Volvo Operators Club 2022

SMT Netherlands organiseert in Emmeloord de Volvo Operators Club 2022 machinistenwedstrijd en is terug.

Helaas konden lange tijd vanwege de corona pandemie en alle vele strenge maatregelen vele evenementen niet plaats vinden. Zo ook helaas de Volvo Operators Club machinistendagen. Gelukkig is dat nu voorbij en organiseerde SMT Netherlands zaterdag 23 april 2022 opnieuw de Volvo Operators Club 2022 in Emmeloord. Een clubdag speciaal voor machinisten waar met de nieuwste machines gedraaid kan worden en met natuurlijk een echte machinistenwedstrijd. Waarbij de twee best presterende machinisten in juni deelnemen aan de Europese finale in Zweden welke tijdens de Volvo Days 2022 wordt gehouden. Dat de belangstelling groot was voor de Volvo Operators Club 2022 in Emmeloord blijkt wel uit de grote aantallen machinisten welke het succesvolle evenement bezochten. Meer dan 125 machinisten bezochten de machinistendag en 80 machinisten deden mee aan de machinistenwedstrijd. Waarbij de weergoden ook gunstig gezind waren en het een stralende zonnige dag was tijdens het evenement. Machinisten konden vanzelfsprekend zelf ook draaien met de vele nieuwste Volvo grondverzetmachines op het eigen demo terrein en in ‘de zandbak’.

Machinistenwedstrijd

De machinistenwedstrijd bestond uit 2 speciale spellen waarbij de machinisten hun vaardigheid konden tonen. Deze zijn speciaal uit Zweden naar Emmeloord gebracht en bestaat uit een spel met een wiellader en graafmachine. Het eerste spel is ‘blokjes drukken’. In een frame met vakjes zijn diverse houten blokjes geplaatst. Met een Volvo EC 220E rupsgraafmachine met een houten stok aan de snelwissel moeten 10 blokjes uit het frame worden gedrukt. Daarbij mag het frame niet verplaatst worden of de stok breken. De machinist welke de snelste tijd neer zet is de winnaar en mag mee naar Zweden. Wanneer het frame wordt verplaatst of de stok breekt dan wordt hij gediskwalificeerd. Het tweede spel is ‘labyrint’. Hierbij moet de machinist met een Volvo L70H wiellader een stalenbuis op een palletvork verplaatsen door het labyrint welke bestaat uit 2 evenwijdig naast elkaar geplaatste stalen frames. De tijd start wanneer de buis wordt opgepakt vanaf het beginpunt en door het labyrint is gegaan en stopt als hij ook weer terug op het beginpunt ligt. Diskwalificatie volgt wanneer de buis het stalen frame raakt of van de palletvork valt. Ook hier gaat het om de snelste tijd en gaat de winnaar naar de Europese finale tijdens de Volvo Days 2022.

Winnaars

De spellen zijn zeker niet eenvoudig en vraagt veel van machinisten. De Nederlandse machinisten zijn van hoog niveau en hebben dat meermaals bewezen tijdens machinistenwedstrijden. In het verleden werd zelfs de vierde plek tijdens de Europese finale in Eskilstuna gehaald! De eerste enthousiaste machinisten waren zaterdag 23 april al op zeer op tijd aanwezig. Om half 3 werden de winnaars bekend gemaakt. Het spel ‘labyrint’ met de Volvo L70H wiellader werd gewonnen door Reijer v/d Grift. Deze zette met een tijd van 132 seconden de snelste tijd neer. Kevin Wenting eindigde op de tweede plek met een tijd van 142 seconden. Op de derde plek met een tijd van 144 seconden eindige Joost Lansink. Het onderdeel ‘blokjes drukken’ werd gewonnen door machinist Christ-Jan Jansen. Deze zette een recordtijd van slechts 72 seconden neer. Opnieuw viel machinist Joos Lansink in de prijzen welke een tweede plek neerzette met een tijd van 76 seconden. Daarmee zijn Reijer v/d Grift en Christ-Jan Jansen de winnaars van de Volvo Operators Club 2022 en zullen Nederland in Zweden vertegenwoordigen tijdens de Europese finale en strijden voor de hoogste plek. Wie nog geen lid is van de Volvo Operators Club kan zich altijd aanmelden en lid worden.

Informatie:

SMT Netherlands
http://www.smt.network