Sany SY 390H graafmachine is geschikt voor zwaarste werk

Bijna 40 ton geconcentreerd vermogen voor grote uitdagingen

Met de nieuwe SY390H graafmachine breidt SANY opnieuw zijn assortiment rupsgraafmachines uit boven 30 ton. Met een gewicht van bijna 40 ton is deze machine ontworpen voor zware toepassingen zoals in steengroeven, sloop en groot grondverzet. Net als bij recente nieuwe lanceringen lag de focus ook hier op aanpassing aan de Europese vereisten. Met een allesomvattende gebruikerservaring en moderne technologie die maximale kosteneffectiviteit bereikt.

Als grote hoeveelheden materiaal verplaats moet worden, dan is het juiste materieel nodig. Met de nieuwe SY390H zorgt SANY ervoor dat klanten grote uitdagingen het hoofd kunnen bieden. “De ‘H’ in de modelnaam staat voor ‘Heavy’, het betekent dat ons nieuwe model speciaal is gebouwd voor intensief gebruik”, legt Timm Hein, European Marketing Manager bij SANY Europe, uit. Deze nieuwe rupsgraafmachine is in zijn element waar ultieme robuustheid en vol vermogen nodig zijn. Sany heeft een uitgebreid ontwerp gemaakt om aan deze veeleisende omstandigheden te voldoen, inclusief het onderstel. Dit is ontworpen om bijzonder breed te zijn, met een breedte van 3.200 mm betekent dit dat het perfect is aangepast voor stabiliteit en productief werk, wat nodig is in steengroeve-toepassingen. Zo zorgen rupsschoenen met twee stammen voor optimale stabiliteit door hun verhoogde bodemcontactdruk, dit zorgt ook voor uitstekende grip, vooral op stevige en rotsachtige grond.

Functies zoals de speciale kinematica van de arm en de giek zijn verantwoordelijk voor de krachtige prestaties van de SY390H, zelfs bij het uitvoeren van uitdagende taken. Hierdoor kan de machine zijn volledige kracht ontsluiten. Vanzelfsprekend zijn er geen compromissen als het gaat om veiligheid en duurzaamheid. Stootstrips aan de buitenkant van het chassis van de bovenwagen, evenals de aan beide zijden ondersteunde steunrollen en een betrouwbare rupsbescherming zorgen ervoor dat de machine zijn taken betrouwbaar uitvoert, zelfs onder de meest uitdagende bedrijfsomstandigheden.

De ultieme gebruikerservaring resulteert in een hogere productiviteit

Het succesvolle 10″ touchscreen-display met hoge resolutie in de bestuurderscabine van de SY390H graafmachine zorgt voor een snelle overzicht van alle relevante informatie – en zorgt voor een intuïtieve bediening. Alle belangrijke machineparameters kunnen zijn: op het display en de verschillende hydraulische aanbouwdelen kunnen eenvoudig en snel worden ingesteld met de juiste drukken en liters. Uitstekend leesbaarheid, zelfs in direct zonlicht, verschillende taalversies en betrouwbaar gebruiksgemak – zelfs met handschoenen aan – worden gewaardeerd door machinisten. De displays op de twee camera’s, die standaard worden meegeleverd, zijn ook toegankelijk op het grote scherm, wat zorgt voor een goed panoramisch zicht. De displays kunnen in verschillende configuraties worden bekeken door het touchscreen aan te raken, waardoor ze bijzonder eenvoudig kunnen worden aangepast aan de specifieke werksituatie of het zicht van de kraanmachinist.

De omgeving van de machinist als sleutelfactor voor succes

De efficiëntie van elke bouwmachine is sterk afhankelijk van de gebruiker. Reden genoeg voor Sany om veel aandacht te besteden aan de omgeving van de kraanmachinist. De goede isolatie beschermt effectief tegen externe geluiden en stof. De luchtgeveerde stoel biedt de kraanmachinist ultiem comfort. De bedieningspanelen zitten vast aan de stoel en volgen dus al zijn bewegingen. De beste voorwaarden voor een veilige werking, ook in uitdagende omstandigheden. De comfort kenmerken worden gecompleteerd door de verwarmde stoel, automatische airconditioning, temperatuur gecontroleerde opbergruimte en een Bluetooth-radio met USB-poort.

