Nieuwe Hitachi 7-serie mobiele graafmachines

Creëer je visie met de nieuwe serie Hitachi Zaxis-7 mobiele graafmachines

Na de middelgrote en kleinere modellen Zaxis-7 serie rupsgraafmachines, introduceert Hitachi Construction Machinery Europe NV dan ook een geheel nieuw ontwikkelde en verbeterde range mobiele graafmachines. De nieuwe Hitachi Zaxis-7 mobiele graafmachines zijn voorzien van een uitgebreide reeks aan functies en technieken welke zijn ontworpen om eigenaren en machinisten te helpen hun winstgevendheid, comfort, veiligheid en inzetbaarheid te beheersen en te verhogen. Waarmee machinist en zowel eigenaar met de nieuwe Zaxis-7 serie mobiele graafmachines hun eigen visie kunnen creëren.

De zeer veelzijdige ZX150W-7, ZX155W-7 en ZX180W-7, en twee nieuwe short-tail swing-modellen – de ZX135W-7 en ZX175W-7 – krijgen ook een ongeëvenaard ondersteuningsniveau gedurende hun levenscyclus. Eigenaren kunnen rekenen op een hogere winst dankzij het lagere brandstofverbruik en de efficiënte werking van de nieuwe mobiele graafmachines voor verschillende toepassingen. Het toonaangevende hydraulische systeem HIOS V verhoogt de frontsnelheid en levert tot 7% minder brandstofverbruik dan de vorige modellen. Ze voldoen dan ook de EU Stage 5 uitlaatgaasnormen. Hitachi kiest bij de nieuwe Zaxis 7-serie dan ook voor Deutz dieselmotoren.

Verbeterde winstgevendheid

Het kleinste model in de reeks, de ZX135W-7, is gebaseerd op de grotere ZX155W-7 en is uitgerust met dezelfde motor. Hij heeft een compacte draaicirkel van 360 graden (1740 mm naar achteren en 1750 mm voor) voor krappe ruimtes. De nieuw ontwikkelde ZX175W-7 heeft ook een uitzonderlijke graafkracht en hefcapaciteit, wat de productiviteit verbetert. Eigenaren kunnen hun winst verder verhogen door aan een breder scala aan projecten te werken dankzij de uitstekende veelzijdigheid van de Zaxis-7 mobiele graafmachines.

Aanbouwdelen kunnen gemakkelijk worden vervoerd met behulp van het optionele ondersteuningspakket voor aanhangers, en ze kunnen eenvoudig worden verwisseld met behulp van het verbeterde ondersteuningssysteem voor aanbouwdelen. De nieuwe modellen kunnen ook worden afgesteld op de voorkeuren van de machinist en op de eisen van de werkplek – voor een optimale productiviteit en een lager brandstofverbruik.

Voel het verschil

De opnieuw ontworpen Zaxis-7-cabine is de perfecte werkomgeving voor machinisten. Hij is ultraruim en biedt ultiem comfort en kwaliteit, met een laag geluidsniveau en minder trillingen dan de vorige generatie. De stoel en console hebben een gesynchroniseerde beweging, ontworpen om ervoor te zorgen dat machinisten zich aan het einde van de werkdag minder vermoeid voelen.

Eenvoudige bediening komt ook door het nieuwe ergonomische ontwerp van de console en schakelaars, evenals gemakkelijke toegang tot bedieningselementen en functies zoals cruise control, automatische transmissie en het optionele ride control-systeem dat trillingen van het voorste aanbouwdeel onderdrukt. Toegevoegde functionaliteit aan het goed afleesbare scherm en de joysticks, en de automatische werkrem, zijn ook opgenomen in deze ultramoderne cabine om de werkdag moeiteloos en plezierig te maken.

Verbeterde veiligheid

De cabine biedt ook een superieur zicht op het werkterrein om machinisten en de machine te beschermen tegen mogelijke gevaren. Het zicht wordt verbeterd door een uitzonderlijk vogelperspectief van 270 graden met het Aerial Angle camerasysteem. Machinisten kunnen kiezen uit zes beeldopties op de monitor om de directe omgeving te bekijken. Hun zicht door de voorruit van de cabine wordt ook verbeterd door de slanke stuurkolom (met grotere instelhoek) en het kleinere stuur.

Om machinisten in staat te stellen met meer vertrouwen en productiever te werken, zelfs in uitdagende omstandigheden, zijn de Zaxis-7 mobiele graafmachines uitgerust met nieuwe functies zoals led-werklampen, een ruitenwisser met een groter veegoppervlak en grotere spiegels. Voor extra veiligheid worden de bovenwagen en de frontuitrusting vergrendeld wanneer de machine in de juiste positie staat voor het rijden op de openbare weg.

Verhoog de uptime

De Zaxis-7-serie mobiele graafmachines is gebouwd om lang mee te gaan. De nieuwe modellen zijn uitvoerig getest in speciale faciliteiten in Japan om te garanderen dat ze betrouwbare prestaties en een hoge uptime leveren. Duurzaamheid en kwaliteit zijn terug te vinden in elk detail, zoals het onderstel uit één stuk dat profiteert van meer oscillatie van de vooras, verbeterde hydrauliek van de stempels en spatborden die de bovenwagen beschermen tegen vuil. Stilstand wordt voorkomen door het duurzame nabehandelingssysteem en geminimaliseerd door de prioriteit die wordt gegeven aan eenvoudig onderhoud en reiniging.

Materieelbeheer

Met systemen voor bewaking op afstand van Hitachi hebben eigenaren volledige controle over hun wagenpark en werklast met toegang tot essentiële gegevens dankzij Owner’s Site en ConSite. Beide systemen sturen dagelijks operationele data via GPRS of satelliet van de graafmachine naar Global e-Service. ConSite vat de informatie samen in een maandelijkse e-mail en de ConSite Pocket-app toont realtime waarschuwingen voor mogelijke problemen.

Een unieke innovatie bewaakt continu de kwaliteit van motor- en hydrauliekolie, 24/7. Dagelijks worden gegevens via twee oliesensoren naar Global e-Service verzonden. Deze detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd door vervuiling of lage viscositeit. Het vermindert onderhoud en ongeplande uitvaltijd en geeft eigenaren gemoedsrust dankzij gepland onderhoud en een hogere inruilwaarde.

Creëer je eigen visie

“Als u een nieuwe mobiele graafmachine van Hitachi in ontvangst neemt, maakt u deel uit van de nieuwste generatie van een wereldwijde familie”, zegt Hitachi Construction Machinery (Europe) NV Excavator Product Manager Wilbert Blom. “De nieuwe ZX135W-7, ZX150W-7, ZX155W-7, ZX175W-7 en ZX180W-7 bevatten geavanceerde technologie en baanbrekende expertise, gebaseerd op Hitachi’s 50-jarige traditie in het ontwerpen van hydraulische graafmachines.

“Welke visie onze klanten ook willen creëren, wij hebben de producten, mensen, oplossingen en diensten die ze nodig hebben om deze werkelijkheid te laten worden – waardoor ze de controle over hun wereld kunnen nemen.”

Informatie:

http://hitachicm.eu

Importeur Nederland:

Hitachi Construction Machinery Nederland NV
tel. +31 (0)162 48 43 10
http://www.hitachicm.nl

Importeur België:

Luyckx NV
tel. +32 (0)3 313 95 51
http://www.luyckx.be

Video van de nieuwe Hitachi Zaxis W-7 mobiele graafmachines: