Doosan DX 380DM-7 High Reach Demolition

Doosan DX 380DM-7 Demolition is derde model in serie sloopmachines

Doosan heeft de DX380DM-7 gelanceerd, dit is het derde model in de nieuwe serie High Reach Demolition sloopkraan naast de bestaande DX235DM- en de DX530DM-modellen die vorig jaar gelanceerd zijn. Daarmee biedt de fabrikant ook speciale sloopmachines welke voor hoog en zwaar sloopwerk ontwikkeld en gebouwd zijn aan. Hier is grote markt voor en de machines zijn allemaal origineel af fabriek en worden in Italië gebouwd. De machinist kan werken vanuit een kantelbare cabine met uitstekend zicht. Deze machine is erg geschikt voor de sloopwerkzaamheden door het grote bereik met een kantelhoek van 30 graden. De maximale penhoogte die op de giek van de DX380DM-7 zit is 23 meter.

Indrukwekkende sloopspecificaties

De Doosan DX380DM-7 heeft ook een hydraulische, verstelbare onderwagen die uitschuift tot een maximale breedte van 4,37 meter om optimale stabiliteit te kunnen bieden. De breedte van de onderwagen kan hydraulisch worden uit- en ingeschoven tot een minimale lengte van 2,97 meter. Dit zodat de machine goed getransporteerd kan worden. Door de automatische smering van het uit- en inschuifsysteem in het cilinderontwerp wordt de weerstand tijdens deze beweging geminimaliseerd en helpt schade aan de componenten te voorkomen.

Zoals alle Doosan sloopgraafmachines is de DX380DM-7 voorzien van alle standaard veiligheidsvoorzieningen zoals onder meer een FOGS-cabinebescherming, veiligheidskleppen voor de giek, tussengiek en armcilinders en een stabiliteitswaarschuwingssyteem.

Ontwerp met een Multi-boom voor meer flexibiliteit

Net als de andere modellen in de High-Reach Demolition reeks, biedt de DX380DM-7 meer flexibiliteit met een modulair giekontwerp en een hydraulisch vergrendelingsmechanisme. Dit innovatieve ontwerp maakt het gemakkelijk om te wisselen tussen een sloopgiek en een grondverzetgiek zodat je verschillende soorten werkzaamheden kan verrichten in hetzelfde project met dezelfde machine.

Het ontwerp met de Multi-boom giek maakt het mogelijk om een normale standaard graafarm op twee verschillende standen te monteren aan de machine. In rechte en gebogen stand waardoor de machine flexibeler ingezet kan worden met in totaal drie verschillende configuraties voor dezelfde machine. Daardoor is altijd de juiste configuratie mogelijk en kan de DX 380DM-7 voor elk type zwaar, hoog en ook diep sloopwerk ingezet worden.

Er is een speciale standaard om het wisselen van de giek te vergemakkelijken die ervoor zorgt dat je de gieken snel kunt verwisselen en koppelen. Een systeem wat is gebaseerd op een cilindersysteem wat ervoor zorgt dat de borgpennen op zijn plaats worden geduwd om het wisselen te voltooien. Indien uitgerust met een graafarm kan de DX380DM-7 werken tot een maximale hoogte van 10,43 meter.

Technische specificaties Doosan DX 380DM-7 High Reach Demolition

Korte samenvatting van de specificaties van de Doosan DX380DM-7 sloopkraan

• Bedrijfsgewicht: 46.8 ton
• Maximaal gewicht uitrustingsstukken 3 ton
• Maximale penhoogte 23 m
• Totale breedte (uitgeschoven) 4370 mm
• Totale breedte (ingeschoven) 2990 mm
• Totale hoogte in rijpositie 3360 mm
• Totale lengte in rijpositie 15200 mm
• Zwenkradius ballast 3530 mm
• Maximaal graafbereik (graafarm) 11170 mm
• Maximaal graafdiepte (graafarm) 7415 mm
• Maximale graafhoogte (graafarm) 10435 mm
• Graafkracht vanuit de bak (ISO) 25.9 ton
• Graafkracht vanuit arm (ISO) 18.9 ton
• Rijsnelheid lage actieradius – 3.0 km/h / hoge actieradius – 5.4 km/h
• Motor (SAE J1995 netto) 240 kW @ 1800 RPM

Informatie:

Importeurs en dealers Nederland:

Staad Groep B.V.
tel. +31 413 725 111
http://www.staad-groep.nl

Machinehandel Anema & Zn.
tel. +31 517 641 329
http://www.anemabv.nl

Nijland Service B.V.
tel. +31 547 291 291
http://www.nijlandservice.nl

ELM Bouwmachines B.V.
tel. +31 10 200 43 83
http://www.elmbouwmachines.nl

Snippe Erica B.V.
tel. +31 (0)591 301 6
http://www.snippe-erica.nl

R&L Machinery (Zeeland en België)
tel. +31 (0)165 782 900
http://www.rlmachinery.nl

Importeurs en dealers België:

Semat Interparts NV
Tel. +32 9 222 57 86
http://www.semat-interparts.be

Keymaco NV
tel. +32 89 35 79 37
http://www.keymaco.com