Grijpgrage MB Crusher sloop- en sorteergrijpers

MB Crusher introduceert 3 nieuwe modellen sloop- en sorteergrijpers

De Italiaanse fabrikant MB Crusher heeft 3 geheel nieuwe modellen MB-G sloopsorteergrijpers ontworpen. Deze 3 modellen bestaan uit de MB-G350, MB-G450 en MB-G1000. Deze zijn geheel ontwikkeld en gebouwd met dezelfde filosofie en kwaliteit van alle andere MB Crusher producten zoals de zeef- en brekerbakken. Met als belangrijkste uitgangspunten het werk op de bouw- en sloopprojecten en recyclinglocaties te verbeteren, de verwerkingstijden te verkorten en kosten te besparen. De 3 nieuwe modellen MB-G sloop- en sorteergrijpers zijn veelzijdig inzetbaar voor vele toepassingen. Zoals sloop- en sorteerwerk, recycling, groenrecycling, groenvoorziening en ook het stapelen van stenen is een toepassing waarvoor MB Crusher grijpers veel toegepast worden.

MB-G350 en MB-G450

De 2 nieuwe kleinste modellen zijn de MB-G350 en MB-G450. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor mini- en midigravers. Daarvoor is een grote markt en worden deze machines steeds vaker uitgerust met diverse uitrustingsstukken om werkzaamheden efficiënter uit te voeren, productiviteit te verhogen en het werk lichter en veiliger te maken. De MB-G350 weegt 85 kg. en is geschikt voor minigravers in de gewichtsklasse tussen 1,3 en 2,6 ton. De MB-G450 heeft een eigen gewicht van 288 kg. en is ideaal voor midigravers van 3 tot 6 ton.

Klein en compact, behendig en veilig, wendbaar en nauwkeurig. Beide nieuwe sloop- en sorteergrijpers hebben een veel grotere opening van de grijperschalen dan van andere modellen van hetzelfde assortiment op de markt. Ondanks dat ze klein zijn, kunnen ze nog steeds grote volumes materialen aan. Ze zijn uitgerust met een veiligheidsventiel, wat een maximale veiligheid op de bouwplaats garandeert. Slijtstukken zijn gemaakt van speciaal Hardox slijtvast staal.

Beide modellen hebben een optionele elektrische kit voor hydraulische systemen van 2 olieaansluitingen: op deze manier kunnen de twee grijpers werken met de 360° rotatiebeweging, zelfs met minigraafmachines die slechts twee olieaansluitingen hebben. Net als de andere grotere modellen heeft de MB-G450 ook verwisselbare messen die ondersteboven kunnen worden gedraaid om hun levensduur te verlengen. Tot slot, zijn beide verkrijgbaar in twee versies, met of zonder roterende kop.

Bij beide modellen is het mogelijk om een aantal accessoires te installeren die de handlingen vereenvoudigen: de dichte zijplaten voor het verzamelen en hanteren van klein materiaal en het laden van aarde, grind en zand, de gekartelde zijplaten voor het hanteren van materiaal van bepaalde vormen, en voor de MB-G450 ook de kantelbare, rubberen opzetstukken, voor het hanteren van kwetsbaar materiaal.

MB-G1000

De MB-G1000 is het derde nieuwe model sloop- en sorteergrijper en meteen de grootste. Deze is geschikt voor graafmachines met een eigen gewicht tussen de 18 en 25 ton. Deze heeft een eigen gewicht van 1.615 kg. en een volume van 0,44 kubieke meter of 440 liter. Dit maakt de MB-G1000 een betrouwbaar en toch compact en veelzijdig inzetbaar uitrustingsstuk. de nieuwe MB-G1000 grijper is speciaal ontworpen voor zwaar werk. Dit is precies waarom de structuur is versterkt, zonder op wendbaarheid en gebruiksgemak in te leveren. Twee zaken behoren tot de standaarduitrusting van de MB-G1000: de dubbele motor, die een grotere draai- en sluitkracht mogelijk maakt en de speciale kleppen, geïnstalleerd op de hydraulische cilinder, die een grotere precisie in de beweging geven.

Dit nieuwe model heeft ook een schuine koppelingsplaat waardoor hij overal kan komen, en 360° hydraulische rotatie die een efficiënt vastgrijpen van materiaal onder alle werkomstandigheden mogelijk maakt. Het is ook uitgerust met een veiligheidsklep die onbedoeld openen voorkomt in geval van een plotselinge drukafname van de machine en met een geluidsblokkade, waardoor het zelfs in gebieden kan worden gebruikt waar het nodig is om het geluid onder controle te houden.

Afhankelijk van het vereiste werk kan het MB-G1000-model ook worden uitgerust met verschillende accessoires: de gekartelde greepverbetering, voor het hanteren van materialen van bepaalde gewichten en vormen met betere grip en meer controle; de multifunctionele messen, bestaande uit een dubbel mes, aan de ene kant gekarteld en aan de andere kant glad; de kantelbare, rubberen opzetstukken voor het hanteren van kwetsbaar materiaal en de dichte zijplaten, voor het verzamelen en hanteren van klein materiaal.

Informatie:

http://www.mbcrusher.com

Importeur Benelux:

Twin Trading
tel. +32(0)497 13 14 15
http://www.twintrading.be

Video van de MB-G350 en MB-G-450 sloop- en sorteergrijpers: