Compacte krachtpatser

Tadano AC 4.070(L)-1 is opvolger van zeer succesvolle ATG 70G-4.

Kraanfabrikant Tadano komt met twee nieuwe 4-assige telescoopkranen op de markt en met een maximaal hijsvermogen van 70 ton. De nieuwe AC 4.070 en AC 4.070L-1 zijn de opvolgers van de veel verkochte en in de Benelux zeer populaire ATF 70G-4. Het verschil tussen de twee modellen is de lengte van de hoofdgiek welke bij de L-versie van de AC 4.070 langer is en meer hijshoogte heeft. Als opvolger van de succesvolle ATF 70G-4, is de kraan ontworpen met een sterke focus op veelzijdige en comfortabele bediening. Het beschikt over een nieuwe onderwagencabine, een multifunctioneel kraanbesturingssysteem en motoren die voldoen aan de EU Stage uitlaatgasnormen. Als onderdeel van zijn reorganisatie-inspanningen zal Tadano het hele jaar de namen van zijn mobiele kraanmodellen standaardiseren. De nieuwe AC 4.070(L)-1 voldoet direct aan de nieuwe typeaanduiding van de kraanmodellen. Daarmee kiest Tadano voor de all-terrain kranen voor AC in plaats van ATF. Waarbij AC staat voor All-Terain Crane en is zoals als jaren hoe Demag deze serie heeft genoemd.

Bovenal: krachtige prestatiekenmerken

Met een lengte van 52,1 m presteert de zesdelige hoofdmast beter dan de gieken van andere vierassige concurrenten in zijn klasse. Op volle gieklengte kan de kraan 5,8 ton hijsen. Vooral voor steile hoofdmasten met kleine radii werd het hefvermogen verder verbeterd. Een hoofdmast van 44 m blijft als optie leverbaar. Met dit alles houdt Tadano zich aan zijn belofte om zijn klanten een krachtige en veelzijdige heavy-duty allrounder te bieden die toch extreem compact is.

Kwaliteitsmateriaal voor een kwaliteitskraan

Klanten die de nieuwe AC 4.070(L)-1 aanschaffen, profiteren ook van de verbeterde eigenschappen van de nieuwste draagcabine van Lauf en de identieke bovenbouwbedieningen met behulp van het AML-F-kraanbesturingssysteem.Geen concessies als het gaat om uitrusting, kwaliteit of veelzijdigheid: dat is het motto van Tadano.En een hoofdmastverlenging (HAV) met een lengte van 9 tot 16 m bewijst het.Met handmatige of traploze hydraulische aanpassingsmogelijkheden, kan het worden gebruikt bij 0° tot 40° om een extreem grote verscheidenheid aan obstakels te overwinnen.Bovendien verandert het grotere totale hefvermogen continu met alle radii mee.Aan de andere kant van de dubbele wegzwenkbare jib op de giek kan een extra runner van 1,8 m worden gemonteerd.

Snel aan het werk

Het intuïtieve en nauwkeurige AML-F-kraanbesturingssysteem maakt het mogelijk om korte insteltijden te realiseren om snel aan de slag te gaan en zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit als het gaat om het positioneren van de kraan dankzij de asymmetrische stempelinstelmogelijkheden. De automatische selectiefunctie voor het hefvermogen maakt het de kraanmachinist veel gemakkelijker. De kraan selecteert zelf de optimale uitschuifvolgorde voor elke radius. Bovendien biedt de Tadano Lift Adjuster meer gemak tijdens het heffen door het op betrouwbare wijze verminderen van het slingeren van de last tijdens het heffen en dalen – een zeer nuttig hulpmiddel voor alle kraanmachinisten.

Licht op de weg

Dankzij de mogelijkheid om zijn contragewicht flexibel in te delen, kan de AC 4.070(L)-1 zeer nauwkeurig worden geconfigureerd voor een zeer grote verscheidenheid aan aslastlimieten. Zonder hoofdmastverlenging en met 4,4 ton ballast kan de kraan voldoen aan de steeds vaker voorkomende tientons aslastgrens. Bij een aslast van twaalf ton kan de kraan zelfs met maximaal 12,2 ton ballast rijden. Het bereik van aslastlimieten waaraan kan worden voldaan gaat tot 16,5 ton, zodat de kraan bijvoorbeeld op Britse wegen kan rijden.

Beproefd concept

Tadano kiest opnieuw voor een state-of-the-art motorcombinatie met een beproefd kraanontwerp zoals bij de ATF 60-4 en later de huidige ATF 70G-4. De AC 4.070(L)-1 profiteert van een betrouwbaar en kosteneffectief tweemotorig ontwerp met de nieuwste uitlaatgasemissiecontroletechnologie in overeenstemming met EU Stage V. Samen met een ZF TraXon-transmissie, inclusief rock-free en hill start assist-functies , kan de wendbare kraan zelfs de krapste ruimtes aan en voldoet hij aan de behoeften van zelfs de meest veeleisende klanten.

Technische gegevens Tadano AC 4.040(L)-1

 • Hijscapaciteit: 70 ton.

 • Maximale hoofdgieklengte: 11.1 m. – 52.1m.

 • Jiblengte: 1.8 m. /9.0 m. – 16.0 m.

 • Maximale hijshoogtet: 71 meter

 • Maximale hijsafstand: 52 m

 • Onderwagen motor: Mercedes-Benz OM470LA, 340 kW., EU Stage V

 • Bovenwagenmotor: Mercedes-Benz OM934LA, 129kW., EU Stage V

 • Transmission: ZF TraXon 12.1

 • Drive: 8 x 6 x 8 (8 x 8 x 8)

 • Afmetingen

 • Lengte: 12.56 m

 • Breede: 2.55 m.

 • Hoogte: 3.85 m.

Informatie:

Importeur Nederland:
Tadano Nederland B.V.
tel. +31 (0299) 39 00 55
http://www.tadano.nl

Importeur België:
Tadano Belgie bvba
tel. +32 1335 16 60
http://www.tadano.nl