Steelwrist introduceert grote SQ 90 snelwissel

Steelwrist voegt SQ90 toe aan het assortiment volautomatische snelwissels

De wereldwijde vraag naar volautomatische snelwisselsystemen blijft groeien in zowel de sloop- als de infrasector. Vandaag introduceert Steelwrist de SQ90, tot nu toe het grootste model in het assortiment SQ Auto Connection snelwissels. De SQ90 is bedoeld voor graafmachines tot 70-75 ton. Veel sloopaannemers hebben afgelopen jaren al bewust gekozen voor een Steelwrist SQ volledig hydraulische en volautomatische snelwissel. Daarbij worden kleine graafmachines en ook vaak grote sloopkranen ingezet tussen de 50-95 ton.

Voor 50 tonners is dan ook het type SQ80 het meeste geschikt en ontwikkeld. De voordelen gelden van een volautomatische snelwissel tellen net zo goed voor grote sloopkranen en graafmachine in de klassen tussen 50-75 ton waarvan er velen verkocht zitten en voor een groter type snelwissel een zeer grote markt is. Om die grote toenemende vraag vanuit de markt te beantwoorden komt Steelwrist nu dan met de SQ90.

Na de zeer succesvolle lancering van de SQ Auto Connection-snelwissel in 2017, omvat het assortiment vandaag de dag SQ60, SQ65, SQ70, SQ70/55 en SQ80. Het is nu tijd om het grootste SQ-model in het assortiment tot nu toe te introduceren – de SQ90. Steelwrist SQ-snelwissels worden door klanten gewaardeerd vanwege de verhoogde veiligheid en het vermogen om hydraulisch aangedreven uitrustingsstukken in seconden te wisselen zonder de cabine te verlaten. De toevoeging van de SQ90-snelwissel komt tegemoet aan de vraag van de sloopindustrie, waar veel en snel wisselen van uitrustingsstukken gebruikelijk is.

“De Steelwrist SQ Auto Connection snelwissels worden vanaf dag één gewaardeerd door de klanten. In de sloopindustrie met zijn frequente wisseling van uitrustingsstukken draait het allemaal om het gebruik van het juiste gereedschap voor de juiste klus op het juiste moment. Met SQ kunnen machinist en machine te allen tijde continu werken en neemt de werkveiligheid toe wanneer men gemakkelijk kan wisselen en het beste gereedschap voor de klus kan gebruiken.” Zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist AB.

Steelwrist SQ-producten zijn uitwisselbaar met de Open-S-standaard

De SQ90 en alle andere Steelwrist SQ-producten volgen de wereldwijde Open-S-industriestandaard voor volautomatische snelwissels voor graafmachines. De norm maakt het voor machinisten en eigenaren gemakkelijker om snelwissels, tiltrotators en uitrustingsstukken van verschillende fabrikanten te kiezen en erop te vertrouwen dat ze samen werken.

Verbeterd Front Pin Lock-veiligheidssyteem

Front Pin Lock van Steelwrist is een mechanische vergrendeling van de voorste as die het risico van onbedoeld vallen van uitrustingsstukken aanzienlijk beperkt. Met de introductie van Steelwrist in het sloopsegment, is de gepatenteerde Front Pin Lock-technologie geüpgraded naar een tweede generatie om de zware sloopgereedschappen te ondersteunen.

Hydraulische koppelingen met Qplus-technologie

Alle SQ-koppelingen worden geleverd met QPlus-technologie die een hogere hydraulische flow mogelijk maakt met minder drukval in vergelijk met veel andere systemen op de markt.

Informatie:

Steelwrist Benelux
http://www.steelwrist.com/nl