Geconfigureerd voor flexibiliteit en efficiëntie

Het nieuwe model is krachtig wanneer het aan het werk gaat, maar het is flexibel wanneer van uitrustingsstuk gewisseld moet worden. Ook de bediening van de hydraulische snelwissel is volledig geïntegreerd in het intuïtieve menu. De verschillende hydraulische aanbouwdelen kunnen worden weergegeven en opgeslagen met de verschillende parameters in het menu. Het omschakelen van de aanbouwdelen op een hamer is bijzonder eenvoudig – dankzij de automatische hydraulische omschakeling. Bij het invoeren van de gereedschapswissel op de monitor wordt de retour automatisch geopend om een verkeerde bediening te voorkomen. Dit betekent dat de machinist bij gebruik van volledig hydraulische snelkoppelingen in de cabine kan blijven en het aanbouwdeel snel en veilig kan verwisselen zonder handmatige omschakeling.

Beste in zijn klasse met uitzonderlijke kracht

Maximaal vermogen is vooral belangrijk tijdens zware toepassingen in steengroeven en zoals sloopwerk waarbij veel kracht wordt gevraagd of hydraulisch vermogen om productief en zuinit te kunnen werken met hydraulische aanbouwdelen. De nieuwe Sany SY390H graafmachine maakt indruk met zijn Cummins L9-C dieselmotor (Stage V) en een vermogen van 252 kW. Dit laat gelijkaardige machines uit zijn klasse in het stof achter. In combinatie met het beproefde Kawasaki hydraulisch systeem maakt dit een uiterst zuinig gebruik mogelijk, samen met een extra reserve van vermogen. Het nieuwe model kan niet alleen extreem krachtig zijn, het kan ook bijzonder zuinig zijn. Als de toepassing minder vermogen vraagt, kan het machinevermogen eenvoudig worden aangepast aan de huidige omstandigheden door de bedrijfsmodus te selecteren. Om het momenteel benodigde vermogen consequent zo laag mogelijk te houden, is de koelvin uitgerust met een koppeling, waardoor het brandstofverbruik dienovereenkomstig wordt verminderd.

Alles wat u van SANY mag verwachten: een enorme verscheidenheid aan uitrustingen

Standaard is de Sany SY390H rupsgraafmachine af fabriek al uitgerust met veel functies om het dagelijkse werk gemakkelijker te maken. Deze omvatten zes krachtige LED-werklampen, die een uitstekende duurzaamheid en verlichting bieden. Beide stuurcircuits zijn zelfs in de standaardversie in de hydrauliek opgenomen – samen met de bijbehorende leidingen en integratie in de joystick. Zeker in de Benelux worden graafmachines in de gewichtsklasse in grote aantallen verkocht en worden ingezet voor veel toepassingen. De nieuwe 40 tons graafmachine zal zich zeker op veel belangstelling mogen rekenen en is dankzij de Heavy Duty uitvoering geschikt voor het zware graaf en sloopwerk. Ook is het een ideale machine met longreach giek. De Sany graafmachines zijn zeer aantrekkelijk geprijsd en snel leverbaar. Op de machines zit standaard 5 jaar of 10.000 uur garantie.

Informatie:

http://www.sanyeurope.com

Importeur Nederland:

DNL Machines & Equipment B.V.
tel. +31 (0)182 383 932
http://www.dnlonline.nl

Importeur België:

Palmaers Grondverzetmachines
tel. +32 (0)89 50 17 75
http://www.palmaersgrondverzetmachines.be

Dealer:

ETS Machinery
tel. +32 (0)492 61 51 61
http://www.ets-machinery.be