Hyundai lanceert nieuwe A-serie mobiele graafmachines.

Hyundai introduceert 4 nieuwe modellen mobiele graafmachines met EU Stage 5 motor.

Hyundai Construction Equipment heeft een compleet nieuwe lijn mobiele graafmachines uit de A-serie onthuld welke vanaf nu direct leverbaar zijn. Voorzien van schone een zuinige Cummins dieselmotoren welke aan de EU Stage V uitlaatgasnormen voldoen. De nieuwe A-serie mobiele graafmachines welke bestaat uit 4 modellen mobiele graafmachines hebben een bedrijfsgewicht tussen de 14 en 23 ton. Hyundai heeft wederom en bewust gekozen voor Cummins dieselmotoren met een gecombineerd nabehandelingssysteem en hebben als grote voordeel geen vereiste voor EGR techniek. Hierdoor hebben klanten een hogere productiviteit die niet ten koste gaat van regenereren en de mobiele graafmachines desondanks nog steeds een lagere emissie behalen.

De nieuwe mobiele HW A-serie mobiele graafmachines zijn speciaal door de Koreaanse fabrikant voor de Europese markt ontwikkeld en zijn dan ook geheel vernieuwd. Er zijn dan ook talloze nieuwe functies. De belangrijkste kenmerken zijn bij de nieuwe Hyunda A-serie mobiele graafmachine de volgende:

Cummins B4.5 en B6.7 Stage V-conforme motoren zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR) of vereiste voor handmatige regeneratie van roetfilters (DPF)

-Lastafhankelijke hydraulische systemen (Load Sensing) met lastonafhankelijke stroomverdeling voor betere en gelijktijdige bediening van meerdere functies.

-Verbeterd comfort voor de machinist met verstelbare stuurkolom, optionele joystickbesturing en Ride Control.

-Verhoogde veiligheid, met richtingscontrole en cilindervergrendeling op joystick, optionele automatische graafrem, led-werkverlichting en tweede monitor voor optioneel GPS-systeem.

Een mobiele graafmachine voor elke toepassing,

De nieuwe A-serie Hundai HW mobiele graafmachines bestaat nu uit 4 modellen. Daarmee biedt Hyundai Construction Equipment een passende mobiele graafmachine voor elke toepassing. Er wordt nog gewerkt aan een 15 tons mobiele graafmachine met Short Radius welke afgelopen jaren zeer populair zijn en in grote hoeveelheden worden verkocht. De herziene line-up begint met de kleinste HW140A. Deze heeft een gewicht van 14.900 kg met een monogiek en 15.860 kg met een tweedelige verstelgiek. Deze machine deelt een groot deel van zijn onderwagen en bovenwagen met de HW160A welke een met een gewicht heeft van respectievelijk 17.580 kg. en 18.390 kg. Ook Hyundai speelt in op de belangrijke vraag naar mobiele graafmachines met korte zwenkradius. Daarom komt de fabrikant speciaal met een HW 170ACR (Compact Radius). Deze heeft een gewicht van 18.810 kg. en is alleen met 2-delige verstelgiek leverbaar. De range wordt compleet gemaakt met de HW210A. Dit is dan ook het grootste type en is geschikt voor zwaar graafwerk in de wegenbouw en is ideaal voor toepassingen in sloop en recycling of funderingswerk. Dit type heeft een gewicht van 22.270 kg. of 23.665 kg. met mono- of 2-delige verstelgiek.

EU Stage 5 motor met lage emissie.

De HW140A, HW160A en HW170ACR worden aangedreven door een 4,5-liter Cummins B4.5-dieselmotor, ter vervanging van de grotere 6,7-liter motor in de vorige generatie machines. Deze compacte motor maakt gebruik van een wastegate-turbocompressor en heeft een uitlaatsysteem met twee Flex-modules, bestaande uit een dieseloxidatiekatalysator (DOC), een roetfilter (DPF) en een selectieve katalytische reductie (SCR). Er is geen behoefte aan uitlaatgasrecirculatie (EGR), wat de servicekosten voor klanten verlaagt, terwijl de kleinere motor zuiniger is dan zijn voorganger. Ondanks de gereduceerde motorcapaciteit profiteren de nieuwe mobiele graafmachines desondanks van een hoger motorisch vermogen. Waarbij de HW140A, HW160A en HW170ACR nu allemaal 129 kW (173 pk) aan vermogen leveren, tegenover 117 kW (156 pk) op de vorige generatie HW140. Dit drijfven de hydraulische pompen aan welke hydraulisch vermogen geven aan het Rexroth load sensing hydraulisch systeem, met lastonafhankelijke debietregeling voor een constante werksnelheid van de machine en verbeterde bediening voor de machinist. De drie machines hebben een opnieuw ontworpen gestapelde koelmodule, waardoor ze gemakkelijker schoon te houden zijn. Een hydraulisch aangedreven omkeerbare koelventilator is nu standaard, waardoor het risico op oververhitting wordt verkleind en de uitvaltijd voor reiniging en onderhoud tot een minimum wordt beperkt.

De grotere HW210A heeft een 6,7-liter motor, maar is overgestapt op het nieuwste Cummins B6.7-model. Met een turbocompressor met variabele geometrie heeft de B6.7 een nabehandelingssysteem met één module, waarbij de DOC, DPF en SCR zich in één uitlaat bevinden. Nogmaals, er is geen vereiste voor EGR op deze motor en er is geen noodzaak voor handmatige DPF-regeneratie, wat de kosten en uitvaltijd voor klanten vermindert. Net als bij de kleinere motor is er een toename van het vermogen, waarbij de nieuwe Cummins-eenheid een maximumvermogen van 145 kW (195 pk) levert. De machine van 21 ton heeft twee Kawasaki hydraulische pompen met elektronische pompstroomregeling (EPFC), die zeer productief is gebleken op de Hyundai HX210A en HX220AL. De graafmachine profiteert van een lager minimaal debiet, waardoor het brandstofverbruik tot 8-11% wordt verbeterd, afhankelijk van de werking. Automatisch stationair is standaard, waardoor het brandstofverbruik, het motorgeluid en de uitlaatemissies verder worden verminderd.

Robuuste bouw.

De zwenkmotor en het onderframe bij de HW140A en HW160A mobiele graafmachines zijn 100 mm. naar voren verplaatst. Wat de stabiliteit van de machine vergroot. Bovendien komt de rechterkant van de bovenbouw 150 mm. naar voren om extra ruimte te bieden voor de brandstoftank. De linkerkant beweegt 230 mm. naar voren om het zicht vanuit de cabine te verbeteren en extra ruimte te maken voor de motorruimte. De zwenkradius achter op het standaard contragewicht HW140A en HW160A beweegt ook 200 mm. naar voren om de achteroverbouw en daarmee de zwenkradius over de achterkant te verkleinen en de machines wendbaarder te maken op krappe locaties. Dit terwijl het hefvermogen wordt vergroot. Voor de kleinere draaicirkel van de Hyundai HW170ACR is de zwenkstraal aan de achterkant met nog eens 410 mm. Verminderd. Dit door het gebruik van een gegoten contragewicht, dat bijna 800 kg zwaarder is dan de vorige gelaste ballastblok. De breedte van de bovenwagen is met 25 mm vergroot. Dit model met een compacte radius is het vlaggenschip van de nieuwe HW A-serie, speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van klanten in de snelgroeiende markt voor nutsvoorzieningen en diensten, waar de zeer wendbare 17-18 ton machines essentieel zijn voor werkzaamheden in steden en zeer krappe locaties en met beperkte ruimte of langs wegen.

Op de HW210A is het draaipunt van de hoofdgiek 10 mm. naar de rechterkant van de machine verplaatst om de opening tussen de giekcilinder en de cabine te vergroten. Ook hier is de zwenkstraal achteraan verkleind, van 2.850 mm. naar 2.740 mm., waardoor de machine beter wendbaar is op de bouwplaats en het risico op het raken van het contragewicht tijdens het zwenken wordt verkleind. Op het onderframe is de wielbasis vergroot en is de draaikrans meer naar achteren geplaatst om de stabiliteit en gewichtsbalans te verbeteren. De positie en plaatsing van assen is dan ook herzien om de asbelastingen gelijkmatiger te verdelen voor een soepeler rijgedrag. As oscillatiecilinders zijn nu voorzien van individuele veiligheidskleppen om de stijfheid te behouden in het geval van een storing in de hydraulische leiding. De machines hebben ook veiligheidskleppen op alle giek-, arm- en bladcilinders voor een maximale veilige werking. Het schuifblad is opnieuw ontworpen voor de kleinere modellen, waarbij de cilinders zijn gedraaid om de cilinder beter te beschermen. Doordat de cilinder is gemonteerd met de cilinder aan de bovenkant, is ook de gewichtsverdeling en de machinestabiliteit verbeterd. Verbeterde bussen met maken het  voor klanten gemakkelijker om geautomatiseerde smeersystemen te installeren.

