Nieuwe Yanmar ViO 17 minigraver

Yanmar lanceert nieuwe generatie 1,7 tons ViO 17 minigraver.

Yanmar Construction Equipment EMEA introduceert een vernieuwd model van de wereldwijd geprezen en zeer populaire ViO 17 minigraver. De 1,7 ton wegende zero tail swing minigraver is compact, betrouwbaar, robuust en zeer veelzijdig inzetbaar voor vele toepassingen. Het nieuwe model van de volgende generatie model zet de standaard op het gebied van prestaties, productiviteit en toonaangevende capaciteiten. Aangedreven door een Stage V-conforme drie cilindermotor met directe injectie van Yanmar’s veelgeprezen TNV serie, levert de ViO17 indrukwekkende kracht en ongeëvenaarde controle. Bovendien profiteren machinisten dankzij de modernste motortechnologie van een laag brandstofverbruik, maximale efficiëntie en minimale uitstoot.

De nieuwe ViO 17 minigraver is perfect voor egalisering, landschapsarchitectuur, stadsvernieuwing en vele andere werkzaamheden en toepassingen waar inzet van minigravers gevraagd wordt. De ViO17 wordt nu geleverd met de optie van een lange graafarm om het werkbereik te vergroten. Om de flexibiliteit verder te vergroten, kan eventueel gekozen worden ook voor een extra contragewicht van 83 kg. In combinatie met de compacte hydraulisch verstelbare onderwagen van de graafmachine (955 mm-1.280 mm) wordt hierdoor toonaangevende stabiliteit verkregen. Zelfs op de zwaarste terreinen!

Krachtige (hydraulische) prestaties.

Met het bereiken van een graafkracht van 9,6/16,1 kN (korte arm/bak), trekkracht van 16,9 kN (eerste snelheid) en twee rijsnelheden (2,1 of 4,3 km/u) zet de ViO17 de norm op het gebied van compacte prestaties. Dankzij een hydraulisch ViPPS-systeem met drie pompen, dat werkt met een dubbele variabele cilinderinhoud zuigerpomp en tandwielpomp, levert de ViO17 minigraver een maximale hydraulische opbrengst van 48,4 l/min en 210 bar druk. Bovendien zijn zowel de derde (standaard) als de vierde (optioneel) hydraulische leiding: uitgerust met proportionele bedieningselementen en kan worden uitgebreid met potentiometers. Hierdoor wordt een vlotte en eenvoudige bediening gegarandeerd.

Compact

Ontworpen met compactheid in gedachten, zwenkt de bovenwagen van de ViO17 minigraver binnen de breedte van de onderwagen. Waardoor het de perfecte keuze is voor krappe werkterreinen. Kraanmachinisten profiteren dan ook van een zeer korte draaitijd radius aan zowel de voor- als achterzijde, wat zowel de efficiëntie als de productiviteit verder verbetert. Zoals bij elke Yanmar graafmachine, staan comfort en bruikbaarheid voorop. Met een ergonomische indeling, is de cabine perfect opgesteld om de productiviteit te maximaliseren. De gemakkelijk toegankelijke ROPS, TOPS en FOPS-gecertificeerde overkapping met volledig verstelbare stoel met vering, 360 graden zicht op de werkplek en perfect gepositioneerde joysticks. Grote optionele reispedalen verbeteren het comfort verder, terwijl drie onderste rupsframerollen zorgen voor een soepele rit.

Eenvoudig transport en onderhoud

Het verplaatsen van de ViO17 tussen bouwplaatsen is ook eenvoudig te doen. Dankzij een laag transportgewicht van slechts 1.695 kg. Deze betekent dat de Yammar minigraver gemakkelijk kan worden vervoerd op een aanhangwagen met een standaard GVW. Samen met bakken of een licht uitrustingsstuk. Vier sjorpunten op de rupsbanden maken het vastzetten van de graafmachine snel en eenvoudig en veilig. Conform de wettelijke wetgeving.

Onderhoud is net zo eenvoudig uit te voeren dankzij de uitstekende bereikbaarheid van de grote motor en componenten door een grote motorkap en gemakkelijk verwijderbare zijpanelen aan de zijkant. Om de veiligheid te maximaliseren, is de accu en zekeringenkast onder een afsluitbaar compartiment van de de bestuurdersstoel geplaatst. Grote voordeel is dat deze vanaf de grond toegankelijk zijn en het gebruik van gespecialiseerde apparatuur voorkomt.

Om de geschiktheid voor bijna elke toepassing te garanderen, is de ViO17 verkrijgbaar met een breed scala aan optionele extra’s en af fabriek gemonteerde aanbouwdelen. Van mechanische en hydraulische snelwissels tot graafbakken, slootreinigingsbakken, rippers, brekers en talloze andere aanbouwdelen. Ook draaikantelstukken worden steeds populairder en behoren tot de mogelijkheden. Zeker omdat ze eenvoudig afneembaar zijn dankzij hydraulische snelkoppelingen. Hierdoor kan snel en eenvoudig van aanbouwdelen worden gewisseld en neemt de productiviteit van de Yanmar ViO 17 minigraver nog meer toe.

Informatie:

http://www.yanmar.com/eu/construction

Importeur Nederland:

Geert-Jan De Kok B.V.
tel. +31 (0)13 516 93 55
http://www.geert-jandekok.com

Importeur België:

FM Bouwmachines
tel. +32 (0)14 86 66 02
http://www.fmbouwmachines.be

CEBEKO
tel. +32 (0)50 21 49 35
http://www.cebeko.be

Video van de nieuwe Yanmar ViO 17 minigraver: