Nieuwe Sunward SWE 17F minigraver

Sunward breidt de serie minigravers uit met een nieuwe 1,7 tons SWE 17F minigraver.

Na de lancering van een graafmachine van 36 ton (de SWE 365F) en een compact model van 9 ton met een 2-delige verstelgiek giek (de SWE 90UF-2PB) in de laatste drie maanden van 2021, blijft Sunward innoveren en zijn graafmachine lijn uitbreiden. Deze keer is er een 1,7-tons minigraafmachine aan toegevoegd. Deze is standaard af fabriek leverbaar met cabine of canopy. De nieuwe 1.700 kg. Wegende Sunsward SWE 17F minigraver richt zich op gebruikers in openbare werken, bouw, landschapsarchitectuur, verhuurbedrijven en aannemers in de grond-, weg- en waterbouw.

Sunward, de specialist in minigraafmachines

Met de komst van de SWE 17F 1,7 ton minigraafmachine met cabine biedt Sunward, de Europese marktspecialist in minigraafmachines, inmiddels maar liefst 7 modellen in het minisegment (van 0,8 tot 3,5 ton). De motor van de SWE 17F voldoet aan de nieuwste Europese Stage V-emissieregelgeving, net als die van alle andere modellen in het assortiment. Sunward Europe Heavy Industry NV is gevestigd in België en heeft in Tessenderlo een eigen vestiging. Hier wordt ook de ontwikkeling van machines voor Europa gedaan en is het Europese onderdelenmagazijn gevestigd.

Een combinatie van laag gewicht en kracht

Sunward heeft ervoor gekozen om zijn nieuwste model uit te rusten met een Yanmar 3TNV80-SSSU-motor. Sunward heeft uitgebreide ervaring met deze Yanmar TNV Stage V 3-cilindermotor, aangezien deze ook wordt gemonteerd op de SWE 18UF- en SWE 20F-modellen van het merk. De motor draagt bij aan de betrouwbaarheid, het comfort en de winstgevendheid van het nieuwe model dankzij het lagere brandstofverbruik, het lagere geluidsniveau en de trillingen.

Met een nettovermogen van 13,4 kW en een gewicht variërend van 1.640 kg (met kap) tot 1.780 kg (met cabine), is de SWE 17F zowel krachtig als een lichtgewicht. Met het oog op zuinigheid beschikt de SWE 17F over automatische omschakeling van hoog naar laag bereik wanneer tractie en bodemgesteldheid daarom vragen. Kraanmachinisten genieten daarom van een soepelere rit bij het manoeuvreren en gebruiken van het blad. Bij het beklimmen van een helling of het nemen van een obstakel, bijvoorbeeld, schakelt het selectiesysteem voor het snelheidsbereik van de SWE 17F automatisch het langzame bereik in om de tractie te vergroten naarmate de weerstand toeneemt, en schakelt vervolgens automatisch terug naar het hoge bereik om sneller te kunnen rijden wanneer de omstandigheden normaliseren.

Omdat machinisten het snelheidsbereik niet handmatig hoeven te selecteren, kunnen ze ontspannen en zich beter concentreren op het werk dat voor hen ligt. Om de motor te beschermen, beschikt de SWE 17F ook over een automatisch alarm in combinatie met een automatische motorstopfunctie die in werking treedt als de motor te heet wordt of als er een lage oliedruk wordt gedetecteerd.

Zorgvuldig geselecteerde hoofdcomponenten

Het hydraulische systeem wordt vaak gezien als het hart van een graafmachine. Daarom betrekt Sunward alleen hydraulische componenten van A-merken. Sunward heeft ervoor gekozen om de SWE 17F uit te rusten met een HENGLI hydraulische pomp, rijmotoren en zwenkmotor. HENGLI pompen en hydraulische componenten staan bekend om hun efficiëntie, compacte afmetingen en uitstekende betrouwbaarheid. HENGLI’s veelgeprezen axiale zuigerpomp met variabele verplaatsing bevindt zich onder de motorkap van de machine.

Met een debiet van 67,2 l/min en een werkdruk van 245 bar (24,5 MPa) geeft deze pomp de machinist een uitstekende opbreek- en graafkracht, waardoor efficiëntie onder alle werkomstandigheden wordt gegarandeerd. Voor maximale flexibiliteit en prestaties is de pomp ook voorzien van een Load Sensing-systeem dat de werking aanpast aan de belasting en zorgt voor nauwkeurige controle en een laag brandstofverbruik, ongeacht het grondtype en de uitrusting.

Een minigraafmachine met de prestaties van een veel grotere machine

Dus hoe zit het met de prestaties? Met zijn uitzonderlijke opbreekkracht (meer dan 21 kN op de bak en 12 kN op de graafarm, kan de SWE 17F meer dan concurreren met andere machines in zijn klasse. Als het op graven aankomt, geeft het speciale ontwerp van de giekcilinder van de SWE 17F de machine een bereik van bijna 4 meter (3.883 mm).

De ontwerp- en R&D-teams van Sunward hebben de SWE 17F zowel aantrekkelijk als veelzijdig gemaakt. De onderwagen met variabele breedte kan worden afgesteld van 990 mm tot 1.360 mm voor maximale stabiliteit en comfort voor de machinist onder alle werkomstandigheden en voor alle werkzaamheden – heffen, laden, opvullen en graven.

Een uitzonderlijke gewicht/vermogensverhouding, zelfs in de versie met cabine, betekent dat de SWE 17F een lage bodemdruk genereert en efficiënt kan presteren, zelfs op locaties met beperkte toegang en een lage interne vloerbelasting. De SWE 17F wordt standaard geleverd met een extra hydraulisch circuit voor een sloophamer of alle andere voorkomende hydraulische aanbouwdelen.

Comfort en veiligheid zonder compromissen

Een geheel nieuwe gesloten cabine zorgt voor een comfortabele werkomgeving en zorgt voor maximale efficiëntie van de machinist. In de cabine is er voldoende beenruimte en een comfortabele stoel. Mens en machine werken in perfecte synergie en zonder vermoeidheid dankzij geavanceerde ergonomie. Grote ramen zorgen voor een uitstekend zicht rondom. Het glazen dak biedt zelfs goed zicht bij werkzaamheden boven het hoofd. Het voorraam schuift op en neer.

Begin met rijden met de SWE 17F en u zult meteen de aandacht voor het comfort van de machinist waarderen: deze minigraafmachine is echt stil in gebruik. En zorg voor de machinist betekent natuurlijk veiligheid voorop stellen. Om te beginnen voldoet de cabine volledig aan alle geldende regelgeving en veiligheidswetgeving. De SWE 17F bevat ook een veiligheidssysteem voor het starten van de motor, een veiligheidsgordel en een zwaailamp (versie met cabine). Tot slot zijn er standaard 2 LED-werklampen (één op de giek en één op de voorkant van de cabine) gemonteerd.

Makkelijk onderhoud

Het dagelijkse onderhoud is uiterst eenvoudig en kan vanaf de grond worden uitgevoerd dankzij een klapdeur die snelle en gemakkelijke toegang tot de motorruimte biedt. De stoel kantelt ook om toegang te krijgen tot de elektrische componenten van de machine.

Stijlvol en gemaakt om lang mee te gaan

Last but not least heeft het industriële ontwerpteam van Sunward, naast een reeks technische voordelen, de SWE 17F tot een bijzonder aantrekkelijke machine gemaakt. Goed passende carrosseriedelen en een verfijnd, gestroomlijnd ontwerp benadrukken de compacte afmetingen van de Sunward SWE 17F en maken de royale ruimte in de cabine nog verrassender. Deze machine is niet alleen gemaakt om er goed uit te zien, maar ook om lang mee te gaan. Dankzij een integraal gietsysteem heeft de nieuwe giekvoet een veel grotere structurele sterkte dan gelaste staalplaattypes. De hydraulische slangen worden beschermd door stalen veerbeschermers om krassen en beschadiging te voorkomen, en de giekcilinder zelf wordt beschermd door een metalen plaat. Niet in de laatste plaats lopen de hydraulische hoofdleidingen door de giekvoet voor extra bescherming. De gebruikers zullen dus jarenlang plezier kunnen beleven aan het gebruik van dit juweeltje.

Om nog verder te gaan:

Sunward Smart Fleet Sunward biedt ook een optioneel geopositioneringssysteem: Sunward Smart Fleet. Met dit systeem kunt u de machine niet alleen lokaliseren, maar zelfs op afstand stoppen.

Verkrijgbaar bij alle Sunward-dealers

De Sunward SWE 17F is nu verkrijgbaar bij een netwerk van 120 dealers in heel Europa. Het zal ook te zien zijn op de Sunward-stand (FN618) op de Bauma in München, waar bezoekers tal van nieuwe producten en ideeën kunnen vinden.

De sterke punten van de Sunward SWE 17F minigraver:

-Yanmar EU Stage V-conforme motor

-Uitzonderlijke gewicht/vermogensverhouding, zelfs in de cabineversie

-Onderwagen met variabele breedte, 990 mm tot 1.360 mm

-Hydraulische leiding voor sloophamer standaard gemonteerd

-2 LED-werklampen standaard gemonteerd

 

Belangrijkste kenmerken van de SWE 17F:

Motor: Yanmar 3TNV80-SSSU

Netto vermogen: 13,4 kW

Gewicht in rijklare toestand: 1.660 kg (met canopy

Gewicht in rijklare toestand: 1.780 kg (met cabine)

Maximale graafdiepte: 2.057 mm.

Maximaal graafbereik|: 3.883 mm

 

Informatie:

Sunward Europe Heavy Industry N.V.
tel. +32 11 43 46 66
http://eu.sunward.com.cn

Importeur Nederland:

BMS
tel. +31 (0)182 55 10 58
http://www.bms-sunward.nl

Dealer:

Pol & Dekker Machines
tel. +31 (0)528 307 007
http://www.pol-dekker.com

Sunward Midden Nederland
tel. +31 (0)6 33 77 48 28
http://www.sunward-midden-nederland.nl

Scheman Machines
tel. +31 (0)6 509 93 273
http://www.schemanmachines.nl

Importeur België:

Dennis Foets NV
tel. +32 14 84 00 73
http://www.foets.com

Dealer:

Lieromat Machinery
tel. +32 495 68 93 16
http://www.lieromat.be