JCB lanceert compacte 514-40 Loadall verreiker

JCB’s kleinste compacte verreiker heeft grootste cabine in zijn klasse.

JCB introduceert de 514-40 en voegt daarmee een nieuw model en zeer compacte verreiker toe in de range Loadall verreikers. Het is de kleinste JCB verreiker tot nu toe. Met een cabinehoogte van slechts 1,8 m en een breedte van 1,56 m. De compacte machine profiteert echter van de grootste cabine in zijn klasse en deelt zijn kern-DNA net als met alle andere grote modellen van ’s werelds nummer één verreiker fabrikant.

Een aantal kenmerken van de compacte nieuwe JCB 514-40 Loadall verreiker zijn:

-Onderhoudsarme 19kW dieselmotor. Deze vereist geen DPF of DEF om te voldoen aan EU Stage 5 emissienormen te voldoen.

82% Gedeelde JCB-componenten zorgen voor kwaliteit, onderhoudsgemak en maximale inzetbaarheid

-De cabine over de volle breedte is tot 200 mm breder dan die van de concurrentie, wat meer ruimte voor de machinist biedt.

-Het beste hefvermogen in zijn klasse op volledige hoogte is 12% hoger dan dat van concurrenten.

-17% Toename in vermogen-gewichtsverhouding ten opzichte van de vorige generatie 516-40.

-Verhoogde wendbaarheid voor de krapste werklocaties.

Compacte afmetingen

De nieuwe 514-40 Loadall verreiker van JCB brengt meer dan 45 jaar ontwikkeling van verreikers samen om het kleinste model te creëren. Met een groot machinecomfort en vele inzetmogelijkheden. Met een hoogte van slechts 1,8 m en een breedte van 1,56 m is de 514-40 ontworpen om toegang te krijgen tot de meest krappe locaties. De machine is klein genoeg om door een deuropening van 2 meter hoog te passen en levert een ongeëvenaarde wendbaarheid, met vierwielbesturing, waardoor het een ideale verreiker is voor materiaalleveranciers, landschapsarchitecten, organisatoren van evenementen en bouwverhuurbedrijven.

De verreiker wordt aangedreven door een onderhoudsarme dieselmotor van 18,4 kW (24,7 pk) die voldoet aan de EU Stage V-emissienorm zonder dat een complex roetfilter (DPF) of een dieseluitlaatvloeistof nodig is, waardoor de bedrijfskosten voor klanten worden verlaagd en de bediening wordt vereenvoudigd .

Deze 1,1-liter driecilindermotor met een koppel van 66,9 Nm wordt via een beproefde hydrostatische transmissie van Bosch aangedreven door een Linde-motor met twee snelheden, die een maximale rijsnelheid van 15 km/u levert. Met permanente vierwielaandrijving en vierwielbesturing biedt de 514-40 de all-terrain capaciteiten die synoniem zijn aan JCB’s toonaangevende serie verreikers.

Groot hefvermogen en veel comfort voor machinist

Het maximale hefvermogen is 1.400 kg, terwijl de maximale hefhoogte is ingesteld op 4,0 m, waardoor dit een ideale machine is voor tal van industriële sectoren. Het hefvermogen bij volledig bereik is bepaald op 525 kg. Met een leeggewicht van 2.695 kg heeft de machine een 17% hoger vermogen-gewichtsverhouding dan de vorige 516-40 verreiker. De 514-40 kan worden vervoerd op een lichtgewicht aanhanger van 3,5 ton achter een 4×4 of een licht bedrijfsvoertuig, waardoor het voor een verhuurbedrijf, een aannemer van een doe-het-zelver in het weekend, sneller en goedkoper kan worden afgeleverd.

De bestuurderscabine over de volle breedte is 20% groter dan de vorige 516-40 en maar liefst 200 mm breder dan de bewegende modellen. Dit biedt de machinist een comfortabele bediening en de uitgebreide beglazing zorgt voor uitstekend zicht naar alle vier de hoeken. De cabine zal direct vertrouwd zijn voor machinisten van andere verreikermodellen, met JCB’s intuïtieve ergonomische bedieningselementen waardoor de 514-40 een van de gemakkelijkst te bedienen machines is.

Standaardfuncties zijn onder meer een trekhaakkogel van 50 mm met 7-polige elektrische aansluiting, achteruitrijalarm, wegverlichting, het aanvullende JCB-lastcontrolesysteem en JCB’s LiveLink Lite-telematicasysteem. Opties zijn onder meer een LED-werkverlichtingspakket, amberkleurige en groene zwaailichten met een oranje veiligheidsgordel, die allemaal kunnen worden beschermd door JCB’s startonderbreker Key Pad.

De 514-40 heeft een nieuwe lichtgewicht werktuigdrager en kan werken met zwevende vorken van een bak van 0,41 m3. Dubbelwerkende hulphydrauliek maakt het mogelijk om met een reeks JCB-aanbouwdelen te werken, waardoor de veelzijdigheid van deze compacte machine wordt vergroot. Klanten kunnen ook kiezen uit een reeks industriële en grascompatibele banden.

Informatie:

http://www.jcb.com

Importeur Nederland:

JCB Nederland
tel. +31 (0)418 654 654
http://www.jcb.com

Importeur Belgie:

JCB Belgium NV
tel. +32 (0)32 89 69 50 50
http://ww.jcb.com

Video van de nieuwe JCB 514-40 Loadall verreiker: