Bobcat lanceert krachtige S86 en T86 schrankladers in R-serie

Nieuwe Bobcat S86 en T86 schrankladers hebben hoogste motorisch en hydraulisch vermogen.

Met een groter vermogen van zowel de motor als het hydraulische systeem zijn de Bobcat S86 schranklader op banden en T86 schranklader op rupsen de krachtigste compacte laders die Bobcat ooit heeft geproduceerd. De beide machines zijn uitgerust met de Stage V-conforme 3,4 l Bobcat-motor die 78 kW (105 pk) biedt bij 2600 tpm. Net als bij alle laders uit de R-serie is de motor in lijn met de directe aandrijving geplaatst, voor een betere koelcapaciteit van de motor en de hydraulische componenten. Het resultaat is meer betrouwbaarheid bij veeleisende toepassingen zoals wegenbouw en bosbouw.

“De S86/T86 volgen na de succesvolle introductie van de kleinere laders S66/T66 en S76/T76”, lichtte John Chattaway, productmanager Loaders bij Bobcat toe. “De topmodellen S86 en T86 zetten de lijn van die machines voort met een comfortabele cabine, grote veiligheid, een hoog beschikbaar vermogen en veelzijdigheid op het gebied van aanbouwdelen. De S86 en de T86 zijn geschikt voor een breed scala van toepassingen.”

Super Flow

Een van de interessantste aspecten van de S86 en de T86 zijn de drie verschillende opties voor de hulphydrauliek. Voor toepassingen zoals laden of het verplaatsen van aanbouwdelen die een laag debiet vereisen, is er de standaard debietconfiguratie van 87 l/min. Daarnaast biedt Bobcat dankzij de nieuwe EDC-pomp (Electronic Displacement Control) twee aanvullende functies voor hydraulische prestaties: een High Flow-functie met 138 l/min en een nieuwe, unieke Super Flow-functie die een debiet van 159 l/min levert.

Voor de Super Flow-uitvoering wordt standaard een aansluitblok met 5 koppelstukken geïnstalleerd, dat veel flexibiliteit biedt voor het gebruik van verschillende aanbouwdelen. Met de kleinere ½-inch snelkoppelingen kan de bestuurder aan één gezamenlijke toevoer zowel standaardaanbouwdelen als voor High Flow goedgekeurde aanbouwdelen aansluiten. Als er een geavanceerd aanbouwdeel wordt gebruikt dat is toegelaten voor Super Flow, zijn maximale prestaties en productiviteit mogelijk door het op de ¾-inch snelkoppelingen aan te sluiten.

Bij zowel High Flow als Super Flow is de ACD (Attachment Control Device) geïntegreerd. S86- en T86-machines die zijn uitgerust met High Flow of Super Flow, beschikken ook standaard over Bob-Tach-koppelsystemen. De Power Bob-Tach is een extra kenmerk voor comfort en productiviteit, waarmee de bestuurder sommige aanbouwdelen kan installeren en verwijderen zonder uit de machine te hoeven stappen. Alles gebeurt met behulp van de schakelaars in de cabine. Voor machines met Standard Flow is deze functie optioneel.

Groter hefvermogen

Met het nieuwe ontwerp van de S86 en T86-werkgroep kunnen de machines meer tillen, meer verplaatsen en verder reiken. Dit is te danken aan de nieuwe geometrie van de werkgroep, die een beter hefvermogen biedt in het hele bewegingsbereik van de hefarmen. In combinatie met de krachtige hydraulische prestaties en de lichtere maar stevigere hefarmsecties van gietstaal, leveren de laders nu in de gehele hefcyclus meer hefvermogen, zelfs op maximale hoogte.

Net als bij de modellen S66/T66 en S76/T76 die in de afgelopen twee jaar uitgebracht werden, zijn de S86 en de T86 uitgerust met zeer comfortabele cabine. Zo ervaart de bestuurder in de afgedichte drukcabine uit één stuk minder geluid en trillingen en werkt hij gemakkelijker met de intuïtieve SJC-standaardbedieningen en de displays die veel informatie bieden. Andere standaardkenmerken zijn het HVAC-systeem en een beter zicht rondom de machine, dat nog verder verbeterd kan worden met de optionele innovatieve doorzichtige cabinezijwand.

Met deze laatste optie is 75% van de zijruiten vrij van beschermroosters, voor onbelemmerd zicht vanuit de cabine. Bobcat levert deze modellen ook standaard met een achteruitkijkcamera. Naast het standaard 5-inch display kunnen de machines optioneel worden geleverd met een geavanceerd 7-inch display, dat nog meer gegevens over de machine biedt plus uitgebreide connectiviteit voor apparaten.

Andere belangrijke kenmerken van de S86 en T86:

  • Bobcat Horsepower Management: verbeterd vermogensbeheer
  • Snelheidsbeheer: voor maximale prestaties en nauwkeurigheid bij het werken met aanbouwdelen
  • Optioneel: onderstel met 5-link-torsievering voor meer stabiliteit en comfort
  • Voorbereid op extra tegengewicht voor meer hefvermogen
  • Baknivellering in twee richtingen (standaard) om morsen van materiaal te voorkomen
  • Optioneel: automatische rijregeling voor beter rijgedrag op oneffen terrein
  • Optioneel: omkeerbare koelventilator voor minder onderhoud en stilstand

Gegevens Bobcat S86 schranklader op banden en T86 schranklader op rupsen:

 

De Bobcat-laders S86 en T86 uit de R-serie
S86 T86
Nominaal hefvermogen (ISO): 1.587 kg 1.780 kg
Kiplast (ISO): 3.175 kg 5.087 kg
Bedrijfsgewicht: 4.536 kg 5.643 kg

Informatie:

http://www.bobcat.com

Importeur Nederland:

Inter-Techno B.V.
tel. +31 (0)55 54 25 333
http://www.intertechno.nl

Importeur België:

Vangaever NV
tel. +32 (0)51 63 52 73
http://www.vangaever.be