Sennebogen 822 G overslagmachine is geoptimaliseerd voor overslag en recycling

De nieuwe 22 tons G-serie recycling overslagmachines: Sennebogen 822 G.

Als volgende overslagmachine heeft de populaire recyclingmachine van 22 ton nu ook bij Sennebogen een update gekregen naar de nieuwste generatie machinegeneratie van de G-serie en schittert met verschillende technologische innovaties. De volledig vernieuwde 822 G beschikt over intelligente en hulpbronnen besparende machinetechnologie en heeft alles wat maar kan worden gewenst op het gebied van bestuurderscomfort en veiligheid.

De nieuwste generatie material handling-technologie voor gebruik met recycling of schroot. De geoptimaliseerde nieuwe editie van de populaire 22 t 818 E recycling-allrounder maakt het mogelijk om materiaal op een bijzonder milieuvriendelijke en economische manier te behandelen en te sorteren. De hoge systeemprestaties van de compacte overslagkraan en het uitstekende onderhoudsgemak zijn indrukwekkend, evenals de comfortcabine voor de machinist, waarvan het ontwerp en de functie opnieuw zijn ontwikkeld.

Duurzame oplossing voor ruwe omgevingen

Met een reikwijdte tot 10 m en een comfortcabine die standaard kan worden verhoogd, is de compacte overslagkraan 822 G een echte professional als het gaat om recycling. Dankzij het beproefde modulaire systeem kan hij individueel worden geconfigureerd en maakt hij met zijn talrijke uitrustingsvarianten ook de verwerking van schroot een fluitje van een cent. Met deze machine is het duidelijk dat Sennebogen zich tijdens de ontwikkeling opnieuw 100% heeft gericht op overslag. De 822 G blinkt uit in reactievermogen. De hydrauliek kan zeer nauwkeurig worden afgesteld door de machinist en snelle, overlappende bewegingen met een hydraulisch systeem dat is geoptimaliseerd voor veeleisende taken in recycling en schrootoverslag en verwerking.

Tegelijkertijd maakt de machine gebruik van Green Efficiency Technology om hulpbronnen te besparen en efficiënt te werken. Krachtige pompen en grootschalige hydraulische kleppen en leidingen zorgen voor een optimale efficiëntie. Rightsizing stond ook op de agenda voor de motor. De nieuwe 822 G heeft nu een zuinige 110 kW Stage V-dieselmotor met een cilinderinhoud van 3,8 l, die qua vermogen en verbruik bij uitstek geschikt is voor de bedrijfsomstandigheden bij recycling en schroot. Naast de lage bedrijfskosten is de G-serie ook synoniem met Sennebogen’s geavanceerde overslag technologie van de 6e generatie, gebaseerd op tientallen jaren ervaring. Duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn gegarandeerd dankzij de robuuste componenten en het intelligente ontwerp – een belangrijk voordeel voor veeleisend continu gebruik.

Cabine-update: comfort en veiligheid verder geoptimaliseerd

Ook de Maxcab comfortcabine is opnieuw ontwikkeld. Al met al zal de machinist zich in de toekomst nog comfortabeler voelen. Naast een fris design heeft Sennebogen ook de feedback van klanten en dealers op het gebied van comfort en functionaliteit verwerkt in de nieuwe Maxcab. De rugleuning is verhoogd, het zitgedeelte is 3 cm verbreed en de vering is versterkt om de machinist maximaal zitcomfort te bieden. Verder is de serie standaard airconditioning met in totaal 12 individueel instelbare luchtsproeiers en het zicht naar voren en opzij geoptimaliseerd. De voorruit over de volledige lengte, die van het dak naar de vloer loopt, is standaard gemaakt van kogelwerend glas. Alle bedieningselementen kunnen gemakkelijk vanuit de stoel worden bediend op een overzichtelijk membraantoetsenbord dat zich in het directe gezichtsveld van de bestuurder bevindt.

Op maat gemaakte en opgeslagen bestuurdersprofielen verhogen niet alleen de efficiëntie bij meerploegendiensten, maar maken de cabine ook tot een zeer persoonlijke ruimte voor elke bestuurder – voor moeiteloos en geconcentreerd werken met de hele dag een goed gevoel. De traploze cabinehoogte – 2,80 m voor de 822G – is en blijft standaard voor deze Sennebogen overslagmachine. Vooral hier zijn de verbeteringen merkbaar in de ware zin van het woord, omdat de nieuwe besturing en het bijzonder torsiebestendige ontwerp de Maxcab nog stabieler en soepeler op de gewenste hoogte brengt. Kenmerken zoals de beproefde schuifdeur, nieuwe, kleurgecodeerde handgrepen en een nog sterkere LED-spot op het cabinedak zorgen ook voor maximale veiligheid bij het werken met de overslagmachine.

Focus op onderhoudsgemak

Bij de G-serie is bijzondere aandacht besteed aan onderhoud en service. Het resultaat is een samenhangend serviceconcept dat zich kenmerkt door betrouwbaarheid en toegankelijkheid. Geavanceerde details zoals het naar buiten klappende smeersysteem en een verbeterde tanksituatie maken het onderhoud van de machine uiterst gemakkelijk en veilig. De technologische innovaties hebben het ook mogelijk gemaakt om de totale onderhoudsintervallen opnieuw te verlengen. Dankzij de grootschalige e-box zijn de centrale elektrische verdelers en elektronische modules ook onder extreme omstandigheden beschermd tegen omgevingsinvloeden en zorgen ze voor een maximale beschikbaarheid van de machine.

Nu te zien op IFAT 2022 in München

De wereldpremière van de 822 G vindt plaats van 30 mei tot 3 juni op IFAT 2022 in München. Ontdek de nieuwe G-serie en vele andere innovaties op de Sennebogen beursstand in hal C5, stand 241/340.

Informatie:

http://www.sennebogen.de

Importeur Nederland:

SMT Netherlands
tel. +31 (0) 527 636 500
http://smt.network

Importeur België:

SMT Belgium
tel. +32 (2) 254 14 11
http://smt.network