Engcon transport- en opslagframe voor draaikantelstukken

Engcon transport- en opslagframe vereenvoudigt transport en opslag van draaikantelstukken

Afgelopen jaren hebben steeds vaker aannemers in de grond-, weg- en waterbouw hun (nieuwe) machines uitgerust met een draaikantelstuk. Het zorgt ervoor dat werkzaamheden nog efficiënter, sneller en veiliger uitgevoerd kunnen worden. Bovendien maakt een draaikantelstuk het werk voor de grondwerker, stratenmaker, wegenbouwer of andere mensen een stuk lichter. Wat natuurlijk ook erg belangrijk is omdat het werk toch lichamelijk zwaar is. Ook is het steeds moeilijker vakmensen te vinden en is er een tekort aan goed personeel in de grond-, weg- en waterbouw en kunnen machines met een draaikantelstuk ook mensen uitsparen of anders inzetten.

Wat nu de trend is, dat machines dan nu niet bijna standaard worden uitgerust met een draaikantelstuk, maar ook worden uitgerust van volledig automatische hydraulische snelwisssels zoals het Engcon EC-Oil systeem. De toepassing van automatische snelwissels leidt ertoe dat steeds meer bedrijven en kraanmachinisten er de voorkeur aan geven om het draaikantelstuk los te koppelen wanneer extra graaf- of hefkracht van pas komt. Dit voorkomt onnodige slijtage aan het draaikantelstuk bij zwaardere graafwerkzaamheden zoals werken met ripper, opbreken en sloopwerk en draagt belangrijk bij aan lagere onderhoudskosten.

Aan de andere is het ook zo dat aannemers zeer profiteren van de investering die een machineverhuurder gedaan heeft in een draaikantelstuk. En dan is het ook logisch dat wanneer een machine ingezet wordt met draaikantelstuk, dat ook meegerekend wordt in de prijs per uur. Dat is toch vaak ook een discussie en zijn zeker lang niet alle aannemers bereid daarvoor iets extra’s te betalen. Dan is het voordeel ook, dat het draaikantelstuk afgenomen kan worden omdat er ook niet voor betaalt wordt.

In dergelijke situaties is het dan nodig om het draaikantelstuk op wat afstand van het werkgebied te zetten met het oog op de werk- of terreinomstandigheden. Tot op heden lag het dan los ergens op het werk of bakkenwagen en is niet echt veilig en handig. Om deze reden introduceert Engcon nu een opslag- en transportrek voor draaikantelstukken wat dus het transport en opslag van het Engcon draaikantelstuk vereenvoudigd. De machinist kan het draaikantelstuk tijdelijk of gedurende lange tijd aan de kant zetten.

“Sinds de introductie van ons automatische snelwisselsysteem EC-Oil dat standaard wordt geleverd op Engcon snelwissels en op het bovendeel van Engcon draaikantelstukken, zien we steeds vaker dat graafmachinisten het draaikantelstuk los- en aankoppelen al naar gelang het werk dat moet worden verricht”, zegt Martin Engström, productmanager bij Engcon.

Eenvoud is alles

Dit rek is vervaardigd van sterk plaatstaal en kan worden uitgerust met een ophanging naar keuze. Het rek is zodanig geconstrueerd dat het compleet met draaikantelstuk veilig, en stevig bevestigd kan worden verplaatst met een palletvork op bijvoorbeeld een wiellader, een compactlader of een vorkheftruck. ”Het gemak waarmee de graafmachinist het draaikantelstuk kan aan- en loskoppelen, maakt het hem mogelijk om zijn machine snel en eenvoudig te optimaliseren voor het werkt dat moet worden verricht.

Bovendien worden zo ook de automatische koppelingen onder het draaikantelstuk beschermd wanneer deze op het transport- en opslagrek staat”, zegt Martin Engström. Het transport- en opslagrek heeft een afmeting van 1200 x 800 mm, net zo groot als een Europallet en past dus ook in de hiervoor ontworpen palletstellingen.

Informatie:

Importeur Nederland:

Engcon Netherlands
tel. +31 (0)85 82 23 550
http://www.engcon.com

Informatie: Importeur Belgie: 

‎Engcon België‎
‎Telefoon +32 (0)‎‎493 43 72 98‎‎ ‎‎ ‎
http://www.engcon.com

Video van het eigen Engcon transport- en opslagrek voor het draaikantelstuk: