Vernieuwde Liebherr 36 XXT betonpomp

Liebherr 36 XXT 36 meter betonpomp is licht, compact een veelzijdig inzetbaar.

Liebherr-Mischtechnik GmbH produceert in Bad Schussenried zijn betonmixers, betonpompen en betoncentrales. Nieuw en innovatie is de 3-assige Liebherr 36 XXT betonpomp welke de Duitse fabrikant introduceert. De nieuwe 36 meter betonpomp heeft een geheel opvallende en nieuwe uitstraling gekregen. Daarbij is het niet gebleven en zitten zitten de gecombineerde innovatieve technologieën van Liebherr dan ook hoofdzakelijk onderhuids. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de eigen Liebherr Powerbloc aandrijving en het semi-gesloten oliecircuit en een 5-voudige inklapbare mast van de betonpomp. Met als resultaat een lichte, compacte en veelzijdig inzetbare betonpomp welke ingezet kan worden op krappe bouwplaatsen met beperkte ruimte.

Liebherr Powerbloc-aandrijving

Uniek en kenmerkend bij de Liebherr 36 XXT betonpomp is de geheel nieuw ontwikkelde Powerbloc aandrijfeenheid voor de betonpompen welke het beton verpompen. Het wordt gekenmerkt door het feit dat alle hydraulische schakel- en meetelementen volledig geïntegreerd zijn. Dit heeft als belangrijkste resultaat dat er minder noodzakelijke hydraulische slangen en componenten nodig zijn als voorheen. Wat de betrouwbaarheid van de Liebherr betonpompen verhoogt en kans op storingen sterk verminderd. Dat is zeer belangrijk bij betonpompen want de schade is groot als beton bij eventuele storingen gaat uitharden en vast komt te zitten in de pomp en leidingen op de giek. De Liebherr Powerbloc hydraulische aandrijfheid voor de betonpomp is dan ook van een speciaal soort en uniek in de wereld van betonpompen. Belangrijkste kenmerken zijn dan ook de robuustheid, hoge prestaties en stille werking. Het verpompen van beton gaat vaak toch met schokken en maakt toch wel geluid. Dankzij dit innovatieve en unieke systeem van Liebherr is er minder lawaai op de bouwplaats tijdens het verpompen van beton.

Semi-gesloten oliecircuit (HCC)

De nieuwe aandrijfeenheid wordt gecombineerd met het zeer efficiënte semi-gesloten oliecircuit, dat alle aandrijvingen krachtig en betrouwbaar voorziet van hydraulische energie. Als gevolg hiervan kon het olievolume aanzienlijk worden verminderd. Het nieuwe Liebherr-systeem combineert de voordelen van de beproefde open en gesloten circuits die momenteel op de markt zijn, zonder hun respectievelijke nadelen. Klanten bevestigen de stille en krachtige werking van de pompunit.

Licht, compacte en flexibelddenten volledig geïntegreerd zijn. Dit betekent dat talrijke hydraulis

De nieuwe Liebherr 36 XXT betonpomp met 36 meter mastlengte komt nu op de markt na een zeer intensieve periode van testen en is direct voor verkoop beschikbaar. In Nederland is Mesken Beton- en Kraantechniek voor de verkoop en service van Liebherr betonmixers, betonpompen en betoncentrales verantwoordelijk. In België is dat Van der Spek NV uit Ternat. Het resultaat is een geheel herontwikkelde Liebherr 36 XXT betonpomp op 3-assen met zeer compacte afmetingen en met een laag eigen gewicht. Hierdoor zijn de Liebherr betonpompen veelzijdig en dus flexibel inzetbaar. Daarmee is de Liebherr betonpomp een echte allrounder met boordevol technische Liebherr innovaties. Bij de ontwikkeling is dan door de fabrikant dan ook goed rekening gehouden met de praktische ervaringen van de betonpomp machinist uit de dagelijkse praktijk. Dat heeft geresulteerd in ergonomische opstaptreden, vereenvoudigde toegankelijkheid en meer opbergruimte, opbergkisten en opbergmogelijkheden.

Een extreem compacte constructie zonder overhang aan de achterkant van de giek zorgt voor een hoge wendbaarheid in krappe ruimtes. De machine is qua gewicht geoptimaliseerd en rijdt daarom met een totaalgewicht van ongeveer 26 ton op drie assen, afhankelijk van de uitrusting. De XXT-ondersteuning zorgt voor een perfecte stabiliteit. Het toont zijn sterke punten vooral als het gaat om smalle steunen, dus kleine ruimtes zijn geen probleem. De moderne radiografische afstandsbediening maakt gevoelige bewegingen van de giek mogelijk. Het duidelijke kleurendisplay toont de operator alle belangrijke parameters.

De nieuwe 5-delige giek zorgt voor maximale flexibiliteit op de bouwplaats. Vooral bij het betonneren in gebouwen blijkt de giek zeer goede slipeigenschappen te hebben. De vijf armen maken het gemakkelijk om de meest uiteenlopende posities op de bouwplaats te bereiken. Het ontwerp en de kinematica van de giek zorgen voor een lage trilling en werken zelfs bij het plaatsen van beton. De vorm van de vultrechter bevordert een gelijkmatige betonstroom en een zeer goed zuiggedrag. Twee afzonderlijk aangedreven roerwerken duwen het beton direct in het aanzuiggebied, wat ook bij moeilijk verpompbare betonsoorten perfect werkt.

Informatie:

http://www.liebherr.com

Importeur Nederland:

Mesken Beton- en Kraantechniek B.V.
tel. +31 (0)592 459 147
http://www.mesken-bv.nl

Importeur België :

Van der Spek NV
tel. +32 (2)582 29 79
http://www.vanderspek.be

Video van de Liebherr 36 XXT betonpomp: