Komatsu toont allereerste elektrische wiellader op Bauma 2022

Komatsu demonstreert prototype volledig elektrische wiellader op Bauma 2022

Vele bouwmachinefabrikanten werken inmiddels volop aan de ontwikkeling van volledige elektrische machines. Er is afgelopen een grote toenemende vraag en markt ontstaan. Ook Komatsu zit niet stil. Vorige editie toonde de fabrikant al een prototype van de eerste elektrische minigraver. Nu is Komatsu is verheugd aan te kondigen dat een prototype voor zijn eerste volledig elektrische compacte wiellader zal worden tentoongesteld. Deze zal volledig werkende te zien zijn op hert demo-terrein (FM.713/1) op de internationale beurs Bauma 2022 in München, Duitsland (24 – 30 oktober).

Onlangs ontworpen en gebouwd in samenwerking met Moog Inc., de wereldwijde ontwerper, fabrikant en integrator van precisiebesturingscomponenten en -systemen, is deze nieuwe verbonden en automatiseringsklare bouwmachine batterijgevoed en emissievrij en is nu klaar voor gezamenlijk testen.

Het intelligente elektrische systeem van Moog omvat een elektrische tractiemotor, elektrische cilinders voor heffen, kantelen en sturen, vermogenselektronica, systeembesturingscomputer, batterij en batterijbeheersysteem. Het geïntegreerde besturingssysteem verbindt en coördineert de acties over de hele machine, terwijl de volledig elektrische actuatoren en motoren de kracht leveren aan het tractie- en laadsysteem van de machine. Het geïntegreerde karakter van het systeem maakt toonaangevende systeemefficiëntie en beheersbaarheid mogelijk.

“Om onze doelstellingen voor CO2-emissiereductie van producten die in gebruik zijn van 50% tegen 2030 vanaf het niveau van 2010 te bereiken, en om tegen het einde van 2050 koolstofneutraliteit te bereiken, zijn we op zoek naar veelbelovende technologieën van leveranciers om de ontwikkeling van onze elektrische machine te versnellen”, aldus Seiichi Fuchita., Chief Technology Officer (CTO) en voorzitter van de ontwikkelingsdivisie bij Komatsu.

“De machine die samen met Moog is gebouwd, combineert de sterke punten van beide bedrijven en werd binnen korte tijd afgerond. We verwachten dat de gezamenlijke tests de voordelen van een volledig elektrische machine zullen aantonen en zullen bewijzen dat samenwerking gunstig is voor beide partijen.”

Beide bedrijven zijn van plan om de volledig elektrische lader na de bauma gezamenlijk te testen om te bewijzen dat hij een nieuw niveau van efficiëntie, bedrijfstijd en comfort kan bereiken. De gezamenlijke test van het bedrijf zal aantonen dat de bedrijfscyclus van de machine wordt verlengd en, met innovatieve hulpfuncties, dat het een “vermoeidheidsbestendige” en comfortabele omgeving biedt voor de machinist om de machine en zijn dag te beheren.

Het intelligente machine-elektrificatiesysteem van het prototype is ontworpen om te worden aangesloten en klaar voor automatisering. Het systeem heeft de detectie- en besturingsmogelijkheden die nodig zijn voor automatisering, terwijl het geïntegreerde softwareframework wordt geleverd met ingebouwde tools om meerdere bewegingsassen te coördineren en koppel, snelheid, positie en kracht nauwkeurig te regelen.

Informatie:

http://www.komatsu.eu

Importeur Nederland:

BIA Nederland
tel. +31 (0)883 03 22 00
http://www.biagroup.com

Importeur België:

BIA België:
tel. +32 (2) 689 28 11
http://www.biagroup.com