Sennebogen breidt range telescoopkranen op rupsen uit met 80 tons 683E

Sennebogen 683E telescoopkraan op rupsen vult gat op tussen 673E en 6103E

Sennebogen heeft een nieuw model toegevoegd aan haar gamma telescopische rupskranen: de 80-tonner 683E. Met zijn laadvermogen van 80 ton en een hoofdgieklengte van 42 m past het negende model in de reeks perfect in het gat tussen de bestaande 673E (70 ton hijsvermogen) en de 6103E (100 ton hijsvermogen) en behoort tot de middenklasse van de fabrikant. In de praktijk kan hij net als de andere Sennebogen modellen telescoopkranen op rupsen bogen op een indrukwekkende flexibiliteit en een robuust ontwerp, waardoor hij geschikt is voor een breed scala aan toepassingen en toepassingen.

Telescopische rupskranen zijn al meer dan 30 jaar een specialiteit van de Beierse machinebouwer Sennebogen en heeft dit flexibele kraanconcept met succes op internationale markten gevestigd. Als een nieuw model van de vijfde generatie introduceert Sennebogen nu een middelgrote machine van 80 ton die een breed scala aan toepassingen dekt met zijn heavy-duty giek en zijn krachtige rij- en liermotoren. Hij is zeer geschikt voor bouw- en ondergrondse constructies, bruggenbouw, heien tijdens damwandinstallatie en als wendbare hulpdienstkraan. Met zijn bijzonder robuuste ontwerp demonstreert hij zijn kracht tijdens zwaar gebruik op ruige bouwplaatsen, waar hij gemakkelijk pick-and-carry-taken aankan, evenals hefwerkzaamheden op een helling van 4 graden.

De telekraan van 80 ton wordt aangedreven door een Cummins-motor met een motorvermogen van 186 kW en voorzien is met ultramoderne Stage V-uitlaatgasbehandeling. De hoofd- en hulplieren worden aangedreven door een hogedruk zuigermotor, die elk een flinke trekkracht van 72 kN levert en kabelsnelheden tot 120 m/min. De individueel configureerbare uitrusting kan worden aangevuld met een breed scala aan aanbouwdelen, opties en extra functies, zoals een programmeerbare werkbereikbegrenzer en veiligheids- en lagetemperatuurpakketten, en is daarmee aantrekkelijk voor gebruikers in onder andere de gespecialiseerde GWW- en waterbouwsector. In de Benelux zijn de Sennebogen telescoopkranen dan ook veel verkocht en hebben importeurs Van den Heuvel Handel & Techniek B.V. en Van Haut NV dan ook grote verkoopsuccessen.

Flexibel op de grond en op hoogte

De 4-delige Full Power-Boom, die in de standaardconfiguratie tot een lengte van 42 m kan worden uitgeschoven, biedt een doorslaggevend tijdsvoordeel. Vooral bij complexe werkzaamheden met wisselende gieklengtes. Dankzij de multi-cilindertechnologie zorgt de onderhoudsvrije besturing van telescoopcilinders voor een variabele telescoopverstelling en is altijd geforceerd vergrendeld. Waarbij de Sennebogen telescoopkranen welke voorzien zijn van de Full Power-Boom kunnen schuiven met zware lasten en zich hiermee uniek mee onderscheidt. Hierdoor kan elke gewenste gieklengte snel en eenvoudig worden bereikt en wordt automatisch het beste laadvermogen bereikt. Als optie kan de reikwijdte verder worden vergroot tot 57 meter met een dubbele klapjib die kan worden gekanteld, wat hem bijzonder aantrekkelijk maakt voor de bouwtechniek. De bediening is eenvoudig en intuïtief via joystick bewegingen.

De hydraulisch verbreedbare rupsonderwagen van de 683E heeft een maximale spoorbreedte van 4,2 meter. Afhankelijk van de behoefte kan dit symmetrisch of asymmetrisch worden teruggebracht tot slechts 2,68 meter, waarbij de lasttabellen automatisch worden aangepast aan de betreffende spoorbreedte. Tijdrovend positioneren van de machine kan worden geëlimineerd dankzij het robuuste ontwerp van het onderstel, wat vooral gunstig is bij het werken op hellingen en bij pick-and-carry-taken. De 80-tonner heeft niet alleen indrukwekkende laadwaarden bij hellingshoeken tot 4 graden, maar kan zelfs rijden met 100% van de gespecificeerde last aan de haak. De standaard gemonteerde rupsplaten van 800 mm. met driedubbele kammen bieden een hoge mate van stabiliteit terwijl de vloerdruk tot een minimum wordt beperkt.

Eenvoudig en voordelig transport

De nieuwe 80 tons Sennebogen 683E telescoopkraan op rupsen kan zichzelf lossen van een vrachtwagen en is met behulp van de radiografische afstandsbediening geheel zelf te monteren en demonteren. Waarbij geen dus geen extra hulpkraan nodig is. Met gemonteerde rupsen heeft hij een transportbreedte van slechts 3,5 meter. Na eenvoudige demontage van de rupsen wordt niet alleen het transportgewicht met bijna 20 ton verminderd, maar wordt tevens de transportbreedte tot 3,0 meter gereduceerd. Wat de hijskraan dus eenvoudig en snel te transporteren maakt en snel op nieuwe projecten ingezet kan worden.

Werk altijd ergonomisch en veilig – in de comfortabele Maxcab-cabine

Machinisten waarderen de ergonomische voordelen van de bijzonder ruime Maxcab. Voor een comfortabel zicht op zelfs verre ladingen heeft de cabine een standaard mogelijke kanteling van 20 graden. Optioneel kan de kraan ook worden uitgevoerd met een hydraulisch heffende cabine die 30 graden kan worden gekanteld op ooghoogte van 5,55 meter. Raamelementen met een groot oppervlak zorgen voor een optimaal zicht op het gehele veiligheids- en werkgebied. Daarnaast is de machine ook van buiten de cabine te bedienen via een radiografische afstandsbediening. Camera’s en een grote monitor vergroten het gezichtsveld van de machinist naar achteren en rechts en kunnen ook worden gebruikt om de lieren te bewaken.

Het elektrische tweeassige besturingssysteem is voorzien van joystickbedieningsknoppen voor optionele aanbouwdelen en de grafisch weergegeven lastmomentbegrenzer. Het systeem geeft een audiovisuele waarschuwing en vergrendelt de bedieningshendel wanneer de belastingslimieten worden bereikt of overschreden. Het intuïtieve Sencon-besturingssysteem biedt belangrijke diagnoses en waardevolle gegevens over laadvermogen, giekhoek, gieklengte en radius, en ondersteunt zo de machinist bij zijn werk met de machine – voor maximale beschikbaarheid.

Ook op het gebied van servicevriendelijkheid blijkt de Sennebogen 683E zeer voordelig te zijn. Een centraal smeerpunt voor de hoofdpen van het basisdeel van de hoofdgiek, hefcilinder en draaikrans vermindert het onderhoud door de machinist aanzienlijk. Optimale toegang tot de servicepunten en duidelijke identificatie van de componenten besparen ook waardevolle tijd in het dagelijkse gebruik.

Informatie:

http://www.sennebogen.de

Importeur Nederland:

Van den Heuvel Handel en Techniek B.V.
tel. +31 (0)183 502 655
http://www.vdheuvelwerkendam.nl

Importeur België:

Van Haut NV
tel. +32 (0)3 250 11 11
http://www.vanhaut.be