Op het juiste spoor met Mecalac MRail spoormachines

Mecalac versterkt zijn positie in het spoorsegment en introduceert 4 nieuwe modellen in de MRAIL-serie.

Er wordt in Europa veel gewerkt aan spoorlijnen en wordt het spoornetwerk flink uitgebreid en/of wordt er veel onderhoudswerk uitgevoerd. Dit vraagt de inzet van speciaal daarvoor aangepast spoormachines en dus ook spoorgraafmachines. De spoorwerkzaamheden welke uitgevoerd moeten worden zijn dan ook zeer divers en vraagt dan ook multifunctionele machines. Dat is waar de Mecalac machines zich in kenmerken en dan ook steeds vaker ingezet worden in dit speciale segment. De markt hiervoor is groot en de vraag naar speciale Mecalac spoormachines stijgt sterk. Vandaar dat de Franse fabrikant zijn betrokkenheid met het spoorsegment vergroot heeft en het leveringsprogramma MRAIL-spoormachines uitgebreid heeft met de introductie van 4 gloednieuwe machines.

Mecalac, een wereldleider in het ontwerpen, produceren en verkopen van compacte grondverzetmachines voor stedelijke bouwplaatsen, heeft zichzelf gepositioneerd als een belangrijke speler op het gebied van spoorwegwerken met de lancering van zijn gloednieuwe assortiment, de MRail-serie. Deze serie bestaat uit 4 modellen: 2 spoor-weggraafmachines op rupsen, de 106MRail en de 136MRail (van 10 tot 13 ton) en 2 op wielen, de 156MRail en de 216MRail (van 15 tot 21 ton). Het aanbod van de 4 geheel speciaal ontwikkelde en gebouwde Mecalac spoormachines komt dan nu ook op het juiste moment. De spoorindustrie welke een extreem sterke dynamiek ervaart, groeit enorm en er is nu en komende jaren veel spoorkwerk uit te voeren.

De keuze tussen 4 modellen zal ongetwijfeld elke spooraannemer in staat stellen de juiste machine voor zijn behoeften te vinden. Juist dankzij de veelzijdigheid van de machines en het unieke concept van de Mecalac machines. Dit in combinatie met de diverse uitrustingsstukken welke gebruikt kunnen worden welke dankzij het unieke eigen Mecalac Connect Energy Link snelwisselsysteem snel gewisseld kunnen worden en waarbij de machinist niet meer hoeft uit te stappen om slangen aan te sluiten en de hydraulische connectie automatisch gemaakt wordt.

Mecalac MRail-Series: de kracht van ervaring en knowhow.

Na de 714MW RR, het langdurige succes van de 8MCR RR en de uitzonderlijke start van de 216MRail vorig jaar, biedt Mecalac nu een gloednieuwe reeks spoorweggraafmachines aan, de MRail-serie. De fabrikant werkt al meer dan 20 jaar samen met gerenommeerde spoorpartners. Mecalac heeft door deze samenwerking een stevige expertise verworven in dit zeer gespecialiseerde en zeer veeleisende segment. Mecalac is nu sterk gepositioneerd op deze internationale markt en heeft zojuist een nieuwe divisie opgericht die zich toelegt op de spoorsector, van onderzoek en ontwikkeling tot product- en verkoopondersteuning. Deze organisatie bouwt voort op de assemblagelijnprocessen en kwaliteitsnormen van Mecalac, evenals op een wereldwijd dealernetwerk.

De machines van de MRail-serie worden geassembleerd op de productielijnen van Mecalac. Dit geeft de fabrikant de middelen om zich te richten op en efficiënt te voldoen aan de specifieke behoeften van deze markt, terwijl hij profiteert van een solide industriële organisatie; een essentiële garantie voor productbetrouwbaarheid en een onmiskenbaar voordeel ten opzichte van lokale bedrijven welke gespecialiseerd zijn in het aanpassen van spoormachines. Daarbij moet wel gezegd worden, dat het speciaal aanpassen van spoorweggraafmachines altijd maatwerk blijft en de regels en eisen per land sterk kunnen verschillen. Waardoor toch vaak locale partners nodig zijn en deze expertise in huis hebben. Waarbij het dan wel enorm scheelt, dat spoorweggraafmachines grotendeels al geheel af fabriek geleverd kunnen worden. Wat dan weer enorm in tijd scheelt ten opzichte van ombouw en ook de kosten behoorlijk lager worden. Daarom dat er ook zeker veel potentie en markt is voor de zeer veelzijdige en multifunctionele Mecalac MRAIL-serie spoorweggraafmachines.

