Kobelco versterkt range minigravers met nieuwe SK26SR-7 en SK 28SR-7

Kobelco lanceert 2 nieuwe modellen minigravers in de 2,5 tons gewichtsklasse

Kobelco wijdt zich continue aan de ontwikkeling van zijn uitgebreide assortiment minigraafmachines. Daarbij zoekt de Japanse fabrikant voortdurend naar nieuwe manieren en gebruikt daarbij technologieën van de grotere modellen graafmachine. Deze worden dan ook gebruikt bij de opnieuw te ontwerpen modellen minigraafmachines en verbetering van de bestaande modellen. Dit om de Kobelco minigravers aan de steeds veranderende eisen van klanten te voldoen. Met dit in gedachten, Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME) is verheugd 2 nieuwe gloednieuwe minigavers te lanceren: de geheel nieuwe ontwikkelde Kobelco SK26SR-7 en de verbeterde en nieuwe generatie SK28SR-7 minigravers welke een aantal belangrijke nieuwe functies en verbeteringen heeft gekregen.

Mini graafmachines worden vaak gebruikt voor tuinaanleg, utiliteitsbouw, kleine bouwprojecten, sloopwerk, aanleg van kabels en leidingen en industriële projecten. Machinisten moeten vaak lange dagen en veel uren maken in de cabine van de graafmachine en is hun werkplek. Als gevolg hiervan volgen de twee nieuwe modellen Kobelco minigravers het verbluffende Performance x Design concept. Dit resulteert in superieure prestaties dankzij de verbeterde en comfortabele cabine en dus betere werkomgeving voor de machinist.

Ontworpen voor werken op krappe locaties

De Kobelco SK26SR-7 en SK28SR-7 minigravers zijn ideaal voor werklocaties waar de ruimte beperkt is en zijn daarom ontworpen met korte zwenkradius over de achterzijde van de graafmachine. Belangrijk is dat ondanks de korte draaicirkel van de machine, de toegankelijkheid nog steeds uitstekend is wanneer gewerkt wordt naast muren of graafwerk wordt verrricht in de buurt van sloten. De nieuwe Kobelco minigravers hebben dan ook zeer compacte afmetingen voor hun klasse.

De SK28SR-7 profiteert dan ook van een verhoogd motorvermogen van 18 kW naar 19 kW en een verbeterd hydraulisch systeem. Hierdoor is de bediening aanzienlijk verbeterd ten opzichte van het vorige model. Voor meer veelzijdigheid is de hydraulische leiding voor bediening van de hydraulische snelwissel dan ook met 200 mm. Verlengd. Voor meer gemak en betere aansluiting van een groot aantal hydraulische aanbouwdelen. De afneembare rijhendels verbeteren de toegankelijkheid naar de hoofdregelklep, wat helpt bij het vergemakkelijken van onderhoud en service aan de hydrauliek. Dit zorgt voor een soepelere werking en minder uitvaltijd.

Verbeteringen

Het Angel Dozer schuifblad is optioneel beschikbaar op de SK28SR-7 minigraver. Waarbij het schuifblad verstelbaar is onder een hoek van 25 graden naar links en rechts en een rechte beweging heeft voor beter schuiven, nivelleren en opvullen van grond en er betere controle is van het schuifblad bij schuifwerk in oneffen terrein. Met de Floating Dozer zweefstand (optioneel) kan de kraanmachinist het grondoppervlak vlakken zonder dat daarvoor de hoogte van het schuifblad aangepast hoeft te worden. Waardoor de werkefficiëntie opnieuw wordt verbeterd.

Belangrijk is dat de nieuwe SK26SR-7 ook een opmerkelijk laag transportgewicht heeft van slechts 2.580 kg (cabine) en 2.420 kg (rolbeugel), waardoor hij gemakkelijk kan worden vervoerd op een aanhangwagen met een maximale capaciteit van 3.500 kg.

Compleet uitgerust en verbeterde werkomgeving

In de cabine zijn onder meer mechanische vering, een verstelbare stoel met hoofdsteun, bredere polssteunen, DAB+ radio met FM/AM & AUX & USB, Bluetooth en handsfree telefoonfunctie, smartphone en bekerhouders inbegrepen. Het 3,5-inch meervoudige kleurendisplay zorgt ervoor dat belangrijke machine-informatie wordt weergegeven, waaronder brandstof- en watertemperatuur, onderhoudsintervallen. Ook kan de machinist zelf de instellingen aanpassen voor de hydraulische oliestroom naar de hydraulische aanbouwdelen (hydraulische stroomaanpassing). Snel toegang tot deze informatie zorgt ervoor dat op tijd onderhoud kan worden gepleegd en de levensduur van de minigraver langer word. Door tijdig onderhoud te plegen, waardoor het risico op onverwachte storingen wordt verminderd, wordt lange levensduur van de Kobelco minigravers gegarandeerd.

Zowel de SK26SR-7 als de SK28SR-7 zijn dan ook standaard af fabriek uitgerust met airconditioning. Dit is een relatief uniek kenmerk voor modellen in dit gewichtssegment. Bovendien zijn de modellen uitgerust met Kobelco’s innovatieve iNDr (geïntegreerde koeling voor geluids- en stofreductie). Systeem. Een superieure methode van geluidsonderdrukking dat resulteert in een uitzonderlijke laag geluidsniveau van de motor en de koeling van motor bevorderd. Wat resulteert in een verhoogde betrouwbaarheid, minimale stilstand van de machine en verbeterde werkomgeving voor de kraanmachinist.

In reactie op de introductie van de nieuwe Kobelco SK26SR-7 en de herlancering van de SK28SR- minigraver zegt Kobelco Product Marketing Manager, Wesley Elverding het volgende: “Onze range van minigravers is uitgebreid, maar we beseften dat het segment minigravers van 2,5 ton zou kunnen worden verbeterd om nog beter aan de eisen van de klant te voldoen. Als onderdeel van onze toewijding aan voortdurende verbetering van producten, de SK26SR-7 en SK28SR-7 minigravers bouwen voort op de reputatie van Kobelco’s betrouwbaarheid en prestaties en bevatten verschillende nieuwe functies om hun mogelijkheden te vergroten. Waarmee de twee nieuwe modellen minigravers zich echt onderscheiden van de concurrentie”.

Informatie:

http://www.kobelco-europe.com

Importeur Nederland:

Kemp Groep
tel. +31 (0)30 666 60 60
http://www.kemp-groep.nl

Importeur België:

De Bruycker-Kemp
tel. +32 59 70 30 05
http://www.debruycker-kemp.be