Opties voor uitrustingsstukken

Voor de HW140A, de HW160A en de HW170ACR zijn de dozerbladbevestiging en stempels op hun plaats vastgeschroefd aan de voor- en achterkant van het onderframe. Door gebruik te maken van identieke afstand tussen de montagegaten, kunnen het dozerblad en de stabilisatorsteunen aan beide uiteinden worden geplaatst, waardoor klanten een scala aan opties krijgen. Het dozerblad is gemonteerd op een parallel armsysteem en heeft een groter werkbereik door een langere dozerschakellengte en cilinderslag. Dit biedt een grotere bladhoogte en snijdiepte en een grotere ruimte tussen het blad en de band voor eenvoudiger onderhoud. Op de HW210A is de voorste stabilisator op zijn plaats gelast, met de achterzijde vastgeschroefd, om een semi-verwisselbare lay-out te bieden. De stempelcilinders zijn voorzien van een nieuwe beschermingsplaat om schade door vallend puin te verminderen en het stempelontwerp voorkomt dat de poten tijdens gebruik in de grond dringen. Machines kunnen worden uitgerust met een optionele montagebeugel op het achterste dozerblad voor een trekhaak. Er zijn ook elektrische connectoren voor verlichting en hydraulische connectoren voor kiepfuncties voor aanhangwagens, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van de HW-modellen.

Machinisten comfort

De toegang tot de cabine is verbeterd met extra treden, die voldoen aan de veiligheidsnorm ISO 2867, waardoor het voor de machinist gemakkelijker wordt om in en uit de stoel te stappen. Extra stappen maken het ook gemakkelijker om toegang te krijgen tot de bovenbouw van de machine voor onderhoudswerkzaamheden. De bestuurderscabine is nu voorzien van parallelle ruitenwissers op beide delen van de voorruit, voor een betere dekking van de onderste en bovenste ruiten. Een extra spiegel aan de rechterkant van de machine en een 50 mm slankere bovenste pilaar aan de voorkant verbeteren het zicht nog verder. De cabinedeur heeft een groter onderste raam, waardoor het gemakkelijker is om de grond links van de graafmachine te zien. De A-serie mobiele graafmachines zijn dan ook uitgerust met Hyundai’s Advanced Around View Monitoring (AAVM)-systeem, dat videocamera’s gebruikt om de machinist een 360°-beeld van de machine te geven op de monitor in de cabine. Het systeem omvat Intelligent Moving Object Detection (IMOD) dat de machinist waarschuwt voor de aanwezigheid van andere werknemers of objecten binnen een bereik van 5 meter van de machine. De wielgraafmachines van de A-serie worden aangeboden met een optionele radar met een tweede monitor, voor detectie van statische of bewegende objecten tot een afstand van 10 meter, zowel overdag als ’s nachts. De graafmachines hebben een nieuwe stuurkolom met kanteling van het onderste en bovenste gedeelte en een centrale telescopische functie. Met een slanker ontwerp en geen hendel aan de rechterkant, resulteert dit in een beter zicht op de weg voor u. Optionele joystickbesturing, met behulp van de rechter hendel, is ook mogelijk bij lagere werksnelheden en verandering van richting is verplaatst naar de joysticks, waardoor maximale controle voor de machinist wordt gegarandeerd.

De HW-wielgraafmachines worden nu exclusief aangeboden met proportionele biedinng in de joystick voor maximaal bedieningsgemak van de machinist De knoppen in de joystickkop zijn opnieuw ontworpen voor een eenvoudigere bediening en wanneer de oscillatie van de vooras is ingesteld op automatische modus, kan de cilindervergrendeling ook worden geactiveerd of gedeactiveerd met een knop in de joystick om de productiviteit te verbeteren. De bedieningselementen van het uitrustingsstuk zijn nu voorzien van een continu werkende pal, voor de sloophamer– of sloophamermodus, wat het gemak voor de machinist vergroot. De pedalen zijn verplaatst en het optionele tweerichtingspedaal is geschrapt, waarbij richtingsveranderingen nu mogelijk zijn via de schakelaar op de joystick. Een tweedelige vloermat vergemakkelijkt het reinigen van de cabine en vermindert het risico op schade tijdens onderhoudswerkzaamheden. Alle graafmachines zijn voorzien van een 8-inch touchscreen-display voor alle machinefuncties en bedieningsinstellingen. Er is een nieuwe Jog Dial-module met een verplaatste draaiknop en functieschakelaars, waardoor het gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot menu’s binnen het touchscreensysteem. Ride Control is een optie op de A-serie modellen, waardoor de machine soepel over ruw terrein kan rijden. Een accumulator absorbeert schokken op de grond, waardoor de giek zachtjes kan drijven, wat het comfort voor de machinist verbetert. Het systeem bevat ook een optie voor het zweven van de giek voor gebruik bij het nivelleren. Alle Stage V Hyundai A-serie graafmachines zijn voorzien van een Auto Safety Lock om onbedoeld gebruik van de giekfuncties te voorkomen. Het systeem voorkomt ook dat de motor start als de veiligheidshendel in de ontgrendelde stand staat, om plotselinge activering van hydraulische functies te voorkomen.

