Rototilt Control is nu ook beschikbaar voor compacte machines

Rototilt Control productconcept maakt compacte graafmachines nog productiever

Rototilt Control is een nieuw productconcept van Rototilt bestaande uit draaikantelstukken, joysticks en een nieuw gebruiksvriendelijk bedieningssysteem. De Zweedse fabrikant breidt het concept nu verder uit met het compacte draaikantelstuk RC3. “Ook de kleinere graafmachines worden steeds geavanceerder. De innovaties in Rototilt Control houden grote voordelen in voor deze specifieke machines”, zegt Product Manager Sven-Roger Ekström.

Rototilt Control werd vorig jaar gelanceerd met het bedieningssysteem RC System, de RC Joysticks, de RC serie draaikantelstukken.evenals de nieuwe RC Connect-app, die ook deel uitmaakt van het concept. Sinds de lancering in 2022 is het concept stapsgewijs uitgebreid met meer modellen. Rototilt breidt het assortiment nu dus uit met het draaikantelstuk RC3, voor graafmachines tussen 6-12 ton.

“De volgende stap voor het Rototilt Control-productplatform betreft compacte machines, waarbij de RC3 het spits afbijt”, zegt productmanager Sven-Roger Ekström. “Het compacte segment is de laatste jaren steeds groter geworden. De RC3 die speciaal is gemaakt voor het graafsysteem heeft een verbeterde hydraulica die nog meer precisie voor kleinere graafmachines biedt .”

De nieuwe draaikantelstukken in de RC-serie worden gebruikt in combinatie met het RC System bedieningssysteem. Het nieuwe display en de functies voor de veiligheidsvergrendeling kunnen volgens Sven-Roger bijzonder grote voordelen bieden, vooral omdat de veiligheidsvergrendeling SecureLock standaard wordt meegeleverd.

Veiligheid

“Veiligheid op de werkplek is essentieel. SecureLock is gebaseerd op een gepatenteerde oplossing met elektronische sensoren in de veiligheidsvergrending en voldoet aan de hoge veiligheidseisen van EN474”, zegt hij. “Het feit dat SecureLock standaard is opgenomen in de RC-serie en dat het display in RC System standaard is voorzien van geïntegreerde knoppen voor deze veiligheidsvergrendeling, is een belangrijke stap in onze productontwikkeling.”

De verkoopstart voor RC3 is gepland op 6 oktober 2023 en volgens Rototilt worden in de toekomst meer lanceringen verwacht.

“We zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van ons productaanbod, of het nu gaat om servicetools of draaikantelstukken. De volgende stap voor Rototilt Control is al in ontwikkeling”, besluit Sven-Roger.

Informatie:

Rototilt Benelux
tel. +31 (0)6 1222 1620
http://www.rototilt.com