4 MRail machines: voor elk spoorproject een oplossing!

De spoormarkt is enorm: nationale spoorwegen, particuliere sporen, trams, ondergrondse netwerken. Spoorbreedtes en voorschriften verschillen van land tot land. De eisen op de bouwplaats zijn ook heel verschillend, afhankelijk van of ze gericht zijn op onderhoud, modernisering of aanleg van nieuwe sporen. Rekening houdend met al deze parameters kan de MRail-serie van Mecalac spooraannemers de juiste machine voor alle behoeften en toepassingen aanbieden. De 106MRail en 136MRail rupsgraafmachines bouwen voort op het MCR-concept. Dit concept, de samensmelting van een compacte lader en een graafmachine, brengt de snelheid en productiviteit van een lader naar de 360° rotatie van een graafmachine. Ze zijn ontworpen om de ultieme utiliteitsmachine te zijn voor de meeste service- en onderhoudswerkzaamheden.

Ze zijn dan ook zeker ideaal en uitermate geschikt voor werkzaamheden in tunnels of in krappe ruimtes. De 106MRail is de kleinste machine uit de MRail-serie. Hij heeft standaard een tweedelige giek met offset en is extreem compact. Eenvoudig te bedienen, het is ook de ideale ondersteuning voor zwaardere apparatuur. De 136MRail biedt nog betere prestaties om de algehele productiviteit op nationale spoorwegnetwerken te verhogen. Hij is uitgerust met de allerhoogste veiligheidsvoorzieningen. Het kan worden uitgerust met een pneumatisch systeem voor spooraanhangers en treinwagonremmen.

De mobiele graafmachines 156MRail en 216MRail zijn gebaseerd op het MWR-concept. Ze bieden oplossingen voor alle soorten rupsbanden en een hoge mate van bewegingsvrijheid, vooral bij het verplaatsen van de giek onder hoogtebeperkingen zoals bovenleidingen. De 156MRail is bedoeld voor stedelijke netwerken, metro’s en privésporen. Het is een middelgrote machine die voldoet aan de eisen voor railtoepassingen zonder de kostbare en complexe systemen die aan regelgeving zijn gekoppeld. Het is de gemakkelijkste en meest winstgevende oplossing voor het werken aan rails.

De 216MRail is de sterkste machine voor de zwaarste klussen, altijd zonder concessies te doen aan wendbaarheid, wendbaarheid en compactheid. Het is compatibel met de EN15746-regelgeving, de strengste regelgeving voor het spoorsegment. Het heeft alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen en het pneumatische systeem voor aanhangwagens.

Werken op rails was nog nooit zo eenvoudig met Mecalac

Deze nieuwe serie spoor-weggraafmachines combineert hoge prestaties en wendbaarheid zodat spooraannemers kunnen werken met ongeëvenaarde bewegingsvrijheid in de zeer beperkte gebieden van de spoorwegindustrie. Echte compactheid is niet alleen een kwestie van de achterradius. Het naastgelegen spoor niet hinderen en werken op plekken waar weinig ruimte is: achter, voor en in de hoogte: dat is pas compactheid. Superieure balans is de basis van de talrijke voordelen van de Mecalac MRail-serie. De gepatenteerd ontwerp van onze gieken geeft de machine een uitstekende gewichtsverdeling voor balans en kracht.

Voeg daarbij het unieke machineconcept en design van de Mecalac aan toe en wordt de beste stabiliteit in zijn klasse bereikt en met uitzonderlijke hefprestaties. Volledig direct zicht van 360° is een groot veiligheidsvoordeel voor zowel de machinist als de mensen op het terrein. Mecalac biedt ook unieke oplossingen: onderhoud vanaf de grond, ook voor het tanken, gemakkelijke toegang tot de cabine, direct zicht dat niet te vergelijken is. Dit helpt gebruikers om complexe taken op rails met meer gemoedsrust aan te pakken. Compactheid, stabiliteit, veiligheid, wendbaarheid, prestaties en veelzijdigheid, Mecalac’s MRail-serie spoor-weggraafmachines bieden de beste oplossing op de markt.

Over de hele wereld is de spoorindustrie booming. Spoorweggraafmachines zijn niet alleen het beste gereedschap voor het onderhoud van bestaande netwerken, maar ook voor de aanleg van nieuwe sporen. Mecalac is ervan overtuigd dat het oplossingen kan bieden die een revolutie teweeg zullen brengen in spoor-weggraafmachines en het leven van gebruikers zullen veranderen. De fabrikant zal deze nieuwe modellen exposeren op de internationale vakbeurs IAF, een van de belangrijkste evenementen in dit segment, die van 31 mei tot 2 juni 2022 in Münster, Duitsland, wordt gehouden.

Informatie:

http://www.mecalac.com

Importeur: Nederland:

Ahlmann Nederland B.V.
tel. +31 (0)73 599 77 55
http://www.ahlmann.nl

Importeur België:

Matermaco Industry
tel. +32 81 62 7500
http://www.matermaco.be

Video van de nieuwe serie Mecalac MAIL spoormachines :