Sennebogen is met vele innovaties sterke verschijning en ‘het groene hart’ van Bauma 2022

Bauma 2022 is groot succes met records voor het 70 jarige bestaan van Sennebogen.

Met zijn meer dan 2.100 m² grote stand in het midden van het buitenterrein was Sennebogen in 2022 niet alleen opnieuw het “Groene Hart” van de Bauma, maar bevestigde het in het 70e jaar van de bedrijfsgeschiedenis ook op indrukwekkende wijze zijn positie als INNOVATION PACEMAKER. “Ik had nooit geloofd dat een persoonlijke ontmoeting kon worden vervangen door een digitale ervaring, en ik ben enorm blij dat Bauma precies dat heeft bewezen. Met onze sterke merkaanwezigheid hebben we veel klanten en prospects kunnen inspireren. Onze 12 getoonde machines waren meer dan indrukwekken. Zowel met de 885 G in omvang als technologisch met veel innovaties op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en nulemissie”, aldus een opgetogen CEO Erich Sennebogen. Op Bauma 2022, wat in alle opzichten een recordevenement was voor Sennebogen, stonden de hoogtepunten van de tentoonstelling dan ook in het teken van de thema’s energie-efficiëntie, duurzaamheid en bedienings- en onderhoudsvriendelijkheid.

Machine-highlight op grote schaal: de 320-tons overslagmachine 885 G

De grootste overslagmachine ooit tentoongesteld op een bauma met een bedrijfsgewicht van 320 t, de Sennebogen 885 G, was dit jaar alleen al vanwege zijn afmetingen een absolute bezoekersmagneet. Met een bedrijfsgewicht van ongeveer 320 t en een reikwijdte tot 38 m is de machine vooral inzetbaar in het veeleisende havensegment en schittert ze met ongeveer 30% hogere laadcapaciteiten in vergelijking met de concurrentie. Uitgerust met de nieuwe Portcab en vertegenwoordiger van de nieuwe generatie machines, de G-serie, is hij ook bijzonder gebruiksvriendelijk en efficiënt.

Emissievrije en individueel ontworpen energiebesparende oplossingen: van elektrische rijaandrijving tot batterijtechnologie

Sennebogen zet zich al meer dan dertig jaar in voor het thema energiebesparing en elektrificatie – en zo konden beursbezoekers in 2022 opnieuw kennismaken met verschillende innovatieve oplossingen voor vele toepassingsgebieden. Het energieterugwinningssysteem Green Hybrid wordt gebruikt in de giekbewegingen van grote overslagkranen en is onlangs geïnstalleerd in middelgrote machines met een bedrijfsgewicht van 47 ton en meer, zoals de 835 G Hybrid. Het slaat de energie op die wordt gegenereerd wanneer de giek wordt neergelaten en geeft deze weer vrij wanneer deze vervolgens wordt geheven, waardoor tot 30% brandstof wordt bespaard.

Voor overwegend rijdende machines, zoals de pick-and-carry-houtoverslagmachine 735 E, blijkt de eveneens gepresenteerde elektrische rijaandrijving Green Efficiency Drive (GED) de ideale oplossing. Naast een lagere uitstoot zorgt de GED ook voor een energiebesparing tot wel 30%. Dit verlaagt niet alleen de bedrijfskosten aanzienlijk, maar de machine is ook dynamischer en stiller. Een ander technologisch hoogstandje waren de twee accu-aangedreven machines zowel in de kraan als in het overslaggebied: de 30-t 825 Electro Battery recycling overslagkraan en de 50-t 653 Electro Battery telescopische rupskraan. Dankzij het Dual Power Management System, dat zowel batterij- als netvoeding mogelijk maakt, kunnen deze machines zonder enige beperking emissievrij worden gebruikt.

Andere voordelen zijn de flexibele oplaadmogelijkheid aan conventionele industriële stopcontacten, de verminderde servicewerkzaamheden en het verhoogde comfort voor de medewerkers, die niet alleen de bijzondere gevoeligheid, maar ook het verminderde geluid en de trillingen van de machines op prijs stellen. Ten slotte helpt de telematicasoftware SENtrack die op de stand wordt gepresenteerd ook kosten en energie te besparen door operators in staat te stellen alle kerncijfers zoals bezetting en verbruik in realtime in de gaten te houden, waardoor ze hun wagenpark optimaal kunnen beheren.

