Duurzame mijlpaal voor E-Hartog Bouwmaterieel

E-Hartog Bouwmaterieel is succesvol met elektrische Giant wielladers en heeft inmiddels 100 stuks verkocht.

De vraag naar elektrische bouwmaterieel neemt alsmaar toe. Steeds vaker wordt de inzet van elektrische machines op project verplicht vanwege het feit dat ze geen emissie hebben. Tobroco-Giant heeft afgelopen jaren ook zeker niet stil gezeten en heeft dan ook eigen elektrische wielladers ontwikkeld. In november 2009 werd in Oisterwijk gestart met de productie van de eerste elektrische Giant wielladers. Inmiddels zijn er meer dan 600 stuks gebouwd. De grootste markt hiervoor is Nederland en zijn de Scandinavische landen. Waarbij strengere eisen worden gesteld aan de uitstoot van machines. Steeds vaker worden ook in andere Europese landen gekozen voor een elektrische Giant wiellader en worden de grote voordelen van een elektrische wiellader ingezien .

Toine Brock: “Of het nu gaat om bouw-, sloop of verhuurbedrijven, hoveniers, gemeenten of de agrarische sector, we zien bij steeds meer bedrijven de overweging om over te stappen op een elektrische GIANT. Enerzijds doordat men emissievrij en stil kan werken, maar zeker ook omdat men overtuigt raakt van de prestaties van de machines. Deze doen namelijk niet onder voor die van de diesel-variant.” “In totaal hebben we reeds 600 elektrische machines geproduceerd en dat is een aantal waar we zeer tevreden mee zijn. Momenteel bieden we twee modellen in de 2,2 ton klasse aan en dan is het goed om te zien dat er zo veel vraag naar deze machines is. De meeste machines gaan naar Nederland, Denemarken en Zweden, maar we zien de aantallen in Duitsland ook langzaam toenemen. Voor e-Hartog is het een geweldige prestatie dat ze reeds 100 elektrische GIANT’s verkocht hebben. Wat dat betreft is het bedrijf vooruitstrevend als het gaat om elektrisch materieel,” aldus Toine.

E-Hartog richt zich op elektrisch bouwmaterieel

De transitie naar compacte elektrische machines komt steeds meer op gang en daarom heeft Den Hartog Bouwmaterieel een nieuwe bedrijf gelanceerd dat alleen gericht is op emissievrije machines. Vanuit een compleet nieuw pand in Montfoort biedt E-Hartog naast verkoop ook service en onderhoud van elektrische machines. Het bedrijf wordt geleid door de dochter van Gert en Els den Hartog, Rosanne den Hartog en bedrijfsleider Frank Siteur. Want een nieuwe generatie machines vraagt om een nieuwe visie en aanpak. Tot het leveringsprograma van E-Hartog behoren elektrische Giant wielladers, elektrische Messersi rupsdumpers, elektrische Hamevac vacuüminstallaties, elektische Zally’s accu kruiwagens en elektrische Husqvarna doorslijpers.

Rosanne den Hartog: “Ons doel is om bedrijven van A tot Z te informeren en zo goed mogelijk te begeleiden in de nieuwe wereld van emissievrij werken. Dat doen we door een zo breed mogelijk machineaanbod van louter A-merken te presenteren. De markt voor elektrisch materieel is ontzettend in beweging.” Frank vertelt verder: “TOBROCO-GIANT komt op den duur met een elektrische variant van ieder model. De keuze voor een zelfstandige onderneming is ingegeven door het feit dat klanten bewust kiezen voor elektrisch materieel, ieder vanuit eigen beweegredenen.” Tobroco-Giant biedt momenteel twee modellen in de 2,2 ton klasse aan: de Giant G2200E en de Giant G2200E X-TRA.

Van Wijk Nieuwegein gaat ook voor elektrische Giant

Ook Van Wijk Nieuwegein. vindt het belangrijk bij investeringen in nieuw bouwmaterieel bijzonder goed op uitstoot te letten. Van Wijk uit Nieuwegein is net als Dusseldorp onderdeel van ReintenInfra en vindt duurzaamheid op projecten bijzonder belangrijk. Ook daar zien ze dat bij aanbestedingen steeds vaker inzet van elektrische machines of machines met motor die minimaal aan EU Stage 4 of Stage 5 emissienormen voldoet. Om daarin mee te kunnen gaan, is dan ook besloten om te investeren in een elektrische Giant G2200E-Xtra wiellader welke door E-Hartog wordt geleverd. Vakblad Bouwmaterieelbenelux.com was aanwezig bij het dubbele feestelijke moment. Dubbel feestelijk omdat het voor zowel Tobrocco-Giant en E-Hartog Bouwmaterieel het en een bijzondere mijlpaal is en het de 100e elektrisch Giant wiellader welk verkocht is. Deze 100e Giant G2200E X-Tra is verkocht aan Van Wijk en werd officieel overhandigd aan directeur Michel Hoeke en Gerard Laponder welke verantwoordelijk is voor het materieel. Het is dan ook de eerste elektrische wiellader waarin geïnvesteerd is.

5 Jaar garantie,  0% rente en fiscaal voordeling investeren.

TOBROCO-GIANT is overtuigt van een toekomst met elektrische machines die stil en zonder uitstoot werken. Daarom biedt TOBROCO-GIANT een aantrekkelijke financieringsactie met 0% rente voor de G2200E en G2200E X-TRA én vijf jaar garantie op de accu bij een onbeperkt aantal ladingen. Naast deze mogelijkheden via GIANT Finance gelden er momenteel diverse regelingen om fiscaal voordelig te investeren in milieuvriendelijke technieken. Via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Met de MIA profiteren klanten van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil is het mogelijk om 75% van de investeringskosten af te schrijven. Het tijdstip hiervan is zelf te bepalen en levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.

Informatie:

TOBROCO-GIANT
tel. +31 (0)13 521 12 12
http://www.tobroco-giant.com

E-Hartog Bouwmaterieel
tel. +31 (0)348 46 74 50
http://www.ehartogbouwmaterieel.nl