Jan De Nul investeert in 2 Tadano GR-1000EX-4 ruwterreinkranen.

Tadano GR-1000EX-4 ruwterreinkraan is sterk, betrouwbaar en duurzaam

Kristof van Gysel, Manager Heavy Equipment Overseas bij Jan De Nul, is overtuigd van de kwaliteit van de Tadano-ruwterreinkranen: “De Tadano GR-modellen zijn uiterst betrouwbaar, uiterst duurzaam en dus voor ons het optimale materieel”, benadrukt hij. Daarom heeft Jan De Nul twee GR-1000EX-4 besteld, waarvan de eerste al is geleverd. “De tweede leveren we eind dit jaar af aan onze klant”, belooft Richard Beenen, Sales Manager Tadano in Nederland. Hij benadrukt ook dat hij erg blij is om zo’n grote en belangrijke klant als Jan De Nul te kunnen inspireren met de kwaliteit van de Tadano-kranen.

De eerste van de twee Tadano GR-1000EX-4 is al aan het werk in de Jan De Nul hub in de Noordzeehaven van Zelzate, België. “We gebruiken hem daar als een soort werfkraan voor het laden en lossen van vrachtwagens en schepen. Hij is ideaal geschikt voor deze klus omdat hij overal op ons grote fabrieksterrein snel inzetbaar is dankzij zijn hoge mobiliteit. Dat is voor ons heel belangrijk omdat we constant onder grote tijdsdruk werken en geen wachttijden of zelfs downtime kunnen veroorloven”, legt Kristof van Gysel uit, die ook de goede service van Tadano en de vertrouwensvolle zakenrelatie prijst.

Tadano AML-E bestruringssysteem zorgt voor extra veiligheid

Met zijn 51 meter lange giek en een capaciteit van 100 ton is de kraan geschikt voor een breed scala aan werkzaamheden op het fabrieksterrein. Dankzij zijn moderne AML-E-besturingssysteem blijft hij altijd aan de veilige kant. Tadano is bijzonder trots op dit intelligente systeem: als de kraan bijvoorbeeld met asymmetrisch uitgeschoven stempels werkt, herkent de AML-E de uitschuifbreedte van elke afzonderlijke stempel en berekent op basis daarvan de maximaal mogelijke capaciteit in het betreffende gebied.

Als de giek van een gebied met langere stempels naar kortere stempels draait, registreert de AML-E deze beweging, toont de machinist de maximale laadcapaciteit volgens de uitschuifbreedte van de afzonderlijke stempels en vertraagt de beweging zachtjes voordat de maximale laadcapaciteit is bereikt. “Deze functie, Slow Stop genaamd, vermijdt gevaarlijke situaties, zelfs in het geval van een bedieningsfout”, zegt Richard Beenen, die de veiligheidswinst van deze Tadano-technologie uitlegt, die ook Jan De Nul overtuigde.

Informatie:

http://www.tadano.com

Importeur Nederland:

Tadano Nederland B.V.
tel. +31 (0299) 390 055
http://www.tadano.com

Importeur België:

Tadano Belgium
+32 (13)35 16 60
http://www.tadano.com