Duurzame opvolger voor MTS Heuven-Olthof

Ter vervanging van zijn oude O&K L6 wiellader waarmee Terry Heuven vele jaren met veel plezier gewerkt heeft, zocht hij naar de “opvolger” van dit model. Na een bezoek aan Schmidt Bouwmachines en bezichtiging van een compacte 6 tons Case wiellader in Almelo, was Terry dan ook gelijk “om” en overtuigd. Hij kwam zodoende terecht bij de Case 321F-HS wiellader vanwege zijn 6 tons gewichtsklasse en compacte afmetingen. Pluspunt is dat de wiellader beschikt over een eigen krachtige en zuinige FPT Industrial dieselmotor met een vermogen van 55 kW./74 PK en aan de EU STAGE 5 emissienormen voldoet en een hoog koppel van 316 Nm.

De machine welke bij Schmidt Bouwmachines dan ook op voorraad stond is af fabriek standaard al zeer compleet uitgerust en was eigenlijk al precies uitgevoerd zoals Terry Heuven graag zou willen hebben: een snelloper versie, met airco, Ride Control (lastdemping), brede banden, DeLuxe cabine met omslaande cabineruit, LED-lampen, etc., etc.Een nieuwe kuilhapper werd geleverd door Hekamp en samen met de palletvorken en de Adler veegbezem, maakte dit de machine compleet voor zijn dagelijkse werkzaamheden op zijn melkveebedrijf in het Sallandse Haarle. De vasthoudfunctie die standaard op de nieuwe electro-hydraulische joysticks van de Case Compact Loaders zitten, is natuurlijk voor de bediening van de Adler bezem een handige functionaliteit.
Door de Stage V motor van de Case Compact Loader, voldoet Heuven hierdoor nóg meer aan de eisen van het Sallandse Boert en Eet Bewust-keurmerk, waarmee tevens een verdere modernisering van zijn stal plaats vindt. De ca. 140 koeien worden hier door middel van 2 melkrobots gemolken. Tevens is Terry Heuven bestuurslid van LTO-Noord.
Informatie: