Komatsu lanceert compacte PW 168-11 en PW 198-11 mobiele graafmachines

Komatsu breidt range short radius mobiele graafmachines uit met 2 nieuwe modellen in de 16-20 tons gewichtsklasse.

Met de nieuwe PW 168-11 en PW 198-11 mobiele graafmachines breidt Komatsu zijn product assortiment mobiele graafmachines met korte zwenkradius uit. Waarbij het bedrijfsgewicht ligt tussen de 16 en 20 ton. Met de 2 nieuwe grotere en zwaardere nieuwe compacte modellen mobiele graafmachines speelt de fabrikant in op een belangrijke vraag vanuit de markt. De kleinere modellen PW 148-11 en PW 158-11 zijn in Europa veel verkocht en zijn een groot succes.

De nieuwe Komatsu PW 168-11 en PW 198-11 mobiele graafmachines zijn compact en gemakkelijk te transporteren, krachtig, comfortabel, veelzijdig, betrouwbaar en duurzaam. , wat heeft geleid tot hun ontwikkeling. Precies afgestemd volgens de meest geuite klantverzoeken. Op basis van deze wensen, zijn de twee nieuwe grotere modellen Komatsu mobiele graafmachines ontwikkeld.

Gemakkelijk te transporteren en compacte afmetingen

De nieuwe Komatsu mobiele graafmachines zijn snel naar de volgende bouwplaats te vervoeren zonder dat er een speciale dieplader nodig is. Waarmee gewerkt kan worden op krappe bouwplaatsen en in stedelijk gebied met een een smalle en beperkte werkruimte. Wanneer de mobiele graafmachine met dieplader naar een volgend project wordt getransporteerd, blijft de transporthoogte zeer laag. Tussen de 3,1 en 4 meter is mogelijk. De zwenkradius over de achterkant bedraagt slechts 1,85 meter van de PW 168-11 en 1,9 meter van de PW 198-11. Dit maakt de nieuwe Komatsu mobiele graafmachines ideale machines voor werken langs wegen en krappe bouwprojecten en werkzaamheden in steden.

Krachtig

Uitgerust met eigen 4-cilinder Komatsu-dieselmotoren (110 kW of 129 kW), beschikken de mobiele graafmachines over veel motorvermogen en graven en trekken vrijwel alles op probleemloos op bouwterreinen weg en beschikken over hoge hefkracht. De dieselmotoren voldoen aan de huidige EU Stage V-emissienormen en zijn geschikt voor HVO-Diesel. Af fabriek worden worden de mobiele graafmachines standaard afgetankt met HVO-diesel. Het unieke machineontwerp met een geoptimaliseerde giek en ver naar achter geplaatste motor, zorgen gemakkelijk voor enorme hefprestaties bij het verplaatsen van zware lasten en goede stabiliteit.

Uitstekend rij- en bestuurderscomfort

Ook de actieve rijprestaties van de nieuwe modellen zijn indrukwekkend. Dankzij een laag zwaartekracht voelen de machines zich stabiel op elke weg tijdens het rijden. Af fabriek is dansonderdrukking van de giek leverbaar. De nieuwe premium stoel met meertraps ventilatie en stoelverwarming zijn bijzonder comfortabel. Alle belangrijke functies kunnen worden bediend via de joysticks, en het uitstekende zicht rondom wordt ondersteund door vier camera’s welke standaard af fabriek gemonteerd zijn en deze combineren tot een compleet beeld en overzicht rondom de machine voor de machinist.

Veelzijdig en flexibel

Steeds vaker worden de mobiele graafmachine en tegenwoordig bijna standaard gebruikt met een draaikantelstuk en 3D GPS besturingssysteem. De nieuwe modellen Komatsu mobiele graafmachine staan open voor elk soort systeem en zijn klaar voor gebruik met een draaikantelstuk en voor 3D-GPS besturingssystemen. Met handige extra’s zoals joystick besturing, controlebeheer voor de juiste liters en drukken van aanbouwdelen of aanhangerkoppeling. De PW168 en PW198 zijn standaard af fabriek optimaal voorbereid voor zware werkzaamheden.

Betrouwbaar en duurzaam

De nieuwe mobiele graafmachines zijn uitgerust met eigen Komatsu-dieseldeeltjesfilters, die pas na 8.000 uur worden vervangen. Dit maakt lang en ononderbroken werken mogelijk. De uitlaatgasbehandeling wordt volledig automatisch uitgevoerd, zonder het verstoren van de werkzaamheden en er geen stilstand is van machine. De PW 168-11 en PW 198-11 zijn zeer stabiel en zijn robuust gebouwd. Alle onderhoudspunten zijn gecentraliseerd en gemakkelijk bereikbaar vanaf het maaiveld achter stalen beplating. Alle belangrijke functies worden weergegeven standaard via de machinemonitor en het Komtrax fleetmanagement systeem.

Alle innovaties op een rij:

• Twee nieuwe, extra Komatsu mobiele graafmachinemodellen (PW 168 & PW 198)
• Gemakkelijk te transporteren: compacte afmetingen en lage transporthoogte
• Krachtige Komatsu-motoren met 110 kW (PW 168) en 129 kW (P W198)
• Schoon en milieuvriendelijk : Komatsu dieselpartikelfilter met vervangingsinterval van 8000 uur
• Veelzijdig gebruik: voorbereiding voor gebruik van draaikantelstuk en montagepunten voor machinebesturingssensoren
• Veel handige opties af fabriek verkrijgbaar

Technische gegevens:

PW 168-11

Motorvermogen kW/PK: 110 / 150
Emissienorm: EU Stage 5
Eigen gewicht: 15.775 kg. – 18.115 kg.
Max. Bakinhoud: 1.13 m3.
Zwenkradius over achterzijde: 1,85 meter
Maximale machinehoogte: 3,1 meter

PW 198-11

Motorvermogen kW/PK: 129 / 175
Emissienorm: EU Stage 5
Eigen gewicht:  17.435 kg. – 19.355 kg
Max. Bakinhoud: 1.13 m3.
Zwenkradius over achterzijde: 1,9 meter
Maximale machinehoogte: 3,1 meter

Informatie:

http://www.komatsu.eu

Importeur Nederland:

BIA Nederland
tel. +31 (0)883 03 22 00
http://www.biagroup.com

Importeur België:

BIA België
tel. +32 (2) 689 28 11
http://www.biagroup.com