Volvo EC37 en ECR40 minigravers zijn compact en krachtig

Volvo Construction Equipment komt met 2 nieuwe minigravers van 3,5 en 4 ton.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) zorgt voor superieure stabiliteit, uitstekend comfort en verhoogde productiviteit met de introductie van twee nieuwe compacte graafmachines: de 3,5 tons EC37 en 4 tons ECR40 minigraver.

Deze compacte graafmachines bieden een soepele bediening en eenvoudig onderhoud, maar ook ruimte en comfort dankzij een nieuwe, moderne cabine en zijn klaar om een hoge opbreekkracht en hefvermogen te leveren bij een groot aantal taken. De nieuwe modellen vervangen de uitgefaseerde EC35D-, ECR35D- en ECR40D-graafmachines en bieden veel van de geweldige klantvoordelen die al zijn geïntroduceerd met de onlangs gelanceerde ECR50- en ECR58-graafmachines.

Het dynamische duo biedt dezelfde eenvoudig te bedienen functionaliteit met superieure stabiliteit en langdurige prestaties. Omdat ze hetzelfde platform en dezelfde componenten delen, is het enige verschil tussen de twee dat de EC37 een conventioneel bovenwagenontwerp heeft, terwijl de ECR40 een concept met een korte radius heeft om werken in beperktere ruimtes mogelijk te maken.

Veelzijdige en stabiele minigravers

De 2 nieuwe modellen Volvo minigravers profiteren van een nieuwe langere onderwagen. Waardoor ze in vrijwel elke omgeving een optimale stabiliteit kunnen behouden, dankzij een veel betere gewichtsbalans door het langere contact tussen de rupsbanden en de grond. De hoge systeemdruk zorgt voor een indrukwekkende trekkracht bij het beklimmen van hellingen of het rijden over ruw terrein, terwijl de superieure opbreekkracht, uitbreekkracht en hefcapaciteit van de machine al het vermogen leveren om de klus te klaren.

Dankzij de aanpasbare hydrauliekstroominstellingen en werkmodi voor een groot aantal uitrustingsstukken en toepassingen, is het nu eenvoudiger dan ooit om de machine in te stellen voor elke vereiste taak, wat leidt tot betere machineprestaties en een grotere inzetbaarheid. En als er meer dan één persoon de machine bedient, kunnen klanten de besturing naar eigen goeddunken instellen met slechts een paar eenvoudige instellingswijzigingen op de nieuwe stijl HMI (human machine interface).

De optionele hydraulische duim van Volvo opent ook een hele nieuwe wereld van productiviteit en levert de flexibiliteit en controle die nodig is voor een breed scala aan toepassingen, zoals heffen, heien, dragen, plaatsen en laden. Hij kan volledig tegen de arm worden ingetrokken voor volledig onbelemmerd gebruik van de bak of sloophamer.

Moeiteloze bediening en comfort

De nieuwe EC37- en ECR40-graafmachines zijn uitgerust met dezelfde ruime, ergonomische en stille cabine die is geïntroduceerd op de ECR50- en ECR58-graafmachines – beschouwd als een van de beste cabines op de markt met een modern exterieurontwerp. Het biedt een aangenamere werkomgeving, uitstekend zicht en al het comfort dat nodig is om vermoeidheid te verminderen, de productiviteit te verhogen en ervoor te zorgen dat machinisten zich kunnen blijven concentreren op het voltooien van een volledige dagtaak.

Met een intuïtief navigatiesysteem en proportionele vingertopbediening zijn deze compacte machines de perfecte keuze, zelfs voor nieuw opgeleide machinisten. De soepele hydrauliek en de praktische maar uitgebreide opstelling voor meerdere functies – samen met een intuïtief jogwiel, 5-inch kleurendisplay en eenvoudig te navigeren HMI-functionaliteiten – zorgen voor een uitstekende bestuurbaarheid, terwijl operators de machines efficiënt kunnen aanpassen aan alle werkvereisten.

Maximale uptime en minder onderhoud

De nieuwe compacte modellen beschikken over smeerintervallen van 50 uur, gemakkelijk toegankelijke onderhoudspunten, een wijd opengaande motor- en achterklep en een zeer hoge brandstoftankinhoud van 70 liter, waardoor de inzetbaarheid tot een maximum wordt beperkt. Met automatische motoruitschakeling worden de niet-gewerkte uren niet geregistreerd, waardoor de machine langer efficiënt blijft werken en de onderhoudskosten worden verlaagd. Het gepatenteerde multifunctionele hydrauliekoliefilter biedt bovendien uitstekende bescherming aan het hydraulisch systeem.

Ondanks dat het compacte machines zijn, beschikken de EC37 en ECR40 over alle functionaliteit, precisie en kracht om de uitdagingen van vrijwel elk werkterrein aan te kunnen, terwijl ze de ultieme machinistenervaring bieden.

Informatie:

http://www.volvoce.com

Importeur Nederland:

SMT Netherlands
tel. +31 (0) 527 636 500
http://smt.network

Importeur België:

SMT Belgium
tel. +32 (2) 254 14 11
http://smt.network