Nieuwe Bobcat E57W mobiele graafmachine.

Bobcat vernieuwt 6-tons mobiele graafmachine en heeft eigen Stage V dieselmotor.

Bobcat kondigt een nieuwe versie aan van de populaire E57W. Een rond de 6 ton wegende mobiele graafmachine op banden welke nu dan ook voldoet aan de EU Stage V uitlaatgasnormen. De E57W wordt aangedreven door een eigen Bobcat D24 Stage V dieselmotor welke een vermogen van 42,5 kW (57 pk) levert bij 2.400 omw./min. De graafmachine heeft daarnaast een efficiënte uitlaatgasbehandeling door toepassing van een Diesel Oxidatie Katalysator (DOC) en een roetdeeltjesfilter (DPF) voor een zo laag mogelijke uitstoot van ongewenste deeltjes

De nieuwe graafmachine op banden in de 6-tons-klasse heeft compacte afmetingen en biedt uitstekende prestaties en veel comfort voor de bestuurder. De nieuwe E57W onderscheidt zich van andere machines in zijn klasse door stabiliteit, een soepele bediening van alle werkfuncties en een hoog transportgemak.

Onderhoudsgemak

Het maximumkoppel van 202 Nm is al beschikbaar bij 1.600 toeren. Maar liefst 200 toeren lager dan bij de Stage IIIB-motor in de vorige uitvoering. Omdat het vermogen zo snel beschikbaar is, is de machine ook veel zuiniger met brandstof. Het brandstofverbruik wordt nog verder verbeterd door functies zoals automatische motoruitschakeling

Toegang tot de motor is eenvoudig via de achterklep, waarbij alle onderhoudspunten en -controles gemakkelijk vanaf de grond kunnen worden uitgevoerd. Het onderhoudsgemak is verbeterd door toevoeging van een olievulpijp en een automatische gordelspanner. De openingen in de achterklep van de E75W zijn geoptimaliseerd voor een betere luchtstroom.

Machinistencomfort

De ruime drukcabine met een laag trillings- en geluidsniveau (74 dBA) biedt ultramodern bestuurderscomfort. Het uitstekende zicht rondom vanuit de cabine wordt ondersteund door een krachtig ontwasemingssysteem, led-verlichting op cabine en giek en grote zijspiegels. Met standaard een volledig verstelbare verwarmde en luchtgeveerde stoel en airconditioning met klimaatregeling heeft de bestuurder in deze machine een ideale werkomgeving.

Uitstekende ergonomie is gegarandeerd met volledig verstelbare bedieningselementen, zoals de stuurkolom en de joystickconsoles. Het stuur en stuurkolom kan gemakkelijk worden afgesteld op een voor de bestuurder aangename stand. De standaarduitrusting omvat verder stoelverwarming, cabineverlichting en zijspiegels.

De bediening van de E57W is eenvoudig, intuïtief en efficiënt, mede dankzij een 7-inch touchscreen display en ergonomisch geplaatste bedieningselementen. De gevoelige joysticks vereisen weinig kracht, zodat de machine soepel en veilig en met minimale inspanning kan worden bediend. De proportionele hulp hydrauliek flow maakt het mogelijk om een breed scala aan aanbouwdelen en draaikantelstuk zeer nauwkeurig aan te sturen.

Specificaties van de E57W:

Bedrijfsgewicht: 6.321 kg.

Graafdiepte (lepelsteel 1,9 m.): 3.795 mm.

Graafbereik: (lepelsteel 1,9 m.): 6.400 mm.

Graafbereik op maaiveldniveau (lepelsteel 1.9 m.): 6.190 mm.

Graafhoogte (lepelsteel 1.9 m. ): 6,170 mm.

Wielbasis: 2.100 mm.

Totale breedte (enkele banden): 1.947 mm.

Totale hoogte: 2.861 mm.

Totale lengte: 6.120 mm.

Zwenkradius over achterkant machine: 1.650 mm.

Opbreekkracht bak met 1.6 meter lange lepelsteel: 41,2 kN.

Opbreekkracht arm met 1.6 meter lange lepelsteel: 27.5 kN.

Maximaal hefvermogen over voorkant machine: 1,25 ton op 5 meter

Maximale rijsnelheid: 30 km/h

Motor: Bobcat D24 (EU Stage 5)

Motorvermogen (SAE J1349): 42.5 kW. (57 kW) bij 2,400 omw./min. met turbocompressie

Maximale bakinhoud: 0,276 m3.

Informatie:

Importeur Nederland:

Inter-Techno B.V.
tel. +31 (0)55 54 25 333

http://www.intertechno.nl

 

Importeur België:

Vangaever NV
tel. +32 (0)51 63 52 73

http://www.vangaever.be