Kobelco SK 1300DLC-10 sloopkraan wint World Demolition Award

Kobelco SK 1300DLC-10 sloopkraan met hoog sloopbereik sleept prestigieuze onderscheiding in de wacht.

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME) is verheugd aan te kondigen dat de SK1300DLC sloopgraafmachine de Innovation, Plant and Equipment Award heeft gewonnen op de jaarlijkse World Demolition Summit 2022 in Wenen, Oostenrijk. De SK1300DLC van 130 ton werd in maart voor het eerst op de Europese markt gelanceerd als gevolg van de toenemende vraag naar de sloop van industriële installaties, energiecentrales, boorplatforms en andere infrastructuurgerelateerde projecten. Als onderdeel van de prijs werd Kobelco vooral geprezen door de juryleden voor het luisteren naar en reageren op de behoeften van de sloopindustrie.

De SK1300DLC is momenteel ’s werelds grootste OEM-gefabriceerde sloopmachine voor gebouwen en levert superieure productiviteit, veelzijdigheid en de mogelijkheid om krachtigere brekers op nieuwe hoogten te gebruiken. De SK1300DLC is een gewone machine van het basistype, maar de integratie van het door Kobelco ontwikkelde NEXT ADVANCE-systeem betekent dat hij kan worden aangepast voor meerdere toepassingen op de bouwplaats, waaronder sloopprojecten op grote hoogte en het opbreken van funderingen van gebouwen.

Het modulaire ontwerp van de machine maakt ook gemakkelijk transport mogelijk met snelle opstelling en demontage, wat een aanzienlijk voordeel is voor operators die op meerdere werklocaties of aan verschillende projecten werken. Eenmaal gedemonteerd heeft de basismachine van de SK1300DLC een transportgewicht van minder dan 32 ton en een breedte van ongeveer 3,2 m, waardoor reizen tussen werklocaties in stedelijke omgevingen of in landen met strikte regelgeving mogelijk is. De World Demolition Summit, georganiseerd door de toonaangevende uitgeverij Demolition & Recycling International, is een belangrijk jaarlijks netwerk- en educatief evenement voor de sloopsector. Het evenement staat open voor aannemers en fabrikanten van over de hele wereld en erkent uitmuntendheid en beste praktijken in de sloopsector.

Kobelco is wereldwijd marktleider en toonaangevend met speciale sloopmachines

“We hebben een lange en succesvolle staat van dienst op de Japanse sloopmarkt, dus het is geweldig om ook buiten deze regio erkenning te krijgen voor onze sloopcapaciteiten door de juryleden van de World Demolition Summit. Kort na de lancering van de SK1300DLC in maart van dit jaar hadden we plaatste al de eerste machines op Europese jobsites, waaronder een in Rotterdam.

“Waar vooral de grotere bouwbedrijven en sloopspecialisten geïnteresseerd zijn in de grote machines, bieden wij vier specifieke sloopgraafmachines aan in ons assortiment. De SK350DLC, SK400DLC, SK550DLC en natuurlijk de SK1300DLC zijn allemaal voorzien van het NEXT-systeem voor slooptoepassingen op grote hoogte en funderingen, waardoor we beter kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar sloopdiensten in Europa.” Aldus KMCE-directeur, Makoto Kato

Informatie:

http://www.kobelco-europe.com

Importeur Nederland:

Kemp Groep
tel. +31 (0)30 666 60 66
http://www.kemp-groep.nl

Importeur België:

De Bruycker-Kemp
tel. +32 59 70 30 05
http://www.debruycker-kemp.be