Kramer lanceert nieuwe 8-serie wielladers

Efficiënt, brandstofbesparend en modern zijn de eigenschappen van de nieuwe 8-serie wielladers

De kenmerken, de functies en het comfort maken rijden met de voertuigen uit de premium-serie van Kramer tot een unieke rijervaring. Efficiënt, brandstofbesparend en modern – dat zijn de eigenschappen van de nieuwe 8-serie wielladers en telescoopwielladers (8085, 8095, 8105, 8115, 8085T en 8095T) in een notendop. Afhankelijk van het model varieert het laadvermogen van de bak van 3.650 tot 4.250 kilo. Alle modellen zijn standaard uitgerust met een Deutz-motor van 55 kW / 75 pk. Een motor van 74,4 kW / 100 pk is als optie verkrijgbaar voor de modellen 8105, 8115 en 8095T.

Het nieuw ontwikkelde aandrijfsysteem biedt vier rijmodi (Power, Eco, Road, CSD). Of het nu gaat om stapelen, scheppen, schuiven, vegen of frezen: voor elke toepassing kan de juiste instelling worden gekozen om het werk zo efficiënt en brandstofbesparend mogelijk uit te voeren. De lastonafhankelijke stroomverdeling (LUDV) zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de hydraulische olie naar de afzonderlijke stuurkringen. Dit betekent dat verschillende functies tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden, ongeacht de belasting, bijv. heffen, uitschuiven en storten.

Nieuw ontworpen cabine

De cabine, aan twee kanten toegankelijk voor in- en uitstappen, is ook volledig opnieuw ontworpen. De opklapbare armsteun met joystick en functietoetsen is op de bestuurdersstoel gemonteerd. Deze armsteun kan gemakkelijk in de lengte worden versteld om aan de behoeften van de gebruiker te voldoen. Het optionele 7″ display opent een nieuwe wereld van machine-instellingen en ondersteuningssystemen. De Jog Dial kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de gevoeligheid van de joystick of de oliehoeveelheid van de 3e hydraulische functie aan te passen.

Met Smart Steering kan de gebruiker het aantal stuurwielomwentelingen verminderen dat nodig is voor een maximale stuurhoek. Dit betekent meer productiviteit en sneller draaien, vooral bij het werken in de Y-cyclus. Er zijn twee cabinevarianten beschikbaar voor alle machines uit de 8-serie. De standaardcabine heeft een compacte voertuighoogte van 2,49 meter (2,69 meter voor de modellen 8115 en 8095T). De panoramacabine biedt meer zicht naar boven, wat vooral praktisch is bij het werken met de telescoopwielladers.

Smart Attach hydraulische snelwissel

De alom bekende snelwissel is op innovatieve wijze verder ontwikkeld tot het volledig hydraulische “Smart Attach”-snelwisselsysteem. Dit is nu standaard gemonteerd aan de machines uit de 8-serie en biedt meer productiviteit, efficiëntie en veiligheid. Hydraulisch aangedreven aanbouwdelen kunnen met het “Smart Attach”-systeem zonder uit- en instappen worden gekoppeld, omdat de verbinding met het hydraulisch circuit automatisch plaatsvindt.

Informatie:

http://www.kramer.de

Importeur Nederland:

Kemp Groep
tel. +31 (0)30 666 60 66
http://www.kemp-groep.nl

Importeur België:

Torfs Machinery
tel. +32 (0)3 641 75 80
http://www.torfs-nv.be

Video van de nieuwe Kramer 8-serie wielladers: