Hitachi ZX 690LCH-7 graafmachine van Sagro is waardige opvolger

Ook voor een maatje meer gaat Sagro naar Pladdet B.V.

Ook als het een maatje meer mag zijn, kun je terecht bij Pladdet BV. Sagro bestelde een nieuwe HITACHI ZX690LCH-7 rupsgraafmachine. Deze ruim 70 ton wegende machine vervangt de HITACHI ZX650LCH-3 die in 2007 door Pladdet bij Sagro werd geleverd en na bijna 15000 “sloopuren” toe was aan vernieuwing.

De aandrijving van de machine is de ISUZU 6WG1, 6 cilinder dieselmotor, die een vermogen heeft van 348 kW en uiteraard voldoet aan de Stage V emissienorm. Het geavanceerde hydraulisch HIOS-V hydraulisch systeem zorgt voor een lager brandstofgebruik en een hogere productiviteit. Door middel van speciale “Consite” oliesensoren wordt de motorolie en hydrauliekolie voortdurend gecontroleerd.

Sagro zet de machine in voor zware sloopwerkzaamheden. Pladdet leverde de machine daarom af met complete cabine bescherming, bescherming voor de bakcilinderplunjer en beschermplaten voor het leidingwerk aan de knikarm. Voor de stofbestrijding monteerde men een hydraulisch aangedreven hogedrukwaterpomp met sproeikoppen direct op het CW55S snelwissel. Tevens is er een aansluiting voorzien voor een externe wateraansluiting.

Pladdet leverde de machine af met speciaal voor een hoge opbreekkracht ontwikkelde en geoptimaliseerde CW55S hydraulisch snelwissel, zware kettingkist in de onderwagen, Groeneveld centraal vetsmeersysteem en uiteraard in de in de bekende “Sagro-huisstijl kleuren”.

De machine werd afgeleverd en door Pladdet in het werk gesteld bij Sagro Decom in Nieuwdorp. Op deze site van Sagro worden onder meer (gas)platformen en jackets ontmanteld die afkomstig zijn van de Noordzee. De nieuwe HITACHI ZX690LCH-7 wordt hier ingezet om met behulp van een zware staalschaar de enorme stukken staal in stukken te knippen.

Informatie:

Pladdet B.V.
tel. +31 (0)115 481 351
http://www.pladdet.nl

Sagro Infra, Milieu en Sloop
tel. +31 (0)113 351 710
http://www.sagro.nl