Yanmar Compacte machines zijn voortaan roodgekleurd

De nieuwe Yanmar premium compacte machines maken de weg vrij voor nieuw tijdperk en zijn voortaan rood van kleur.

Yanmar Compact Equipment geeft voortaan al zijn Premium compacte machines wereldwijd een opvallende rode kleur. Premium Red-machines werden voor het eerst geïntroduceerd in 2020 op de Noord-Amerikaanse markt. Daarmee gaat Yanmar Compact Equipment mee door met een nieuwe rode kleur voor minigravers en wielladers en zorgt deze uitrol ervoor dat Yanmar’s EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika), AOLA (Azië excl. Japan, Oceanië, Latijns-Amerika) en Japanse markten dezelfde metamorfose van de bekende en vertrouwde gele kleur naar rood pmdergaam. De nieuwe Premium Red verfkleur brengt de compacte van Yanmar grondverzetmachines volledig in lijn met de uitstraling van Yanmar Group.

“Onze dealers en onze klanten houden erg van de nieuwe kleur”, zegt Jeff Pate, Sales Director, Yanmar Compacte apparatuur Noord-Amerika. “Iedereen voelt dat Premium Red de aandacht trekt op de bouwplaats. Met zoals de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten zich onderscheiden van de concurrentie, in een zee van geel concurrerende machines in Noord-Amerika, valt ook onze Premium Red-kleur op.” Maar deze verschuiving van het bekende Yanmar-geel is meer dan alleen een cosmetische kleurverandering. Voor Yanmar Compact Equipment, de symboliek van deze verandering resoneert op een dieper niveau. Maar deze verschuiving van het bekende Yanmar-geel is meer dan alleen een cosmetische kleurverandering. Voor Yanmar Compact Equipment, de symboliek van deze verandering resoneert op een dieper niveau.

Nieuwe uitstraling en eenheid

“Yanmar Compact Equipment is op een transformatiereis”, legt CEO Giuliano Parodi uit, “we streven om een wereldleider te zijn op het gebied van compacte apparatuur en met de hulp van onze dealerpartners leveren duurzame bedrijfsoplossingen voor onze klanten en de samenlevingen waarin zij opereren. Onze acquisities van de afgelopen jaren zijn nu volledig geïntegreerd in een geharmoniseerde, Yanmar CE manier van werken, met gemeenschappelijke processen en klantgerichtheid in ons uitgebreide product- en dienstenportfolio. Premium Red geeft voor ons een duidelijk signaal af dat we één bedrijf zijn, met een duidelijke productstrategie. Maar onze transformatie gaat veel verder dan onze machines, we dagen de manier waarop we denken en de manier uit we werken om onze producten, ons bedrijf en ons merk te transformeren om nog meer waarde te creëren voor onze klanten.”

Bij product transformatie evalueert Yanmar CE momenteel verschillende alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen technologieën en heeft onlangs zijn eerste prototype van een elektrische minigraafmachine onthuld, de nieuwe SV17e. trots met de nieuwe Premium Red-kleur, is de SV17e gericht op klanten op de Europese markt in de 1,5 tot 2,0 ton segment. “Ons prototype is belangrijk omdat het laat zien dat we in staat zijn om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze zeer gerespecteerde conventionele motortechnologie in de arena van elektrificatie”, verklaarde directeur Productbeheer EMEA, Cedric Durand.

Bij bedrijfstransformatie blijft Yanmar Compact Equipment investeren in productie infrastructuur en in het uitbreiden van hun wereldwijde dealernetwerk om de nabijheid van klanten te vergroten, doorlooptijden te verkorten en de service te verbeteren. Nauw verbonden met deze investeringen is de focus op het creëren van een geweldige klantervaring. “Onze overstap naar Premium Red voor al onze machines duidt zeker op een verandering en we zijn ervan overtuigd dat onze klanten zullen ook andere veranderingen gaan zien”, aldus Elsie De Nys, Global Director Channel en Merk ontwikkeling. “We hebben de ambitie om een leider te zijn, niet alleen in machines maar ook in de klant ervaring en werken er hard aan om dichter bij onze klanten te komen om nieuwe en innovatieve manieren te identificeren waar we waarde aan kunnen toevoegen.”

De verandering naar de nieuwe Premium Red luidt ook een nieuw vertrouwen in het merk Yanmar Compact Equipment en valt samen met de lancering van de nieuwe slogan, Together We Build. “Ons doel is om samen met onze dealerpartners sterkere relaties op te bouwen en nog grotere klantwaarde”, zegt CEO Giuliano Parodi. “Together We Build”, onderstreept echt onze toewijding aan: het transformeren van Yanmar CE en met de hulp van onze dealers, om ons te concentreren op het creëren van een nieuwe en opwindende ervaring voor onze klanten.”

Voor Yanmar Compact Equipment hangt er verandering in de lucht en het frisse, nieuwe imago van de Premium Red machines, weerspiegelt zeker het optimisme dat door het bedrijf loopt. Dit mijlpaalmoment gaat over gedeelde doelen en ambities en over het bouwen aan een betere toekomst voor iedereen.

Informatie:

http://www.yanmar.com/eu/construction

Importeur Nederland:

Geert-Jan De Kok B.V.
tel. +31 (0)13 516 93 55
http://www.geert-jandekok.com

Importeur België:

FM Bouwmachines
tel. +32 (0)14 86 66 02
http://www.fmbouwmachines.be

CEBEKO
tel. +32 (0)50 21 49 35
http://www.cebeko.be

Video: