50 Jaar dumper ervaring

Compacte Wacker Neuson dumpers zijn onmisbare helpers op de bouwplaats.

Als flexibele, compacte en krachtige helpers zijn dumpers niet meer weg te denken van de bouwplaats. Wacker Neuson beschikt over vele jaren aan expertise in de ontwikkeling en productie van wiel- en rupsdumpers: in totaal maar liefst 50 jaar aan dumper-knowhow! Dumpers zijn uitgerust met een laadbak voor het vervoer van bouwmateriaal en afgegraven materiaal. Deze machines staan ook wel bekend als kiepwagens en zijn gedurende de laatste decennia op veel bouwplaatsen uitgegroeid tot onmisbare helpers. Wacker Neuson is trots op zijn 50 jaar aan dumper-knowhow.

Rond de millenniumwisseling nam Neuson Baumaschinen GmbH de firma Ebbs & Radinger over. Op dat moment had het bedrijf al tientallen jaren ervaring met dumpers. In samenwerking met de firma Lifton uit Groot-Brittannië werden de dumpers aanvankelijk nog in Wenen en Wales geproduceerd, maar in 2008 verhuisde de productie naar Oostenrijk. Met de fusie van het voormalige Neuson Kramer Baumaschinen AG en Wacker Construction Equipment AG werd deze uitgebreide knowhow samengebracht onder het hedendaagse Wacker Neuson SE. Veel medewerkers, die al tientallen jaren deel uitmaken van het bedrijf, dragen hun kennis over – en breiden die voortdurend uit.

Breed assortiment voor elke behoefte

“Bij de dumpers is met name één bepaald aspect de laatste decennia sterk in de belangstelling gekomen: veiligheid,” legt Stefan Bogner, CEO van Wacker Neuson Linz GmbH, uit. “Wacker Neuson heeft altijd indruk kunnen maken met innovaties die het werk voor onze klanten efficiënter en veiliger maken. Op deze ervaringen kunnen we voortborduren. We willen voor onze klanten in het dumpersegment de leverancier van oplossingen blijven.” In 2012 is het Wacker Neuson competentiecentrum voor dumpers en graafmachines met onderzoeks-, ontwikkelings- en productieafdelingen geopend op de locatie Hörsching bij Linz in Oostenrijk. In totaal biedt Wacker Neuson tien wieldumpermodellen, drie Dual View-modellen en zeven rupsdumpermodellen aan. Hiertoe behoren ook de elektrisch aangedreven DW15e en DT10e uit de Zero Emission-serie.

Dumperinnovaties

“Bij de ontwikkeling van onze dumpers denken we altijd een stap vooruit”, legt Stefan Kurzmann, productexpert voor dumpers bij Wacker Neuson, uit. “Enerzijds optimaliseren we reeds beproefde modellen op het gebied van veiligheid, ergonomie, prestaties en rijgedrag. Anderzijds spelen aspecten als digitalisering en elektrificatie een steeds belangrijkere rol in de verdere ontwikkeling.” Zo werkt de elektrische DW15e wieldumper zonder directe uitlaatgasemissies: Bij de dumper beschikken zowel het aandrijfsysteem als de werkhydrauliek over een eigen elektromotor om het motorvermogen naar behoefte en onafhankelijk te verminderen en het energieverbruik te minimaliseren. In vergelijking met het conventionele model is het geluidsniveau met meer dan 20 decibel verlaagd tot 60 db(A)* decibel, wat ruwweg overeenkomt met normaal kamergeluid.

Een andere dumperinnovatie van Wacker Neuson zijn de drie Dual View-modellen DV60, DV90 en DV100 met een laadvermogen van zes tot tien ton. Dual view maakt een comfortabele en snelle wisseling van de zitpositie mogelijk doordat de gehele bedienings- en zitconsole met 180 graden gedraaid kan worden. Met de zitpositie verandert de gebruiker de kijkrichting en de voorwaartse rijrichting. Tijdrovend draaien en manoeuvreren is daarom niet meer nodig. Vooral op krappe bouwplaatsen, bijvoorbeeld in de binnenstad, in tunnels of op drukke wegen, komen de sterke kanten van Dual View optimaal tot hun recht. De gebruiker heeft voortdurend volledig zicht op de werkomgeving – en dat betekent aanzienlijk meer veiligheid.

“Met 50 jaar aan knowhow is het ons duidelijke doel om trendsetter in de branche te blijven,” voegt Stefan Bogner toe. Nabijheid bij de klant speelt – toen evenzeer als nu – een grote rol: vanaf het eerste moment werden de klanten betrokken bij het ontwikkelingsproces van de machines om de optimale oplossingen voor veilig, eenvoudig en efficiënt werken te ontwikkelen. De dumpers zijn een belangrijk onderdeel van het Wacker Neuson-assortiment. Dit varieert van betontechniek en verdichtingsapparaten tot graafmachines en wielladers en biedt klanten de juiste oplossing voor een breed scala aan toepassingen.

Informatie:

Importeur / dealer Nederland:

Wacker Neuson Nederland
tel. +31 (0)33 450 40 45
http://www.wackerneuson.nl

Collé Rental & Sales
tel. +31 (0) 800 36 25 36 25
http://www.colle.eu

Importeur / dealer België:

Wacker Neuson België
tel. +32 (0)2 452 85 07
http://www.wackerneuson.be

Torfs Machinery NV
tel. +32 (0)3 641 75 80
http://www.torfs-nv.be