Hitachi onthult veelzijdige ZX 400MC-7 sloopkraan op Bauma 2022

Hitachi ZX 400MC-7 graafmachine tilt sloopwerk naar een hoger niveau

Om de efficiëntie, inzetbaarheid en veiligheid bij sloopprojecten te maximaliseren, introduceert Hitachi dit jaar de ZX 400MC-7 op de Bauma-tentoonstelling. Het model met meerdere giekmogelijkheiden is gebaseerd op een Hitachi ZX 350LC-7 standaardgraafmachine, met Zaxis-7-technologie en Stage V-conforme motor. Dit is een van de drie nieuwe machines voor speciale toepassingen die exclusief zijn ontwikkeld met het Duitse bedrijf KTEG, onderdeel van de joint venture EAC (European Application Center) met Hitachi Construction Machinery, Co., Ltd in Japan.

Gebouwd om te voldoen aan de eisen van alle sloopprojecten, wordt hij geleverd met maximaal vier giekconfiguraties te leveren zijn. Waaronder een monogiek, tweedelige verstelgiek en een sloopfront met een sloophoogte van 21 of 24 m. Dit betekent dat het de taken van meerdere machines ter plaatse kan uitvoeren, wat de planning vereenvoudigt en de kosten voor transport en personeel minimaliseert. Het wisselen van gieken gaat volledig automatisch en snel zonder dat de kraanmachinist hoeft uit te stappen.

Hitachi ZX 400MC-7 sloopkraan verhoogt productiviteit

De ZX 400MC-7 verhoogt voor de efficiëntie en productiviteit op elk sloopproject aanzienlijk. Doordat altijd de juiste giek configuratie wordt gebruikt. Daardoor. Hij is uitgerust met een volledig hydraulisch regelsysteem, geschikt voor gebruik met alle hydraulische aanbouwdelen. Zowel de giek als het uitrustingsstuk kunnen snel en gemakkelijk worden verwisseld vanaf de bestuurdersstoel dankzij Boom Quick Connect en Tool Quick Connect technologie. Hierdoor is hij binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Hierbij worden de drukken en liters automatisch afgesteld wanneer van giek of sloopwerktuig wordt gewisseld.

Dankzij de flexibiliteit om tussen gieken te kiezen, kunnen machinisten werken met het optimale uitrustingsstuk voor het werk, wat zorgt voor betere prestaties. De extra derde cilinder (Tritec technology) zorg voor extra kracht en wordt ingeschakeld wanneer de machinist via de joystick deze ingeschakeld. De hydraulisch verbreedbare onderwagen zorgt voor goede transportafmetingen en een goede stabiliteit. Dit over een volledig bereik over de 360 graden. Waar mee goed over de zijkant gewerkt kan worden. De stabiliteit is eveneens toegenomen door de rupsen de verlengen. Dit allemaal resulteert in een grotere veelzijdigheid van de Hitachi ZX400MC-7 sloopmachine.

Veiligheid heeft prioriteit

De speciaal versterkte sloopcabine van de ZX400MC-7 is uitgerust om machinisten veilig te houden tijdens sloopwerkzaamheden in uitdagende omgevingen.De FOPS-niveau 2 en voorruitbescherming, plus P5A-glas, bijvoorbeeld, beschermen de machinist tegen vallend puin. De machinist heeft uitstekend zicht dankzij de kantelbare cabine (tot een hoek van 30 graden).

Camerasystemen tonen meerdere beelden vanuit de cabine, inclusief het aanbouwdeel, zij- en achterkant van de machine, en een zicht van 270 graden op de omgeving. Veilig werken en stabiliteit worden gegarandeerd door de lastmomentindicator en alarmsysteem, evenals het uitschuifbare onderstel en extra contragewicht. Het is zelfs een optie om te kiezen voor hydraulisch afzetbaar contragewicht.

Duurzaam voor sloop

De uptime wordt gemaximaliseerd door de uitzonderlijke duurzaamheid en betrouwbaarheid van de ZX400MC-7. De bovenstructuur heeft zijbescherming en een versterkte onderkant voor extra stevigheid. De machine heeft ook bakcilinderbescherming en versterkte rijaandrijvingskappen om hem te beschermen in uitdagende werkomstandigheden.

Bovendien worden alle hoofdcomponenten en reserveonderdelen van de ZX400MC-7 geleverd door Hitachi, dat bekend staat om zijn toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Alle aanpassingen aan het standaard Zaxis-7-model zijn goedgekeurd door het kwaliteitsteam van Hitachi en het nieuwe model valt onder de garantie- en serviceprogramma’s van Hitachi.

“Er is een grote vraag naar 40-tons gereedschapsdragers in Europa, dus we zijn verheugd om dit nieuwe model op de Europese markt te introduceren”, zegt Burkhard Janssen, productmanager speciale toepassingen en nieuwe technologieën bij Hitachi Construction Machinery (Europe) NV.

“De ZX400MC-7 bespaart onze klanten tijd en geld, vermindert het aantal machines dat ze naar een slooplocatie moeten sturen en verbetert de prestaties en veiligheid voor machinisten. We kijken ernaar uit om het in oktober op de Bauma te onthullen.”

Informatie:

Importeur Nederland:

Hitachi Construction Machinery Nederland NV
tel. +31 (0)162 48 43 10
http://www.hitachicm.nl

Importeur België:

Luyckx NV
tel. +32 (0)3 313 95 51
http://www.luyckx.be