Kobelco SK 19 minigraver is geschikt voor grote klussen

Kobelco SK 19 biedt de ideale combinatie van prestaties en functionaliteit.

Projecten met beperkte werkruimte en die niet te groot zijn, zoals in woonwijken, steden, binnen gebouwen, etc. vragen de inzet van kleine machines welke toch ook grote prestaties moeten leveren. De geheel nieuw ontwikkelde Kobelco SK 19 minigraver combineert een compacte bovenbouw met een zeer krachtige motor. Dit resulteert in een krachtige minigraver met een hoog vermogen en een zeer efficiënte bediening. Waarbij ook zeer goed rekening is gehouden met de stabiliteit van de minigraver en de Kobelco een zeer optimale gewichtsverdeling heeft. De SK 19 biedt de machinist veel comfort en bedieningsgemak dankzij de nieuw ontworpen cabine.

Verbeterde prestaties

De Kobelco SK19, die de vorige SK18-1E vervangt, levert superieure prestaties dankzij zijn grotere motor, nieuw hydraulisch systeem en nieuw ontworpen werkuitrusting. Bijvoorbeeld de Yanmar Stage V-conforme motor levert 38% meer vermogen (13,1 kW versus 9,5 kW), 10% toename van de graafkracht van de bak (16,7 kN versus 15,2 kN) en 26% toename van de graafkracht van de arm (lange arm/korte arm @ 9,3/11,4kN versus 7,4kN). Ook het hefvermogen is met 24% vergroot (gebaseerd op 2,5 m reikwijdte, -0,5 m vanaf grondniveau over de voorkant), terwijl rijsnelheid, graafbereik en graafdiepte zijn ook aanzienlijk verbeterd.

Compact

Voor werkterreinen waarbij dicht langs en bij muren, greppels en wegen moet worden gewerkt, profiteert de SK19 van een aantal belangrijke kenmerken. De breedte van de rupsonderwagen is 980 mm. wanneer deze is ingetrokken. Deze breedte welke onder de 1 meter ligt, maakt toegang mogelijk door krappe doorgangen en deuropeningen. Volledig breed en in uitgeschoven toestand neemt de breedte van de onderwagen toe tot slechts 1320 mm. Wat resulteert in goede stabiliteit tijdens het werken. De compacte zwenkradius over zowel voor- als achterzijde van de minigraver biedt operationele efficiëntie in beperkte ruimtes. Dit terwijl de zwenkhoek van de giek 12% groter is dan de vorige SK18-1E minigraver.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid van de constructie van de minigraver worden verzekerd door versterking van de hoofdonderdelen van de Kobelco minigraver en het chassis. De giek, lepelsteel en zwenkbeugel voor zijdelingse verstelling van de graafarm zijn zodanig geconstrueerd en verzwaard waarbij extra grote verstevigingsplaten in de dwarsdoorsnede zijn gebruikt. De bak- en lepelsteelcilinders zijn standaard voorzien van cilinderstangbescherming van veerstaal. Net als de cilinder voor het schuifblad welke beschermt is en beschadigingen van cilinders voorkomt.

Veiligheid

Bij de ontwikkeling van alle Kobelco graafmachines staat de veiligheid van de machinist en voor de mensen welke werken in de dichte nabijheid van de machine van groot belang en heeft prioriteit. Men wil ongevallen met ernstige afloop op bouwprojecten voorkomen. De Kobelco SK 19 kan worden uitgerust met een dichte cabine of open canopy beugel en voldoen aan de TOPS, ROPS en FOPS veiligheidsnormen. De graafarm is standaard uitgerust met LED-verlichting. Optioneel kan worden gekozen voor extra LED voor- en achterlichten en extra oranje insteekbare werkverlichting welke voor een uitstekende verlichting van de werkplek van de Kobelco SK 19 op locatie zorgen. De minigraver is zowel links als rechts voorzien van achteruitkijkspiegels. Ook kan optioneel worden gekozen voor een optionele regen vizier welke de zichtbaarheid op de werkplek verbetert. Er kan worden gekozen uit zowel een korte als lange graafarm. Wat resulteert in een groter werkbereik van de machine of meer opbreekkracht of zwaardere hydraulische aanbouwdelen gebruikt kunnen worden.

Comfort en bedieningsgemak

Het welzijn van de machinist stond ook hoog op de agenda bij de ontwikkeling van de nieuwe SK19 minigraver. Als gevolg daarvan beschikt de Kobelco minigraver over een aantal functies om lange werkdagen waarbij de machinist veel uren maakt werken comfortabeler te maken. USB poorten, 12v-voeding en bekerhouder zijn standaard, terwijl de pols en arm op elke bedieningshendel en console rust. Dit zorgt voor een vermoeidheidsvrije werking en uitstekende ergonomie. Het extra (optionele) contragewicht zorgt voor extra stabiliteit. Gemakkelijke toegang tot de motorruimte, motoroliefilter, luchtfilter en brandstoffilter zorgen voor dat stilstand voor routinematig onderhoud tot een minimum wordt beperkt.

In een reactie op de lancering van de geheel nieuwe Kobelco SK19 zegt productmanager Wesley Elverding: “Minigraafmachines zijn essentieel voor ons totale productassortiment. De introductie van de SK19 laat zien hoe we onze minigraafmachine technologie en machineconcepten ontwikkelen. Op maat gemaakt voor productiviteit biedt de nieuwe SK19 grotere graafkrachten en kortere totale cyclustijden, best-in-class hydraulische hulpleidingen, veelzijdigheid van de minigraver en verbeterde stabiliteit.”

Informatie:

http://www.kobelco-europe.com

Importeur Nederland:

Kemp Groep
tel. +31 (0)30 666 60 60
http://www.kemp-groep.nl

Importeur België:

De Bruycker-Kemp
tel. +32 59 70 30 05
http://www.debruycker-kemp.be