Rokbak gelede dumpers

Terex Trucks wijzigt merknaam in Rokbak.

Knikdumperspecialist Terex Trucks wordt omgedoopt tot Rokbak en kondigt zijn visie aan voor een opwindende nieuwe toekomst. De Schotse fabrikant van gelede dumpers en dumptrucks onthulde het nieuwe merk tijdens een digitaal lanceringsevenement op 1 september dat werd bijgewoond door dealers, klanten, media en Volvo Group-collega’s van over de hele wereld.

Rokbak is de nieuwe naam voor Terex Trucks, waarbij het nieuwe merk de voortzetting van zijn sterke transporttraditie vertegenwoordigt met een toekomstgerichte visie. Gedurende de laatste vier decennia heeft het bedrijf nooit getwijfeld aan zijn belofte aan klanten om krachtige en betrouwbare knikdumpers te leveren – en die erfenis blijft centraal staan binnen het nieuwe merk. Tegelijkertijd vertegenwoordigt de naam Rokbak een opwindende nieuwe toekomst en weerspiegelt het de aanzienlijke vooruitgang die de organisatie de afgelopen jaren heeft geboekt, evenals de nieuwe strategische prioriteiten.

“Ons bedrijf heeft een ongelooflijke geschiedenis en een trotse erfenis”, zegt Paul Douglas, Managing Director. “Zeven jaar geleden werden we lid van de Volvo Group, waardoor we in elk onderdeel van ons bedrijf grote verbeteringen konden doorvoeren. Miljoenen ponden zijn geïnvesteerd in het verbeteren van onze producten, het moderniseren van onze faciliteiten, het uitbreiden van ons netwerk en het ontwikkelen van onze mensen. Het is een proces van voortdurende evolutie geweest. Daarom vinden we het juist om deze evolutie te erkennen met een nieuwe merknaam om een spannend nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis te lanceren. En we zullen blijven investeren om onze machines voor onze klanten verder te verbeteren.

Knikdumpers die niet knikken onder druk

De aanzienlijke investeringen en verbeteringen in de knikdumpers van het bedrijf in de afgelopen tijd hebben ervoor gezorgd dat ze tot de meest robuuste en betrouwbare machines behoren die er zijn. Nu, met hun basis in de voorgaande modellen van Terex Trucks, zijn de 28-tons laadvermogen RA30 en 38-tons laadvermogen RA40 van Rokbak de meest productieve en efficiënte knikdumpers die het bedrijf ooit heeft gemaakt.

Als onderdeel van de nieuwe merklancering zijn de machines nu verkrijgbaar in Rokbak-kleuren en -kleuren. Met behoud van het ervaren ontwerp, vakmanschap en precisie die synoniem zijn aan de dumpers van het bedrijf, leveren de RA30 en RA40 een lager brandstofverbruik, lagere emissies, verbeterde veiligheid en grotere duurzaamheid. Met een robuust ontwerp dat is gebouwd om lang mee te gaan, kunnen de dumpers het zware werk met gemak doorstaan, waardoor de productiviteit van de klant wordt verhoogd, ongeacht de zware omstandigheden.

“We zijn erg verheugd om ons nieuwe merk te onthullen, en natuurlijk zijn onze dumpers de etalage”, vervolgt Paul Douglas. “Rokbak staat voor kracht, prestaties en betrouwbaarheid. We hebben al een zeer gezond orderboek voor het nieuwe merk en we willen onze reputatie, dealernetwerk en marktaandeel verder uitbouwen. We zijn nog steeds hetzelfde bekwame, ervaren en gepassioneerde team, dat zich inzet om elke dag ijzersterke dumpers te maken. Maar we hebben ook een duidelijke visie op waar we heen willen en wie we willen zijn.”

Rokbak staat achter de klant

Als onderdeel van de Volvo Group heeft Rokbak de afgelopen zeven jaar een gestage evolutie doorgemaakt. Hoewel dit over de hele linie heeft plaatsgevonden, is het vooral prominent aanwezig op vier belangrijke gebieden: productontwerp, duurzaamheid, veiligheid en mensen.

Bij het productontwerp heeft het bedrijf Stage V-motoren geïntroduceerd voor een beter brandstofverbruik en betere werking voor klanten. Andere verbeteringen zijn onder meer een nieuwe transmissie op de machine van 28 ton (30,9 ton), de introductie van de Haul Track-telematica en een sterkere focus op het welzijn en de veiligheid van de dumperchauffeur. Op het gebied van duurzaamheid is de fabriek van het bedrijf overgeschakeld op 100% hernieuwbare energie en werkt het binnen de op wetenschap gebaseerde doelen en ISO-normen, plus het streven naar CO2-emissiereducties.

De focus op veiligheid is op alle gebieden benadrukt, maar vooral op de medewerkers. Veranderingen in de processen in de fabriek hebben geleid tot een sterkere concentratie op het handhaven van de veiligheid van de werknemers en tegelijkertijd het leveren van hoge normen en lage uitvaltijd. Voor de mensen van het bedrijf in het hart van Rokbak is er een voortdurende focus op professionele ontwikkeling, waardoor het team voorop blijft lopen op het gebied van vaardigheden en expertise. Evenzo zorgen de operationele normen en training voor dealers ervoor dat het uitgebreide dealernetwerk het hoogste serviceniveau blijft leveren.

“We zijn trots en verheugd dat het gemoderniseerde Rokbak-merk een fundamenteel onderdeel van onze organisatie blijft”, aldus Melker Jernberg, President Volvo CE en Executive Vice President Volvo Group. “Wij geloven in een duurzame toekomst, innovatie en de kracht van onze mensen en dat zien we allemaal vervat in Rokbak. Tegelijkertijd heeft het bedrijf zijn eigen persoonlijkheid, erfgoed en loyale klantenkring en het zal spannend zijn om het merk verder te zien evolueren terwijl het deze nieuwe fase van zijn reis ingaat.” In de Benelux is Matermaco Group de importeur voor Rokbak gelede dumpers.

Informatie: 

Importeur Benelux:

Matermaco Group
tel. +32 81 62 75 00
http://www.matermaco.be

Video: