Nieuwe Komatsu PC 170LC-11 graafmachine

Komatsu Europe introduceert vernieuwde PC 170LC-11 graafmachine.

Komatsu breidt de range rupsgraafmachines uit met een nieuwe model graafmachine op rupsen. Komatsu is verheugd de nieuwe PC 170LC-11 aan te kondigen welke opnieuw ontworpen is. Het kleinste model in de range Komatsu rupsgraafmachines, heeft afhankelijk van de uitvoering een werkgewicht tussen de 17.500kg. en 19.530 kg. De vernieuwde graafmachine behoudt veel belangrijke kenmerken van het vorige model. Belangrijkste vernieuwing is dat de motor en graafmachine voldoet aan de EU Stage 5 emissienormen en gebruik maakt van Komatsu’s eigen bewezen en beproefd nabehandelingssysteem van uitlaatgassen. Verder zijn andere belangrijkste verbeteringen een groot aantal klantgerichte opties waarvoor gekozen kan worden.

De nieuwe Komatsu PC 170LC-11 is een handige graafmachine welke zeer geschikt is voor inzet in stedelijke gebieden waar strenge milieunormen gelden en eisen worden gesteld aan de uitstoot van de motor. Tevens is de graafmachine vanwege het lage eigen gewicht ideaal inzetbaar op projecten met weinig draagkracht en de lage eigen bodemdruk. De vernieuwde PC 170LC-11 rupsgraafmachine voldoet hieraan. Waardoor klanten met aanbestedingen mee kunnen blijven doen en duurzame graafmachine kunnen inzetten en de Komatsu een toekomstbestendige investering is. Komatsu maakt gebruik van een eigen 4-cilinder SAAD4D107E-3 dieselmotor. Deze levert een vermogen van 90 kW./121 PK bij 2.100 omw./min.

Klantgerichte opties.

Paul Dickinson is productmanager bij Komatsu Europa. Hij zegt: “De bijgewerkte PC170LC-11 Stage V heeft veel nieuwe functies. De introductie van Komatsu Integrated Attachment Control, met oliestroom- en drukinstellingen voor maximaal 15 hulpstukken, betekent snel en eenvoudig wisselen van hydraulische gereedschappen/aanbouwdelen. De nieuwe onderwagen met dozerbladspecificatie, met twee breedte-opties, biedt extra functionaliteit voor het vrijmaken van terreinen en basis dozeractiviteiten. Evenals extra stabiliteit voor graven en bij hijswerkzaamheden zoals het plaatsen van putten en rioleringsbuizen. De nieuwe LED-werklampen verlengen de werkdag met daglicht achtige verlichting in de werkgebied en rond de machine.

Niet te vergeten, de door Komatsu ontworpen en ontwikkelde lage bodemdruk optie is beschikbaar voor toepassingen die een ultralage bodemdruk vereisen.” Dan zijn er 1 tot 1,2 meter brede rupsen beschikbaar en maakt de machines zeer goed inzetbaar in veen- en moerasgebieden. Komtrax-telematica en Komatsu Care, een Komatsu-onderhoudsprogramma voor klanten, bieden een top machinepark beheer en ondersteuning en beschermen de graafmachine tegen misbruik. Grote voordeel is eveneens dat maximale efficiëntie en uptime van de graafmachine wordt gegarandeerd.

Voordelen en nieuwe opties van de PC 170LC-11.

-Komatsu SAAD4D107E-3 dieselmotor welke voldoet aan de EU Stage 5 emissienormen. Waardoor PC 170LC-11 altijd ingezet kan worden in binnenstedelijk gebied met milieuzones.

-Nieuw eigen bewezen en beproefd nabehandelingssysteem van uitlaatgassen. Met toepassing van een roetdeeltjesfilter (DPF) en toevoeging van AdBlue (SCR-technologie).

-Een tot 3% lager brandstofverbruik en lagere bedrijfskosten.

-Geen toepassing van uitlaatgas recirculatie systeem waardoor de bedrijfszekerheid wordt verhoogd en hoger brandstofverbruik voorkomen wordt.

-Schuifblad met 2 opties voor breedte.-Komatsu Integrated Attachment Control (KIAC) voor zowel de uitvoering met mono giek als 2-delige verstelgiek. Waarbij de drukken en liters van maar liefst 15 verschillende aanbouwdelen ingesteld kunnen worden en zo opgeroepen kunnen worden.

-Standaard LED verlichting en de optie voor extra werkverlichting.

Informatie:

http://www.komatsu.eu

Importeur Nederland

BIA Nederland
tel. +31 (0)883 03 22 00
http://www.biagroup.com

Importeur België:

BIA België
tel. +32 (2) 689 28 11
http://www.biagroup.com