MAN toont veel nieuws op komende TKD in Almere

MAN toont veel nieuwe modellen op TKD en pakt groots uit.

MAN pakt dit jaar groots uit tijdens de Technische Kontakt Dagen (TKD) in Almere. De stand en overige activiteiten van het merk staan in het teken van drie hoofdthema’s: veiligheid, ergonomie en het zeer brede aanbod van configuratiemogelijkheden die het merk biedt

De TKD is voor MAN hét podium om professionals uit de bouwwereld en industrie kennis te laten maken met het brede portfolio en het grote aantal noviteiten op het gebied van veiligheid, ergonomie en opbouwopties.

MAN is onder meer vertegenwoordigd op de Pon-straat, waar het vooral nadruk legt op het zeer brede aanbod van opbouwopties voor het bouwtransport. De twaalf verschillende demonstratievoertuigen, variërend van de 3,5 ton TGE tot en met de 250 ton TGX, geven een goed beeld van het grote aantal transportoplossingen dat MAN te bieden heeft

“We bieden al een ruime keuze aan as-configuraties af-fabriek en voegen daar met een reeks opbouwopties tal van mogelijkheden voor bouwtransport aan toe,” zegt Coen van Egmond, International Key Accountmanager bij MAN Truck & Bus. “Zo tonen we bijvoorbeeld samen met Wierda Voertuig Techniek uit Joure een aantal oplossingen voor elk tonnage en ondergrond met behoud van fabrieksgarantie.”

Veel MAN-primeurs

MAN komt met een aantal interessante primeurs naar Almere. Op de MAN-stand staan onder meer de MAN TGS met 20-tons steunpoot, ideaal voor het gebruik van een zware autokraan achter de cabine. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de nieuwe MAN TGS Individual Lion S met Black Optic pakket en de nieuwe MAN TGE Lion Individual S.

Veiligheid voorop

Veiligheid heeft topprioriteit bij MAN en is dan ook een belangrijk thema op de stand en demobaan van de TKD. Alle aanwezige MAN-modellen zijn uitgevoerd met MAN OptiView, dat tijdens de beurs live kan worden ervaren. MAN OptiView is een concept zonder spiegels, en in plaats daarvan zes camera’s en drie schermen voor een totaal zicht rondom (360°) zonder blinde hoeken.

Andere innovaties op het gebied van veiligheid zijn onder meer Front Detectie met een noodremfunctie die automatisch ingrijpt wanneer objecten vóór de cabine worden gedetecteerd, of de Full Range Adaptive Cruise Control met stop & go functie die zorgt voor een veilige afstand ten opzichte van voorliggers. Lane Change Support met blindehoekhulp geeft optische en akoestische waarschuwingen als iemand zich in de blindehoek bevindt, en MAN Attention Guard analyseert continu de alertheid van de chauffeur. Andere, live te ervaren technologieën zijn verkeersbordherkenning en een systeem voor de controle van bandenspanning en -temperatuur.

Ergonomie op het hoogste niveau

Ook op ergonomisch vlak is er bij MAN op de TKD veel te zien en te ervaren. De niet te missen nieuwtjes zijn:

  • MAN EasyControl, een programmeerbaar bedieningspaneel in het bestuurdersportier waarmee je, staand naast de truck, de motor start en stopt, de PTO activeert en werklampen en alarmlichten bedient
  • Een directe opstap vanuit de cabine naar de container
  • Een volledig verstelbare stuurkolom.
  • MAN SmartSelect voor de bediening van het infotainmentsysteem vanaf de stoel
  • Volledig nieuw ontworpen stoelen met optionele klimaatregeling
  • Comfort Steering: een kleiner en elektrisch bekrachtigd stuurwiel

Interessante seminars

De MAN-stand op kavel 77 is niet alleen interessant vanwege de nieuwe producten, maar ook om de verschillende seminars die er worden georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor opgeven bij de regionale MAN-dealer of de website: http://www.man-nederland.nl De onderwerpen van de seminars zijn:

  • Veiligheid, ergonomie en nieuwe features modeljaar 2024
  • TGE in de bouw | bpm, 4×4, 3,5t achterwielaandrijving, pick up
  • eMobility en de bouw
  • MAN configuraties en hybride aandrijving

Informatie:

MAN Truck en Bus B.V.
tel. +31 (0)33 494 99 87
http://www.man-nederland.nl

Wierda Voertuig Techniek B.V.
tel. +31 (0)513 412 741
http://www.wierdavoertuigtechniek.nl