Steelwrist SQ50 volautomatische snelwissel voor middelgrote graafmachines

Steelwrist SQ50 volautomatische snelwissel voor middelgrote graafmachines

Nieuwe type Steelwrist SQ50 snelwissel is geschikt voor graafmachines van 7-13 ton.

Steelwrist breidt het aanbod van snelwissels en draaikantelstuken uit met de SQ50, een volautomatische high flow en Open-S compliant oplossing voor middelgrote graafmachines. De nieuwe serie SQ50 snelwissels en draaikantelstukken is gericht op 7-13 ton wegende graafmachines. Steelwrist SQ is een hoogwaardige volautomatische hydraulische koppelingstechnologie en wordt gebruikt in snelwissels en draaikantelstukken op graafmachines om hydraulische uitrustingsstukken snel en veilig aan te sluiten. Uitstekende stromingseigenschappen en competitieve opbouw lengte en gewicht zijn belangrijke voordelen van de SQ50. De nieuwe Steelwrist SQ50 hydraulische snelwissel voldoet aan de specificaties van de Open-S-standaard voor volautomatische snelwissels.

De nieuw ontwikkelde Steelwrist SQ50 snelwissels en draaikantelstuken worden voor het eerst getoond op de Vei en Anlegg beurs in Noorwegen op 11-14 mei 2022. De SQ50 zal geleidelijk worden ingevoerd op X12 en X14 draaikantelstukken. Di betekent dat toekomstige S-type snelwissels en tiltrotators kunnen worden geüpgraded naar het SQ-type.

S50- en SQ50-snelkoppelingen zijn van gegoten staal en hebben de Steelwrist Front Pin Lock-veiligheid oplossing. Front Pin Lock is een mechanische vergrendeling van de vooras dat het risico van onbedoeld vallen van uitrustingsstukken voorkomt.

De X12 en X14 draaikantelstukken zijn opnieuw ontworpen met een nieuwe bovenkant en hulpstukkoppeling. Dit om het later sneller en mogelijk te maken om in een later stadium te upgraden van S50 naar SQ50. Ook als de klant dat eerst niet heeft gedaan en niet de SQ snelwissel heeft laten opnemen in de eerste bestelling. De eerste nieuwe generatie Steelwrist X12 en X14 draaikantelstukken worden uitgeleverd in het derde kwartaal van 2022.

SQ aan de bovenzijde (bovenste koppeling) van de tiltrotator zorgt voor snel wisselen tussen draaikantelstuk en andere uitrustingsstukken en SQ aan de onderkant (aanbouwdeel) van het draaikantelstuk maken het snel wisselen tussen hydraulische uitrustingsstukken mogelijk. Door het SQ type te gebruiken, kunnen uitrustingsstukken voor het draaikantelstuk goedkoper gemaakt worden omdat de rotatiefunctie hierin al volledig in het draaikantelstuk is opgenomen.

“Met de introductie van SQ50 volautomatische snelwissels en tiltrotators gaan we het spel veranderen in het groeiende segment van graafmachines van 10 ton met een debiet van 120 liter per minuut met lage tegendruk. Dit maakt een efficiënt gebruik van uitrustingsstukken met een hoog debiet mogelijk, ook voor: middelgrote graafmachines”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist AB.

High Flow hydrauliek en absolute rotatiesensor

Met de introductie van SQ50 is de Qplus-technologie geüpdatet om gelijkmatige hogere oliestromen mogelijk te maken. Waardoor nog eens 20 procent meer extra aan oliestroom aan de capaciteit wordt toegevoegd. Waardoor gebruikers ook vereist uitrustingsstukken met een hoog debiet op middelgrote graafmachines kunnen gebruiken. Met de introductie van SQ50 zal Steelwrist in de loop van 2022 ook een nieuwe Absolute Rotation Sensor introduceren. De rotatiesensor wordt toegevoegd om een hogere nauwkeurigheid te geven aan machinebesturingssystemen. Samen met Steelwrist Autotilt dit zorgt voor een nog hogere productiviteit.

Open-S-compatibele oplossing

Alle Steelwrist SQ-producten volgen de wereldwijde Open-S-industriestandaard voor volledig automatisch koppelingen voor graafmachines. Dit betekent dat het SQ-systeem is ontworpen om verbinding te kunnen maken met naar andere merken volgens de Open-S-standaard.

Informatie:

Steelwrist Benelux
http://www.steelwrist.com