HD Hyundai Construction Equipment lanceert 5 nieuwe modellen minigravers

HD Hyundai Construction Equipment doorbreekt de norm van minigravers met nieuwe modellen HX-A serie minigravers

HD Hyundai Construction Equipment heeft tijdens een persbijeenkomst welke onlangs in het Belgische Beringen gehouden werd, nog eens vijf nieuw modellen minigraafmachines onthuld waarbij ook Bouwmaterieelbenelux.com aanwezig was. Deze hebben bedrijfsgewichten van 1,7 tot 5,5 ton en maakt de HX-A serie minigravers compleet. Op de locatie van BE-Mine (voormalige kolenmijn) waar aan de internationale vakpers de nieuwe HX-A serie gepresenteerd werd, bestond ook de mogelijkheid ze direct aan de tand te voelen. De met Red Dot Award bekroonde serie minigravers uit de A-serie zorgen voor nieuwe prestatie- en productiviteitsniveaus, minder uitstoot, meer hydraulische mogelijkheden en meer comfort voor de machinist.

De kenmerken omvatten:

-Dieselmotoren met EU Stage V-certificering en lage emissie
-Lastafhankelijke hydraulische systemen op de zwaardere modellen
-Proportionele joysticks
–Beschermd leidingwerk door de hoofdgiek
-Leidingwerk voor hydraulische snelwissel
-Slangbeukventielen op de cilinders van giek, arm en dozerblad
-Comfortabele ROPS/FOPS cabines met optie voor bescherming

Volledige nieuwe HX-A serie minigravers

De nieuwe compacte graafmachines voegen zich bij de bestaande HD Hyundai mini- en midi-rupsmachines en vormen zo een serie van 12 modellen, van de 1,0-tons HX10A micro tot de 9-tons HX85A. Vijf van de minigraafmachines: de HX17A Z, HX19A, HX35A Z, HX40A en deHX48A Z, komen in februari op de markt en zijn nu direct leverbaar en te bestellen bij de HD Hyundai dealers. De 2,5-tons, 3,0-tons en 5,0-tons modellen completeren de serie in het tweede kwartaal van 2024. Met de HX35A en HX40A minigravers met een gewicht van rond de 4 ton, beantwoord de fabrikant de vraag vanuit de markt in een belangrijk segment waar Hyundai voorheen nog geen modellen had en compleet nieuw ontwikkeld zijn.

Terwijl alle modellen gekenmerkt worden door compacte afmetingen zijn de modellen met de aanvulling ‘Z’ (Zero-Swing radius) ontworpen zonder uitsteek over de achterzijde van de machine, waardoor de machines tegen muren en andere obstakels en langs wegen kunnen werken zonder het risico van schade aan de carrosserie. De traditionele modellen minigravers waarvan het ballast wel buiten de rupsen steekt, zijn desondanks nog altijd zeer compact. Deze kunnen eventueel ook worden geleverd met extra contragewicht af fabriek om de stabiliteit tijdens zware hefwerkzaamheden te vergroten. Zeker wanneer gekozen wordt voor de optionele langere lepelsteel. Robuuste onderwagens met variabele breedte bij de kleinere modellen bieden ook maximale stabiliteit voor zware graaf-en hefwerkzaamheden en maakt dat wanneer de onderwagen is ingeschoven, de minigraver eenvoudig en snel te transporteren is.

Compleet uitgerust

Op alle hydraulische cilinders van giek, graafarm en dozerblad zijn slangbreukventielen standaard. Wat een maximaal veilige werkomgeving garandeert tijdens hijswerk en verplicht is bij minigravers met een gewicht vanaf 1 ton. De cilinders op de graafarm en de bak zijn ook voorzien van degelijke en robuuste cilinderbescherming om de hydraulische zuigerstangen te beschermen. Alle machines kunnen worden uitgerust met optioneel leidingwerk voor hydraulische snelwissel. Een zweeffunctie is nu ook opgenomen in het hydraulische systeem van het dozerblad, terwijl een optioneel schuin verstelbaar dozerblad leverbaar is voor de HX35A Z en hoger. Dit vraagt de Amerikaanse markt en is ook waar HD Hyundai op wil inspelen en ook voordelen biedt voor de veeleisende gebruikers. Dit verstelbare dozerblad maakt het gemakelijker te egaliseren en is een voordeel voor o.a. hoveniers en stratenmakersbedrijven.

Het ontwerp van de HD Hyundai minigraafmachines is gewaardeerd voor zijn innovatie en het opvallende tijgerogen-design van de achterlichten, waardoor de grotere modellen HX35A Z,HX40A en HX48A Z onderscheiden werden met de prestigieuze Red Dot Design Award. De nieuwe serie minigravers werden geprezen voor hun milieuvriendelijke werking en gebruiksgemak.

Machinisten profiteren van een grote, comfortabele cabine. Op de grotere machines is een verbeterd airconditioning systeem leverbaar en de geluidsniveaus zijn intern en extern verlaagd. De cabine beschikt over Bluetooth-connectiviteit, en de machines zijn uitgerust meteen waterbestendig, digitaal 5″-display. Naast de weergave van bedrijfsgegevens kan deze monitor ook worden gebruikt voor het programmeren van instellingen voor het hydraulisch hulpdebiet voor een reeks aangedreven hulpstukken. Het scherm wordt ook gebruikt om de antidiefstalcode in te stellen.

De machines maken gebruik van hydraulische joysticks, vergelijkbaar met die van de grotere graafmachines uit de HX A-serie. De koppen van de joysticks kunnen ook voorzien worden van proportionele rolschakelaars, voor de optionele hulpdebiet regeling. Alle modellen vanaf de HX40A serie minigravers zijn nu standaard uitgerust met een lastafhankelijk hydraulisch systeem, dat zorgt voor een soepele, maar krachtige en nauwkeurige bediening. De kleinere modellen maken gebruik van hydraulische pompen met vaste opbrengst.

Beide hydraulische systemen hebben hun eigen kenmerken. Voor de grotere modellen minigravers is gekozen voor loadsensing hydrauliek omdat dit voor een nog nauwkeurigere en soepelere bediening zorgt. Een enkelvoudige pomp met variabele opbrengst die het debiet kan verdelen, zorgt voor een soepel gecombineerd gebruik van meerdere hydraulische functies, waardoor de machines gemakkelijk te bedienen zijn voor fijn graaf- en nivelleerwerk. Hydraulische componenten zijn opnieuw ingedeeld, waarbij de hoofdregelklep nu aan de rechterzijde van de machine is geïnstalleerd om het onderhoud te vergemakkelijken.

Eenvoudig onderhoud en gebruiksgemak

Grote achter- en zijpanels van het motorcompartiment bieden een probleemloze toegang tot alle normale onderhoudspunten, terwijl de zwaardere modellen zijn uitgerust met een kantelbare cabine. Alle filters en vulpunten zijn bereikbaar vanaf maaiveldniveau en voor de cilinderslangen van het dozerblad is er een aansluitpunt onder bij het chassis om het vervangen te vereenvoudigen.

De mini- en midi-graafmachines uit de HX-A-serie kunnen worden uitgerust met het Hi MATEvoertuigmanagementsysteem op afstand van HD Hyundai. Dat systeem maakt gebruik van GPS-satelliettechnologie om machine-eigenaren en onderhoudsafdelingen in realtime te voorzien van telematische bedrijfsgegevens. Dankzij een nieuwe mobiele app kunnen machine-eigenaren en fleetmanagers hun machinepark rendabeler en efficiënter benutten doordat ze op afstand beschikken over alle benodigde informatie. Hi MATE kan ook worden gebruikt om geofence-waarschuwingen in te stellen die klanten automatisch waarschuwen wanneer machines zonder toestemming uit een vooraf vastgelegde zone worden bewogen.

“De introductie van de 8 nieuwe modellen minigraafmachines uit de A-serie door HD Hyundai is onderdeel van onze strategie om een prominentere aanwezigheid te creëren in het groeiende Europese segment van compacte machines”, aldus Peter Sebold, Hyundai’s productmanager voor minigraafmachines. Bij de lancering van nieuwe Hyundai minigravers en marketing campagne gebruikt men dan ook de slogan: Breaking standards’ “Onze minigraafmachines doorbreken de normen binnen de sector en creëren nieuwe niveaus in prestaties, comfort en uitrusting. Om te kunnen groeien in het marktaandeel van minigravers waar veel aanbod is, moeten de nieuwe Hyundai minigravers zich dan ook wel onderscheiden van de rest. Bij de ontwikkeling is daar goed rekening mee gehouden. Na het tonen van de eerste prototype modellen op de Bauma 2022 is feedback meegenomen. De introductie vandaag aan de pers, is dan ook het moment dat de verkoop van start gaat en de nieuwe HX A-serie minigravers ook direct leverbaar zijn en inmiddels bij de Hyundai dealers gearriveerd zijn”.”

Specificatieoverzicht:

HX17A Z:

Bedrijfsgewicht: 1.850 kg.
Motorvermogen (netto): 11,9 kW (16 pk)
Uitbreekkracht bak: 16 kN.
Trekkracht arm: 9 kN.
Max. Graafdiepte: 2.240/2.440 mm

HX19A:

Bedrijfsgewicht: 1.885-2.020 kg.
Motorvermogen (netto): 11,9 kW (16 pk)
Uitbreekkracht bak: 16 kN.
Trekkracht arm: 9 kN.
Max. Graafdiepte: 2.340/2.540 mm.

HX35A Z:

Bedrijfsgewicht: 3.880 kg
Motorvermogen(netto): 17,8 kW (24,2 pk)
Uitbreekkracht bak: 32 kN.
Trekkracht arm: 20 kN.
Max. Graafdiepte: 2.980 mm.

HX40A:

Bedrijfsgewicht: 4.390 kg.
Motorvermogen (netto): 28,1 kW (38,2 pk)
Uitbreekkracht bak: 44 kN.
Trekkracht arm: 20 kN.
Max. Graafdiepte: 3.420 mm.

HX48A Z:

Bedrijfsgewicht: 5.030 kg.
Motorvermogen (netto): 28,1 kW (38,2 pk)
Uitbreekkracht bak: 37 kN.
Trekkracht arm: 24 kN.
Max. Graafdiepte: 3.500 mm

Informatie:

HD Hyundai Construction Equipment:

http://Http://www.hyundai-ce.eu

Importeur Nederland:

Van Der Spek Vianen B.V.
tel. +31 (0)347 362 666
http://www.vanderspek.nl

Importeur België:

Hyundai Machines Belgium NV
tel. +32 (11) 30 50 20
http://www.hyundai-hmb.be

Video van de Hyundai HX 40A minigraver: