Ferraro Group investeert in maar liefst 6 Sennebogen sloopkranen

Ferro Groep groeit flink door te investeren in 5 Sennebogen 830 R-HDD sloopkranen en 6300 HD rupskraan.

Gemotiveerd kijkt de in Duitsland en in Neunkirchen gevestigde Ferraro Group naar de toekomst: als een van de toonaangevende sloopbedrijven, op de 12e plaats in Europa, bleef Ferraro ook in 2021 flink investeren in zijn eigen groei. Er werden 5 stuks Sennebogen 830E R-HDD sloopmachines en een 6300 HD Demolition rupskraan gekocht. De Senneobogen 6300 HD Demolition is ’s werelds grootste kraan voor sloopwerkzaamheden en beschikt over vrije val lieren een heeft een maximale hijscapaciteit van 300 ton. Hiermee breidt het bedrijf zijn vloot enorm uit om de uitdagingen van de sloopindustrie nog efficiënter aan te gaan.

Weinig beschikbare ruimte, geen nieuwe ontwikkelingen en toch een bloeiende bouwsector. De algehele economische situatie, die nog steeds positief is en de combinatie in de omslag in het energiebeleid, leidt tot de noodzaak om verouderde infrastructuur te vernieuwen. Dit zijn allemaal factoren voor een goede ordesituatie voor de sloopbedrijven van de Ferraro Group. Wat uiteindelijk leidt tot flinke investeringen in groot en krachtig nieuw ‘groen’ Sennebogen sloopmaterieel.

De Ferraro Group, met hoofdzetel in Neunkirchen in de deelstaat Saarland, bereidt zich ook voor op toekomstige speciale sloopwerkzaamheden: “Om aan de uiteenlopende eisen van onze klanten te voldoen, ontwikkelen we per situatie specifieke sloop- en verwijderingsconcepten voor afgedankte constructies, of windturbines, woongebouwen of industriële gebouwen. Daarom waren we op zoek naar betrouwbare technologie om ons in de toekomst te ondersteunen bij onze uitdagende operaties”, legt sloopaannemer Giuseppe Ferraro uit, die samen met zijn vader en oprichter Cav het bedrijf leidt. Damiano Ferraro als algemeen directeur, over de achtergronden van de grote investering in nieuwe Sennebogen sloopkranen.

Sennebogen 830E R-HDD sloopkraan beleeft première in Deggendorf.

In Deggendorf, Neder-Beieren, ondergaat momenteel een van de vijf 830E R-HDD Demolition sloopmachines zijn vuurdoop: Ferraro is daar betrokken bij de sloop van verschillende verouderde schoolgebouwen. Het megaproject loopt sinds 2015 met de afbraak en wederopbouw van de school centrum. Met een bouwhoogte van ongeveer 16,5 m is de klus op maat gemaakt voor de 830 Demolition van Sennebogen, die afhankelijk van het aanbouwdeel een reikhoogte heeft van maximaal 19 m. De compacte sloopgraafmachine is gespecialiseerd in het selectief slopen van bouwdelen door onder andere eenvoudig massa’s staal te slopen en te verwijderen en te assisteren bij het breken en voorsorteren van de betonsloop. Dit laatste is een belangrijk unique selling point van deze bouwplaats: ongeveer 70% van de betonafbraak moet ter plaatse worden gebroken en gerecycled in nieuwbouw in plaats van grind en zand, waardoor energie-intensieve terugwinning van hulpbronnen wordt vermeden en het milieu wordt beschermd .

De complexe constructie van de gebouwen en het grote aantal gebruikte materialen vereisen een krachtige en multifunctionele machine zoals de 830 Demolition, die dankzij zijn krachtige hydrauliek gemakkelijk scharen en andere uitrustingsstukken van gewapend beton kan aandrijven. Vooral de stabiliteit door de tot 4,5 meter hydraulisch uitschuifbare onderwagen, het bereik en tegelijkertijd het hoge draagvermogen in het gehele 360°-werkbereik blijken op de bouwplaats van Deggendorf onmisbaar: omdat om statische redenen bepaalde muren moeten eerst blijven staan, maar de machine moet platen van gewapend beton of wapeningsstaal in het gebouw uittrekken en daardoor dwars over de zijkant van de onderwagen gewerkt moet worden – een enorme prestatie.

Sennebogen 6300 HD Demolition.

De Sennebogen 6300 HD Demolition heavy duty cycle crane met hijscapaciteit van 300 ton is de overtreffende trap voor sloopwerkzaamheden met 10 ton sloopkogel op hoogtes tot 118 meter. De 300 tons HD-rupskraan is de enige in zijn soort ter wereld en opent nu ook volledig nieuwe mogelijkheden voor Ferraro. Met de 6300 HD, die speciaal is ontworpen voor sloopexperts om op grote hoogte te werken, kan een sloopkogel van 10 ton nog steeds op 118 m hoogte worden gebruikt. Ferro Group werkt al jaren met een Sennebogen 6100HD rupskraan in de sloop en onderscheidt zich in de kwaliteit, capaciteit en het eenvoudig transport ervan. In de toekomst staat niets meer in de weg voor het slopen van hoogbouw van meer dan 50 m hoog, want wanneer longfront-machines hun grenzen bereiken, wordt de gevoelige intuïtie van de sloopexperts aan de sloopkogel gevraagd: klassiek en efficiënt. En als het gaat om het hijsen van zware componenten in kraanbedrijf, kunnen de sloopexperts ook rekenen op het enorme laadvermogen van 300 ton van de 6300 HD

Het geheim van het succes van de Ferraro Group

Gevraagd naar het Italiaanse succesrecept van zijn bedrijf, glimlacht directeur Giuseppe Ferraro en zegt: “We hebben ons gewoon op de juiste industrie gefocust. Na ongeveer 35 tot 40 jaar is de ontmanteling van industriële installaties of commercieel gebruikte gebouwen meestal zuiniger dan de kostbare renovatie, waardoor we nooit zonder werk zitten. Met ons machinepark zijn we bovendien in staat om door heel Europa te opereren. En we houden altijd de kosten in de gaten: daarom investeren we regelmatig in moderne machines om nog efficiënter en zuiniger te werken!”

Informatie:

http://www.sennebogen.de

Importeur Nederland (Sennebogen overslagmachines):

SMT Netherlands
tel. +31 (0)527 636 500
http://www.smt.network

Sennebogen hijskranen:

Van den Heuvel Handel en Techniek B.V.
tel. +31 (0)183 502 655
http://www.vdheuvelwerkendam.nl

Importeur België (Sennebogen overslagmachines)

SMT Belgium
tel. +32 (2) 254 14 11
http://www.smt.network

Sennebogen hijskranen:

Van Haut NV
tel. +31 3 250 11 11
http://www.vanhaut.be

Ferraro Group
tel. +49 (0)68 21 86 44 61
http://www.ferraro-group.de