Bnext kiest voor duurzaam afvaltransport voor MAN TGX 26.470 trekker

Bnext.nl heeft een nieuwe MAN 26.470 6×2 trekker in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor het transport van met name bulkstromen bouw- sloopafval en residustromen met een Canadese Titan moving floor oplegger. De nieuwe MAN is voorzien van alle opties op het gebied van veiligheid en de meest luxe GX cabine in ‘individual’ uitvoering.

Voor de inzameling en de verwerking van bouw- en sloopafval zet Bnext.nl verschillende voertuigen in met onder meer afzetcontainers en portaalarm systemen. Voor het vervoer van bouw- en sloopafval tussen de vestigingen zet het bedrijf moving floor opleggers in van het Canadese merk Titan trailers. Directeur Logistiek Peter van Gils: ,,Deze opleggers werken voor ons het best. De opbouw is van aluminium en de moving floor is gemaakt van hardox staal. De ervaring leert dat dit type opleggers bij uitstek geschikt is voor ons werk. De constructie is onverwoestbaar en toch licht van gewicht, en het lossen gaat zeer snel”.

Veiligheid en functionaliteit als prioriteit

Het wagenpark van Bnext.nl omvat meerdere MAN trucks. De nieuwste aanwinst is een MAN TGX 26.470 6×2 trekker, die in combinatie met de nieuwe Titan oplegger wordt ingezet. De MAN is voorzien van de luxe GX cabine in ‘individual’ uitvoering. Van Gils: ,,Voor onze inzamelvoertuigen geldt dat we ze zo compact mogelijk willen houden. Deze trekker oplegger combinaties vormen echt ons visitekaartje. Vandaar dat we gekozen hebben voor de ruime GX cabine met alle opties, ook op het gebied van veiligheid.

Zo zijn de trucks voorzien van Lane Change Support met dode hoek detectie’. De trucks zijn uitgerust met de D26 krachtbron met 470 pk, in combinatie met de geautomatiseerde TipMatic versnellingsbak. Middels een versnellingsbak PTO wordt de extra grote hydraulische pomp aangedreven. De tank voor hydrauliek olie is achter de cabine ondergebracht.

Uitstraling is belangrijk

De combinatie is volledig uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van Bnext.nl. Er zijn speciale zijskirts ontwikkeld door VEAP Shield voor de voorloopas trekker. Die zijn standaard alleen leverbaar voor de 4×2 trekkers. De volledige huisstijl is verzorgd door truckspuiterij Van Winkoop. De MAN TGX werd opgebouwd en afgeleverd door MAN Truck dealer BTS in samenwerking met Vlastuin Truckopbouw.

Bnext.nl

Bnext.nl (voorheen Beelen.nl), gelooft in een groene en circulaire toekomst waarin (sloop) afval en reststromen grondstoffen zijn. De kernactiviteiten bestaan uit Demonteren en ontmantelen met de focus op hoogwaardig hergebruik, het op een slimme manieren van inzamelen van bedrijfsafval en het recyclen van afvalstromen naar grondstoffen. Dit maakt Bnext.nl de enige Nederlandse serviceverlener in de sector die de klant in alle fasen van de levenscyclus van het gebouw kan ondersteunen. Bnext. is gevestigd in Harderwijk, Heerhugowaard, Amsterdam, Nieuwe Wetering, Rotterdam, Terneuzen en Houten.

Informatie:

Importeur Nederland:

MAN Truck en Bus B.V.
tel. +31 (0)33 494 99 87
http://www.man-nederland.nl

Importeur België:

MAN Truck en Bus België
tel. +31 (0)32 2 453 01 04
http://www.man.be

Bnext.nl
http://www.bnext.nl