De nieuwe machinegeneratie van de G-serie: het pluspunt in efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid

Daarnaast werden op de bauma ook een aantal machines van de nieuwe machinegeneratie, de G-serie, gepresenteerd, waaronder de nieuwe verreiker 340 G met een hefcapaciteit van 4 ton, de gloednieuwe 24-tons overslagmachine voor recycling 824 G en de haven overslagkranen 835 G en 885 G. De 6e machinegeneratie wordt in de eerste plaats gekenmerkt door verhoogde efficiëntie, verbeterd reactievermogen, optimaal onderhoudsgemak en verbeterd bestuurderscomfort. De nieuwe Maxcab en Portcab waren niet alleen op de machines te zien, maar konden ook afzonderlijk worden verkend als exposities op de beursstand of via een virtual reality-bril.

Machine-innovaties voor alle branches: van sloop tot gespecialiseerde weg- en waterbouw

Andere hoogtepunten waren de multifunctionele sloopmachine 830 Demolition van 48 ton, die zijn beurspremière vierde met twee nieuwe uitrustingskenmerken: een driedelige longfront-uitrusting met een bereik van 23 m en een contragewicht van 10 ton dat hydraulisch kan worden gelost om het transportgewicht te verminderen. Eveneens te zien was de boomverzorgingsmachine 728 E met een reikwijdte tot 21 m, die onlangs op de markt werd gebracht. Deze machine is bij uitstek geschikt voor professioneel landschaps- en bomenonderhoud langs verkeersroutes.

Er werd ook een breed portfolio aan machines voor de bouw getoond, die vooral indruk maakt door zijn betrouwbaarheid en de modernste veiligheids- en milieunormen. Naast de 200 t 5500 G rupskraan waren er twee modellen te zien in de populaire 100 ton prestatieklasse: de 6100 E rupskraan met diepwandgrijper, die bij uitstek geschikt is voor gespecialiseerde civiele techniek, en de 100 t 6103 E telescoopkraan rupskraan, die onlangs op de markt is gebracht.

In alle opzichten een recordbauma

Al met al werd Bauma 2022 voor Sennebogen in alle opzichten gekenmerkt door records. Met 12 machines waren er meer exposities op de stand dan ooit tevoren en waren er meer dealers en standpersoneel aanwezig dan ooit tevoren om de klanten te ontzorgen – die ook in groten getale kwamen, evenals de frequentie van contact en het aantal offerteaanvragen waren ook uniek hoog. Naast de machine-highlights is en blijft bauma gewoon een groot feest, bevestigt ook Erich Sennebogen: “Bijna nergens beleef je zoveel emotie als op de beurs. Je creëert onvergetelijke ervaringen voor klanten, dealers en medewerkers.

Deze gedeelde ervaringen die we gedurende de zeven dagen hebben opgebouwd waren zeer waardevol voor alle betrokkenen.De hoogwaardige contacten en talrijke gesprekken met klanten en zakenpartners, die dit jaar weer van bijna de hele wereld zijn afgereisd, stralen optimisme uit en zijn een duidelijk signaal van de stabiliteit en toekomstgerichtheid van de bouwmachine-industrie.”

Informatie:

http://www.sennebogen.de

Importeur hijskranen Nederland :

Van den Heuvel Handel en Techniek B.V.
tel. +31 (0)183 502 655
http://www.vdheuvelwerkendam.nl

Importeur overslagmachines Nederland:

SMT Netherlands
tel. +31 (0) 527 636 500
http://smt.network

Importeur hijskranen België:

Van Haut NV
tel. +32 (0)3 250 11 11
http://www.vanhaut.be

Importeur overslagmachines België:

SMT Belgium
tel. +32 (2) 254 14 11
http://smt.network

Video Sennebogen Bauma 2022: