Van Den Heuvel Werkendam viert 75 jarig bestaan

Van Den Heuvel levert al 75 jaar maatwerk en machines voor funderen, hijsen, sloop en grond-, weg- en waterbouw.

Vrijdag 20 en zaterdag 21 september vierde Van Den Heuvel in Werkendam het 75 jarig bestaan met klanten en relaties. Deze heugelijke mijlpaal wilde men niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met een speciaal VIP-event op vrijdag voor relaties en een druk bezochtte open dag voor andere geïnteresseerden op zaterdag. Waarbij vele machines uit het leveringsprogramma werden getoond en door Van Den Heuvel zelf zijn ontwikkeld, gebouwd of gemodificeerd. Vrijdag was er een speciaal toostmoment om het 75 jarig jubileum te vieren en hield gastspreker Pieter Cobelens (oud directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) een inspirerende presentatie.

Historie

In 1948 werd het bedrijf opgericht als Gebroeders Van Den Heuvel aannemersbedrijf. Men was actief op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. In eerste instantie lag de nadruk op dijkverzwaringen. Zeker na de watersnoodramp. Waarbij onderhoud en reparatie van machines geheel in eigen huis werd uitgevoerd. Steeds vaker werd revisie en onderhoud van grondverzetmachines machines voor andere aannemers verricht. Eind jaren ‘80 was deze service afdeling zodanig gegroeid, dat werd besloten als Van Den Heuvel Reparatie & Service zelfstandig als bedrijf verder te gaan. Zo is men ook aanbouwdelen gaan ontwikkelen, bouwen en verkopen en machines te gaan aanpassen.

In 1995 werd Van den Heuvel importeur van Junttan funderingsmachines voor de Benelux. Dat bleek een enorm succes en een flinke groei van het bedrijf. In 2001 verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand en de huidige locatie aan de Hulsenboschstraat in Werkendam. Dat vorig jaar werd uitgebreid met een nieuwe hal. Waar machines worden omgebouwd naar elektrisch. In 2006 zocht Van den Heuvel voor een opvolger van het bedrijf. De visie en missie van het bedrijf paste uitstekend bij de werkzaamheden van L. Timmerman & Zonen B.V. uit Middelburg. Waarbij in dat jaar Marc Timmerman het bedrijf van zijn vader overnam en een deel van de aandelen van Van Den Heuvel overnam. In 2009 werd Van den Heuvel geheel eigendom.

In 2017 was er een nieuwe mijlpaal. Kuiken Cramat stopte met het verkopen van Sennebogen hijskranen en was Sennebogen op zoek in Nederland voor een nieuwe importeur. Van Den Heuvel Werkendam kwam in beeld vanwege de goede reputatie op het gebied van service en onderhoud, de technische kennis en waarbij de klant altijd op de eerste plaats staat. Dat resulteerde tot het verkrijgen van het importeurschap van Sennebogen hijskranen. Inmiddels werkt men goed met de Duitse fabrikant samen omdat er vanuit Nederland sterke vraag was naar elektrische en emissieloze hijskranen. De jarenlange ervaring en know-how binnen het bedrijf en met een eigen engineeringsafdeling heeft geleid tot de ontwikkeling en bouw van de eerste Sennebogen telescoopkraan op rupsen.

Ook dit weer heeft geleid tot een enorm succes en groei van het bedrijf en de verkoop van behoorlijke aantallen. Waarbij met de opgedane ervaring van elektrificatie van machines, nu ook bestaande funderingsmachines en hijskranen worden omgebouwd tot elektrisch. In 2019 werd Van den Heuvel importeur van PTC trilblokken en powerpacks. Vanaf 2019 is men zelf eigen hydraulische heiblokken en VDH-funderingsmachines gaan ontwikkelen en bouwen omdat Junttan besloot de verkoop en service zelf te gaan doen. De eigen hydraulische heiblokken worden niet alleen ingezet voor heiwerk maar ook voor grondverdichting. Graafmachines worden voorzien van speciale graafarm met een hydraulische heiblok en grote voet waarmee de grond wordt verdicht. Hiermee heeft het bedrijf wederom internationaal een groot succes. Net als met de eigen VDH Multi-Purpose funderingsmachines waarvan er inmiddels in de Benelux een groot aantal draaien en in Amerika.

Missie en vissie

Van den Heuvel heeft in de 75 jaar dat het bedrijf nu bestaat een ongekende goede reputatie opgebouwd. Waarbij veelzijdigheid, kwaliteit, betrouwbaarheid, goede service en klantvriendelijkheid belangrijke kernwaarden zijn. Dat doet men niet alleen, maar ook met partners die bij Van den Heuvel passen. Nu is duurzaamheid de laatste jaren dan ook een belangrijke pijler geworden. Daarbij wordt altijd met de klant samen gekeken naar het specifieke werk waarvoor een machine wordt gebruikt en welke oplossing daarbij het beste past. Dat kan zijn in de vorm van elektrificatie van bestaand van materieel of revisie van machines met het vervangen van een bestaande motor door een nieuwe dieselmotor die aan de EU Stage 5 Emissienormen voldoet. Daarmee werkt met samen met partners als EQUIP en SDK Engineering. Tevens is naar toepassing van waterstof gekeken. Daarmee werkt Van Den Heuvel samen met Mourik. Daarvoor is inmiddels ook de eerste opdracht verkregen.

Van Den Heuvel streeft dan ook naar een duurzame en langdurige samenwerking met klanten. Het bedrijf streeft ernaar en ambieert de meest succesvolle partner te zijn in de funderings-, grondverzet-, sloop-, overslag- en wegenbouwsector. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de machines die in Werkendam ontwikkeld en geheel zelf gebouwd zijn hebben dan ook geresulteerd in de goede reputatie die Van Den Heuvel Werkendam in de Benelux, maar ook ver daarbuiten in Europa en Internationaal. Waarbij veelzijdigheid en innovatie en jarenlange ervaring en technische kennis belangrijk zijn en de klant altijd op voorop staat met het bieden van maatwerk op het gebied van (speciale)machines.

Informatie:

Van den Heuvel B.V.
tel. +31 (0183) 502 655
http://www.vdheuvelwerkendam.nl