Liebherr wielladers met LIKUFIX zijn klaar voor elke taak

LIKUFIX is het door Liebherr zelf in eigen huis ontwikkelde hydraulische snelwisselsysteem waarmee veilig en snel van aanbouwdelen kan worden gewisseld. Grote voordeel is dat direct zonder dat machinist hoeft uit te stappen geen hydraulische slangen meer hoeft aan te sluiten en los te koppelen en de hydraulische koppeling automatisch wordt gemaakt.

Het systeem heeft zich al jaren bewezen en is eerst speciaal toegepast op de hydraulische rups- en mobiele graafmachines. Uiteraard worden wielladers ook veelal ingezet met hydraulische uitrustingsstukken en daarbij ook hydraulische koppelingen moeten worden gemaakt. De medium range wielladers bestaande uit de L 526, L 538 en L 546 konden al af fabriek worden uitgerust met Liebherr LIKUFIX hydraulische snelwissel en hebben zich afgelopen eveneens uitstekend bewezen bij deze klasse wielladers. Welke veelal als echte werktuigdragers worden ingezet en met diverse hydraulische aanbouwdelen worden ingezet. Daarom dat Liebherr als eerste het LIKUFIX hydraulische snelwisselsysteem voor deze klasse wielladers heeft ontwikkeld.

Vanaf nu kunnen ook de kleine compacte wielladers (L 506 en L 508), de Stereo wielladers (L 507 en L 509) en ook de grote XPOWER wielladers tot en met de L 580 met de hydraulische LIKUFIX snelwissel worden uitgerust. Met slechts één druk op de knop kan veilig en snel van aanbouwdelen worden gewisseld. Waardoor de productie en efficiëntie van de wiellader wordt verhoogd. Niet geheel onbelangrijk is dat doordat de machinist niet meer hoeft uit te stappen tijdwinst wordt behaald en het werk ook veiliger maakt. Liebherr LIKUFIX is een oplossing die echt tot zijn recht komt bij wielladers en graafmachines met meerdere werktuigen. Met het LIKUFIX-snelwisselsysteem kan de machinist veilig en gemakkelijk mechanisch en hydraulisch uitrustingsstukken verwisselen met een druk op de knop vanuit de cabine. Daarbij wordt ook het aanbouwdelen herkend en worden automatisch de drukken en liters daarop door de machine geregeld. Doordat vanaf nu alle modellen wielladers af fabriek met dit systeem kan worden uitgerust maakt dit het werken met een wiellader een stuk efficiënter, sneller en veiliger.

De kleinere wielladers van Liebherr, van de L 506 Compact tot en met de L 509 Stereo, staan bekend als veelzijdige allrounders. Dankzij LIKUFIX neemt de flexibiliteit van de wiellader nog meer toe omdat de uitrustingsstukken welke daaraan belangrijk bijdragen nu dankzij in druk op de knop en zonder uit te hoeven stappen gewisseld kunnen worden. Zo kan de wiellader machinist snel wisselen van een 4-in-1 wiellader bak, naar palletvork, naar hoogkiepbak, zeefbak, stenenklem, bomengrijper, vacuüminstallatie, rolbezem, etc, etc. De hydraulische leidingen worden automatisch en betrouwbaar aangesloten met LIKUFIX waardoor er geen kostbare tijd verloren gaat. Ook de grotere en kleinere modellen wielladers werken veelal met hydraulische aanbouwdelen waarvoor de grote voordelen eveneens gelden. Daarom dat Liebherr de range wielladers nu flink uitgebreid heeft en waarvoor dan ook voor elke gewichtsklasse een volledig automatische hydraulische snelwissel leverbaar is.

Doordat de machinist voortaan niet meer hoeft uit te stappen voor het wisselen van aanbouwdelen en dit geschiedt door middel van slechts één druk op de knop in de cabine, neemt de veiligheid op bouwplaatsen en terreinen nog meer toe en zijn er minder risico’s op ongevallen. Doordat altijd het juiste type aanbouwdeel kan worden gekozen, kunnen de Liebherr wielladers nog efficiënter en flexibeler worden ingezet en de productiviteit nog meer verhoogd wordt. Het LIKUFIX-snelwisselsysteem is ontwikkeld en gebouwd voor inzet onder de meest extreme en zware omstandigheden en lange levensduur en hoge mate van betrouwbaarheid. De hydraulische koppeling wordt ondersteund door veren. e krachten die op de snelwissel inwerken, worden dus niet op het koppelsysteem overgedragen. Zelfs bij langdurig gebruik blijven de verbindingen tussen de hydraulische circuits absoluut dicht Om het onderhoud te vergemakkelijken, zijn alle bewegende delen gemakkelijk toegankelijk. Indien nodig kunnen klanten eenvoudig zelf schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, zoals het vervangen van een afdichtingen.
Informatie:
Wynmalen & Hausmann
tel. +31 (0)26 479 05 79
SOMTP Belgium
tel. +32 (0)81 54 82 30
tel. +32 (0)92 85 78 70