Toegankelijk onderhoud

De modellen uit de A-serie hebben een opnieuw ontworpen motorkap die uitstekend zicht naar achteren biedt. De motorkap is gemakkelijker te openen en te sluiten en biedt toegang tot alle dagelijkse controlepunten voor onderhoud. De elektrische brandstofvulpomp heeft nu een auto-stopfunctie om morsen op de locatie te voorkomen. De Hyundai HW140A, HW160A en HW170ACR hebben spatborden van hoge dichtheid polyethyleen, in plaats van de vorige metalen spatborden. De HW210A heeft de metalen afschermingen van de vorige generatie behouden. Als onderdeel van de overstap naar Fase V profiteren de graafmachines van Engine Connected Diagnostics. Servicetechnici hebben op afstand toegang tot motorstoringscodes via een smartphone-app om ervoor te zorgen dat ze ter plaatse komen met de nodige gereedschappen en onderdelen om eventuele reparatie- of servicewerkzaamheden uit te voeren. Het systeem wordt ondersteund door Cummins Quickserve-ondersteuning voor snelle foutdiagnose. Het machinebesturingssysteem biedt klanten ook de mogelijkheid om menu’s op het scherm te bewerken, waardoor onbevoegd gebruik van bepaalde machinefuncties wordt voorkomen. Dit kan worden gebruikt om wijzigingen in de bedrijfsmodus te voorkomen, om de efficiëntie van de machine te maximaliseren.

Peter Sebold, productspecialist bij HCEE, merkte op: “De nieuwe serie mobiele graafmachines van Hyundai biedt tal van functies voor klanten die werkzaam zijn in de infrastructuur en civiele techniek. De herziene giekgeometrie, in combinatie met LUDV load-sensing hydrauliek, geeft Hyundai’s nieuwe mobiele graafmachines uitstekende prestaties in multifunctioneel gebruik, soepele bestuurbaarheid en de nodige stabiliteit voor maximale productiviteit. Hyundai vestigt zich in een groeiend aantal marktsectoren, door luisteren naar feedback van klanten en reageren op hun eisen. De mobiele graafmachines uit de A-serie zullen onze expansie in dit veeleisende marktsegment voortzetten. Al onze klanten kunnen hoog mikken met de nieuwe Hyundai mobiele graafmachines.”  Op de volgende link van Hyundai Construction Equipment kan men een 360 graden tour maken rond de nieuwe A-Serie mobiele graafmachines en daarvan zelf een zeer goede indruk krijgen:  https://aimhigh.hyundai-ce.eu/?lang=en#section2

Technische specificaties:

Model HW140A

•EngineCummins B4.5

•MaxPower 129kW (173hp)

•Operating weight (mono/2pc)14,900 kg. /15,860kg.

•Max. digging depth 5,120mm.

•Max. digging reach 8,310mm.

•Tail swing radius 2,150mm.

•Bucket Breakout Force (ISO)102kN.

•Arm Digging Force (ISO)66.4kN.

 

Model HW160A

•Engine Cummins B4.5

•MaxPower 129kW (173hp)

•Operating weight (mono/2pc)17,580/18,390kg.

•Max. digging depth 5,610mm.

•Max. digging reach 8,820mm.

•Tail swing radius 2,240mm.

•Bucket Breakout Force (ISO)114.8kN.

•Arm Digging Force (ISO)76.7kN.

 

Model HW170ACR

•Engine Cummins B4.5

•MaxPower 129kW (173hp)

•Operating weight (2pc)18.880kg.

•Max. digging depth 5,410mm,

•Max. digging reach 8,950mm.

•Tail swing radius 2,150mm.

•Bucket Breakout Force (ISO)114.8kN.

•Arm Digging Force (ISO)76.7kN.

 

Model HW210A

•Engine Cummins B6.7

•MaxPower 145kW (195hp)

•Operating weight (mono/2pc)22,170/23,665kg.

•Max. digging depth 6,430mm.

•Max. digging reach 9,970mm.

•Tail swing radius 2,740mm.

•Bucket Breakout Force (ISO)151kN.

•Arm Digging Force (ISO)106.9kN.

 

Informatie:

Importeur Nederland:

Van Der Spek Vianen B.V.

tel. +31 (0)347 362 666

http://www.vanderspek.nl

Dealer:

L. Timmerman B.V.

tel. +31 (0)118 611 351

http://www.ltimmermanbv.nl

Filius Machines

tel. +31 (0)78 673 77 07

http://www.filiusmachines.nl

Importeur België:

Hyundai Machines Belgium NV

tel. +32 (11) 30 50 20

http://www.hyundai-hmb.be

 

Video van de nieuwe Hyundai HW 140A: