Voorbereidingen Bauma 2022 in volle gang

s Werelds grootste bouwmachinebeurs is zo goed als uitverkocht.

De beursorganisatie van de Bauma 2022 is zeer optimistisch over de aankomende vakbeurs voor bouwmaterieel, mijnbouw, bouwtransport en ander aanverwant materieel voor de bouwsector. Deze wordt dit najaar van 24 tot 30 oktober gehouden. De corona pandemie maakte het helaas noodzakelijk de beurs, welke normaal in april wordt gehouden te verplaatsen. Dit in goed overleg met alle standhouders.

Klaus Dittrich, CEO en voorzitter van de Messe München, kan trots zeer positieve geluiden en feiten melden. Waarbij de hele branche naar oktober uitziet. Met nog 10 maanden te gaan voor de beurs gehouden wordt, is inmiddels 97% van de oppervlakte van de beurs verkocht. Gegevens die de beursorganisatie zeer positief stemmen. “Deze Deze feedback laat duidelijk zien dat onze klanten Bauma stevig hebben gepland. In persoonlijke gesprekken horen we keer op keer hoeveel exposanten en bezoekers uitkijken naar de persoonlijke uitwisseling en natuurlijk de bijzondere sfeer van Bauma. Ik heb er alle vertrouwen in dat de situatie in de nabije toekomst zodanig zal versoepelen dat we een indrukwekkende bauma zullen meemaken met een hoog niveau van internationale deelname.”

Mijnbouwsector opnieuw sterk

De mijnbouwsector, waarin Bauma de Europese leider is, laat opnieuw een sterke prestatie zien. Naast bekende industriële giganten zoals BHS Sonthofen, Herrenknecht, Komatsu, Liebherr, Schulte Strathaus en Zeppelin Baumaschinen, dit jaar Matrix Design Group uit de VS, Resemin uit Peru, Roco9 uit Groot-Brittannië, Tesab Engineering uit Groot-Brittannië en Weber Mining & Tunneling zal als een van de exposanten uit Frankrijk voor het eerst vertegenwoordigd zijn. Minearc Systems uit de Australische markt, die aantrekkelijk is voor de mijnbouw, zal er weer zijn.

Innovatie Hub

Maar niet alleen in de mijnbouwsector, maar ook in alle andere industriesegmenten is de Bauma van groot belang. Met de talrijke innovaties van de exposanten wordt het al vele jaren beschouwd als het onbetwiste wereldwijde innovatieknooppunt. Deze claim wordt ook ondersteund door de innovatiehal LAB0 met de speciale gebieden bauma Forum, Virtual Reality, MIC 4.0, Startups en Science Hub. Daarnaast wordt de Think Big promotie van jong talent weer als een belangrijk onderwerp in de branche getoond.

Webinars op 5 hoofdonderwerpen

Ook qua onderwerpen speelt de bauma een voortrekkersrol: in 2022 ligt de focus vooral op de vijf kernthema’s die door de exposanten en in het voorprogramma en in de voor het eerst georganiseerde webinarreeks aan bod komen: “Nul emissies”, “Digitale bouwplaats”, “Bouwmethoden en materialen van morgen”, “De weg naar autonome machines” en “Mijnbouw – duurzaam, efficiënt, betrouwbaar”. De webinars starten in maart en worden in het Engels gehouden. In dit nieuwe format zullen experts uit de industrie dieper ingaan op de belangrijkste thema’s van bauma.

Informatie:

http://www.bauma.de