Atlas evenementen zijn groot succes

Eigen Atlas evenementen op het demoterrein in Ganderkesee trekken grote belangstelling.

Atlas GmbH was dit jaar ook een van de grote afwezige machinefabrikanten op de Bauma. De fabrikant doet dit wegens kostenbesparing en organiseert in plaats van deelname aan grote beurzen zoals Bauma, IAA, Innotrans, etc. klantgerichte demodagen en fabrieksbezoeken in het Duitse Ganderkesee. Daar krijgen professionele klanten een uitgebreide rondleiding en kunnen machines op het demoterrein zelf proberen en krijgen daarbij direct gedegen technisch advies. Dit jaar organiseerde Atlas GmbH dan ook diverse evenementen en konden zich rekenen op grote belangstelling en in een uitstekende sfeer.

Enkele honderden deelnemers hebben dit jaar verschillende keren gebruik gemaakt van de Atlas-evenementen om vertrouwd te raken met de Atlas (mobiele) graafmachines en overslagmachines. De Duitse fabrikant heeft afgezien van deelname aan tal van beurzen (IAA, Innotrans, bauma) om kosten te besparen. In plaats daarvan zijn klantevenementen en rondleidingen in de aangrenzende productiefaciliteit georganiseerd op het testterrein in Ganderkesee.

De deelnemers die met veel vragen over mobiele graafmachines kwamen, hebben we assistentie kunnen verlenen en kennis kunnen bijbrengen. De evenementen vormden het geschikte kader om complexe en moeilijke vragen over de graafmachine met ‘werkmaterieel’ op te helderen”, zegt Frank Lueken, Director Product Development & Special Projects, Atlas GmbH. De deelnemers waren uitsluitend experts uit de branche. Ze hebben de machines vakkundig getest op het demoterrein. In het middelpunt van de belangstelling stonden vooral de mobiele graafmachines 160 W Bleu met een bedrijfsgewicht van 17,5 ton en de short radius mobiele graafmachine 175 WSR. De bezoekers waren duidelijk onder de indruk van zijn kracht en wendbaarheid – met een onderwagen van slechts vier meter en een draaicirkel aan de achterkant van 1,72 m.

De onbetwiste blikvanger was “bigfoot” met zijn enorme robuustheid en off-road capaciteiten. De extreem brede en grote banden 710/45-26.5 20 PR minimaliseren de bodemdruk enorm. Een speciaal geconstrueerd onderstel beperkt de bedieningsbewegingen niet. Tijdens het testen kwamen nieuwe vragen naar voren die even professioneel werden beantwoord. Een ander hoogtepunt van het betreffende evenement was het bezoeken van de productiefaciliteit en het aanschouwen van de hoogwaardige en goed doordachte productie van graafmachines in Ganderkesee. “Deze bijeenkomsten van graafmachine-experts waren van zeer hoog niveau. Misschien was er daardoor een uitstekende sfeer”, somt Frank Lueken op.

De Nederlandse klanten en machinisten kunnen eind December de nieuwste Atlas mobiele graafmachines, spoorwegkranen en overslagmachines bewonderen in Tiel. Waar Kemp Groep 28 en 29 december open dagen organiseert.

Informatie:

http://www.atlasgmbh.com

Importeur Nederland:

Kemp Groep
tel. +31 (0)30 666 60 66
http://www.kemp-groep.nl

Importeur België:

De Bruycker-Kemp
tel. +32 (0)59 70 30 05
http://www.debrucker-kemp.be