Nieuwe heavy duty Palfinger TEC autolaadkranen

Zware Palfinger TEC-autolaadkranen zetten de norm op het gebied van kracht en precisie

Palfinger garandeert onbegrensde mogelijkheden met twee nieuwe zware modellen heavy-duty TEC autolaadkranen. Deze nieuwe autolaadkranen hebben een werkbereik tot maar liefst 38,7 meter. Met de PK 1350 TEC en PK 1650 TEC autolaadkranen heeft de wereldmarktleider heeft de wereld marktleider nieuwe autolaadkranen gecreëerd voor speciale toepassingen met een hoge hijscapaciteit. Het gehele nieuwe TEC-assortiment combineert maximale reikwijdte, het hoogste hefvermogen en de grootste precisie.

Complexe taken in stedelijke gebieden en op grote bouwplaatsen met steeds zwaardere en grotere ladingen welke gehesen moeten worden vereisen oplossingen die slim en krachtig zijn. De nieuwe Palfinger PK 1350 TEC en PK 1650 TEC zware heavy-duty autolaadkranen zijn uitgerust met de allernieuwste elektronische besturingen en intelligente assistentie systemen. “Als technologieleider stelt Palfinger industriële normen, altijd met als doel slimme en verbonden oplossingen te gebruiken om de manier waarop klanten werken te verbeteren. De zware kranen uit het TEC-programma zijn ons nieuwste voorbeeld. Op basis van tientallen jaren ervaring en samenwerking met klanten en operators hebben we een compleet nieuwe kraanklasse gecreëerd die de beste hardware combineert met slimme software”, zegt Andreas Klauser, CEO van Palfinger.

Hoger en zwaarder: PK 1350 TEC en PK 1650 TEC

Complexere constructies, hogere gebouwen, manoeuvreren in beperkte ruimtes: het nauwkeurigheidsniveau dat kraanmachinisten nodig hebben, neemt voortdurend toe. De premium zware autolaadkraan PK 1350 TEC – inclusief fly jib – heeft een reikwijdte tot 38,7 meter en een hijsvermogen van 109,3 tonmeter. Bij dezelfde reikwijdte haalt de PK 1650 TEC zelfs een hefvermogen van 124,8 tonmeter. De intelligente PALTRONIC 180-besturingselektronica en het LX-6-regelventiel zorgen voor een gemakkelijke manoeuvreerbaarheid. Zo bieden TEC heavy-duty kranen de machinist nauwkeurige ondersteuning bij elke taak. Een bijzondere troef is de dubbel circuit hydrauliek, die ervoor zorgt dat er nooit een tekort aan hydraulisch vermogen is. Dit betekent dat niets veeleisende taken, waarbij meerdere functies tegelijkertijd nodig zijn, in de weg staat.

Kracht ontmoet innovatie

In het TEC-assortiment heeft Palfinger de autolaadkraan, het kernproduct van het bedrijf, volledig opnieuw ontworpen. Dit door bewezen sterke punten te combineren met intelligente technologieën. Alle TEC-modellen kunnen worden uitgerust met Smart Control, het intelligente kraan tip besturingssysteem. Het combineert de kraanbewegingen op de achtergrond om de exacte gewenste positie te bereiken. Het Memory Position-systeem slaat maximaal vier kraanposities op, terwijl de Leveling Assistant tot 80 procent tijd kan besparen bij het aanpassen van de opstelling. “Na de lancering van de PK 1350 TEC en de PK 1650 TEC bestaat ons TEC-assortiment nu uit in totaal elf modellen. Onze moderne en intelligente kranen, met draagvermogens tussen 23,5 en 124,8 ton, bieden onze klanten een breed scala aan mogelijkheden voor verschillende soorten werkzaamheden”, zegt Gerhard Auer, Global Product Manager Loader Cranes bij Palfinger. Bestellingen kunnen nu worden geplaatst.

Informatie:

http://www.palfinger.com

Importeur Nederland:

Palfinger Nederland
tel. +31 (0)741 545 9100
http://www.palfinger.nl

Importeur België:

DEOM sa
tel. +32 (0)32 4 259 98 10
http://www.deom.be