Sennebogen 728 E Tree Care Handler biedt grote kansen voor bomenonderhoud

Nieuwe Sennebogen 728 E Tree Care Handler is ontwikkeld en gebouwd voor extreme omstandigheden.

Met de nieuwe SENNEBOGEN 728 E-serie breidt Sennebogen zijn productportfolio voor veeleisend boomonderhoud en problematische bomenkap uit met nog een hoogtepunt. Als belangrijke aanvulling op de 718 E en 738 E boomverzorgingshandlers, die al vele jaren een gevestigde waarde zijn en door klanten wereldwijd in grote aantallen worden gebruikt, is de 728E nu op de markt verkrijgbaar als een andere machine met een bereik tot 21 m voor de uitdagingen van houtbeheer, bosbouw, hoveniersbedrijven en bomenonderhoud.

Als je praat met professionals op het gebied van boomonderhoud of probleemboomkap, wordt één ding snel duidelijk: veiligheid en precisie zijn de belangrijkste criteria. Wanneer het handmatige gebruik van de kettingzaag zijn grenzen bereikt, komt de boomverzorger in het spel. De nieuwe Sennebogen 728 E Tree Care Handler beschikt over een extreem lange werkuitrusting bestaande uit een compacte giek van 9,2 m en een telescopische stick van 6 m, die met een druk op de knop snel in- en uitgeschoven kan worden met nog eens 2,5 m en onder belasting. Compleet met uitrusting bereikt de machine gemakkelijk een werkbereik tot 21 m. Dankzij de robuuste verrijdbare onderwagen met een stempelbreedte van ca. 4 m en luchtbanden staat de machine altijd veilig en stabiel.

Gebruiksvriendelijk en makkelijk transporteerbaar

Geoptimaliseerd voor gebruik langs wegen en bospaden, kan de 728 E met een transportmaat van 3 m ook snel en eenvoudig met een dieplader worden vervoerd of, met individuele toelating op de weg, eenvoudig als mobiele machine direct van locatie naar locatie worden verplaatst . Deze applicatie toont de superioriteit van de machine in vergelijking met andere werkmethoden. Bomen en struiken langs verkeersroutes kunnen veilig en nauwkeurig worden verwijderd met minimale mankracht. Dankzij de compacte afmetingen en snelle bediening van de machine kunnen verkeershinder worden geminimaliseerd. De Sennebogen 728 E vermijdt complexe wegblokkades en het risico op ongevallen onder werknemers.

Bij het ontwerpen van de nieuwe Sennebogen overslagmachine voor bomenonderhous is speciale aandacht besteed aan veiligheid en bedieningscomfort in het dagelijkse gebruik. In de comfortabele Maxcab kan de machinist naast het uitstekende zicht rondom vanuit de cabine, die 2,70 m kan worden verhoogd en 30 graden kan worden gekanteld, ook uitkijken naar bijzonder ergonomische bedieningselementen en een comfortabele stoel. Beschermd door dak- en frontroosters, voorruiten en zijruiten van kogelvrij glas, kan de machine naar wens van de klant worden geconfigureerd. De ruime cabine zelf biedt een panoramisch uitzicht over het hele werkgebied, terwijl camera’s extra ondersteuning bieden.

Het benodigde vermogen wordt geleverd door een krachtige Stage V-dieselmotor met 140 kW, die de twee hydraulische circuits betrouwbaar aandrijft. Net als alle Sennebogen boomverzorgingsmachines is de 728 E standaard uitgerust met een apart, ruim bemeten extra hydraulisch systeem voor onafhankelijke bediening van de aanbouwdelen. Afhankelijk van het beoogde gebruik kan de machine worden bediend met een grijperzaag, mulcher, maaidek en meer.

Veiliger en gemakkelijker bomenonderhoud

Met een groeiend aandeel van risicovolle houtverwerking, is arbeidsveiligheid van groot belang voor dienstverleners en gemeenten, met name bij het onderhoud van bomen en het problematisch kappen van bomen. Moderne machineconcepten zoals de 728 E bieden een zacht en efficiënt, maar vooral veilig alternatief voor handmatig boomonderhoud. Het is indrukwekkend wat een ervaren machinist kan doen met de SENNEBOGEN 728 boomverzorger met een bereik van 21 m. Dankzij het grote bereik, de krachtige hydrauliek voor een breed scala aan aanbouwdelen en het mobiele onderstel is de 728 E onovertroffen snel in landschapsonderhoud en brandstof voor het oogsten van hout, met een constante focus op “veiligheid voorop”.

De nieuwe Sennebogen 728 E is door de Duitse fabrikant specifiek ontwikkeld en gebouw voor de meest extreme uitdagingen waar boomverzorgers en gemeenten voor staan als het gaat om de effecten van klimaatverandering en nieuwe oplossingen op het gebied van bosonderhoud. Daarbij zijn de volgende zaken zeer belangrijk en kenmerkend voor de nieuwe 728 E Tree Care Handler en waarin deze speciale Sennebogen overslagmachine uniek is en grote kansen biedt voor bosbouw en bomenonderhoud:

Rondom beschermrooster voor de cabine: Extra veiligheid door robuust rondom beschermend rooster speciaal voor gebruik met hout.

Optimale camerabewaking van alle veiligheidsrelevante gebieden

Veilige toegang en robuuste handgrepen: Robuuste bovenwagen reling voor hoge werkveiligheid bij onderhoudswerkzaamheden.

Krachtige LED-verlichting voor optimale verlichting van het werkgebied.

Schuifdeur voor gemakkelijke toegang en platform naast cabine.

Optimale stabiliteit: brede enkele banden en 4-punts ondersteuning voor hoge stabiliteit.

Informatie:

http://www.sennebogen.de

Importeur Nederland:

SMT Netherlands
tel. +31 (0) 527 636 500
http://smt.network

Importeur België:

SMT Belgium
tel. +32 (2) 254 14 11
http://smt.network

Video van de Sennebogen 728 E Tree Care Handler: