Nieuwe generatie Prinoth Panther rupsvoertuigen

Vernieuwde Prinoth Panther T6, T8 en T12 rupsvoertuigen hebben prestaties van nog hoger niveau.

In de Benelux zijn rupsdumpers een ideale oplossing voor grondverzet. Zeker wanneer de draagkracht van de bodem zeer slecht gesteld is, zijn rupsdumpers vanwege de zeer lage bodemdruk de ideale oplossing en het alternatief voor gelede dumpers. Het is niet voor niets dat afgelopen jaren hier in de Benelux dan grote rupsdumpers behoorlijk verkocht zijn en waar de Canadese fabrikant Prinoth dan ook zeker een marktaandeel te pakken heeft. Echter, de mogelijkheden van de rupsvoertuigen zijn zeer uitgebreid en worden niet alleen uitgerust met kipbak. Met plat chassis kunnen ze gebruikt worden voor transport van bouwmaterialen en zelfs kunnen ze uitgerust worden met betonmixer. Er zijn talloze oplossingen en configuraties te bedenken en afgelopen jaren geleverd en toegepast. Waar het rupsonderstellen van Prinoth Panther rupsvoertuigen de belangrijkste basis zijn.

De fabrikant komt nu met 3 modellen compleet vernieuwde rupsvoertuigen: de T6, de T8 en de T12. De rupsvoertuigen zijn van een geheel nieuwe generatie en zijn op vele punten doorontwikkeld. Na de afgelopen jaren honderden voertuigen over de hele wereld te hebben verkocht, stelt Prinoth met deze nieuwe versies de productiviteitsnormen opnieuw in. Door goed naar de eigen klanten te luisteren en te leren van hun gebruik van de units, is de range nu verbeterd om de productiviteit te verhogen. Specifiek op de versie met kaal chassis is het laadvermogen met ongeveer 900 kg. per model verhoogd en kunnen nu nog meer werktuigen en gereedschappen worden geïnstalleerd. Wat nog meer veelzijdigheid aan toepassingen zal bieden aan een toch al zeer wendbare vloot.

Robuuster en sneller

Na de verbeteringen aan de roterende dumpermodellen, de PANTHER T14R en T7R, meldt Prinoth met genoegen efficiënte veranderingen in het ontwerp van de T6-, T8- en T12-voertuigen om hun bedrijfsniveaus te verbeteren en de capaciteiten te maximaliseren. Door de snelheid van de meeste units te verhogen, met name de PANTHER T12, die nu een snelheidstoename van 35% heeft, streeft de fabrikant er naar om zijn klanten te helpen meer te doen met minder. Zoals het verplaatsen van minder eigen gewicht, het monteren van grotere werktuigen op kleinere machines en het voortdurend verhogen van hun winstgevendheid op de banen die ze krijgen. De bedrijfsdoelstelling van de fabrikant is immers: “Uw succes is onze passie”.

Er zijn enorme productiviteitsverbeteringen doorgevoerd op de PANTHER T12. Deze veranderingen zullen de T12 nek aan nek brengen met zijn roterende zustermodel, de Panther T14R die bekend staat als de beste in zijn klasse voor grondsnelheidsniveaus. “ De huidige zakelijke omstandigheden dicteren dat “meer doen met minder”-aanpak de naam van het spel is. Dat is de reden waarom de PRINOTH-bedrijfscultuur ons vraagt om goed te luisteren en constant met onze klanten te communiceren, terwijl we een flexibele benadering gebruiken om duurzame oplossingen te bieden aan de gespecialiseerde offroad-bouwmarkt”, aldus PRINOTH CEO, Alessandro Ferrari.

Ruime en comfortabele cabine

Voor het eerst zal het PANTHER T12-dumpermodel beschikbaar zijn met de unieke, ruime, brede cabine die veel meer ruimte biedt aan de machinist, terwijl het stuurwiel en het gaspedaalaandrijvingssysteem behouden blijven. “Onze voertuigen rijden net als elke vrachtwagen en dit systeem maakt deel uit van het comfort van de machinist, dat volgens ons net zo belangrijk is voor de machinist als voor de aannemer die ze in dienst heeft. We verleggen constant de grenzen en streven naar het beste comfort voor de machinist, aangezien dit de productiviteit duidelijk verhoogt”, aldus productmanager Patrick Hébert.

Overal de beste uptime

Een aspect waar Prinoth en zijn team trots op zijn, is om klanten simpelweg de beste uptime te bieden met deze voertuigen. PANTHER-rupsvoertuigen bieden continu ongeëvenaarde uptime en prestaties dankzij de hoogwaardige componenten van de voertuigen en zijn gebouwd en door te werken in unitontwerpen minder gedoe voor gepland of preventief onderhoud met belangrijke componenten die de machine urenlang kunnen stilleggen. Prinoth voertuigen worden gebouwd op een assemblagelijn met sterke processen en strenge kwaliteitscontroles, omdat het bedrijf zich alleen richt op de beste kwaliteitsnormen. Bovendien heeft de fabrikant toegewijde veldtestingenieurs die de units door extreme werkcycli in verschillende moeilijke omstandigheden loodsen om ervoor te zorgen dat klanten elke keer over werkende voertuigen beschikken.

Ingebouwde veelzijdigheid

De Panther T8 wordt vaak het meest veelzijdige rupsvoertuig op de markt genoemd vanwege zijn grootte en capaciteiten, maar ook vanwege de geweldige mogelijkheden die dit voertuig biedt voor zowel materiaal- als materiaaltransport naar moeilijk toegankelijke gebieden. Als onderdeel van zijn diensten aan klanten biedt Prinoth een fabrieksinstallatiegids en heeft het een speciaal fabriekstoepassingsteam dat speciale verzoeken uit het veld ondersteunt. Klanten delen hun uitdagingen en het Factory Application-team ontwikkelt samen met hen oplossingen, luisterend en intensief samenwerkend gedurende het project om er zeker van te zijn dat de beste oplossingen voor die specifieke behoeften worden gevonden. Aangezien Panther-rupsvoertuigen allemaal zijn gebouwd op een 34-inch standaard chassis in vrachtwagenstijl met beschikbaar powerpad en ingebouwde hydraulische aansluitingen, is het eenvoudig en veilig om off-road voertuigen uit te rusten met andere werktuigen dan stortbakken met eigen Prinoth’s units.

Technologische verbeteringen

De nieuwe generatie Panther-voertuigen worden nu aangedreven door Cat dieselmotoren en voldoen aan de Europese EU Stage 5 emissienormen. Waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwe, meest veeleisende motortechnologie voor emissieregulering. De motorupgrade ondersteunt ook de Prinoth’s Clean Motion-filosofie voor duurzaamheid; de vooruitstrevende bedrijfsfilosofie van het bedrijf staat niet alleen synoniem voor een laag energieverbruik, maar ook voor milieubescherming in ecologisch gevoelige gebieden. Dit maakt dan dat de rupsdumpers dan ook een ideale oplossing zijn voor duurzaam grondverzet. Veel worden dit soort rupsdumpers ingezet bij aanleg van nieuwe natuurgebieden en reconstructie ervan. Waarbij duurzaamheid zeer belangrijk is bij gunning van projecten. Waarbij aannemers materieel dienen in te zetten met zo weinig mogelijk uitstoot. Prinoth rupsdumpers en voertuigen lopen wat dat betreft hiermee voorop en zijn daarom voor de Benelux een zeer interessant alternatief waar al een groot aantal grondverzetbedrijven in Prinoth rupsdumpers geïnvesteerd heeft.

Informatie:

http://www.prinoth.com

Importeur Benelux:

Firma Van Beel N.V.
tel. +32 (0)56 68 82 07
http://www.firmabeel.be

Dealer Nederland:

DNL Machines & Equipment B.V.
tel. +31 (0)182 38 39 32
http://www.dnlonline.nl