New Holland introduceert compleet nieuwe lijn minigravers

New Holland Construction brengt 15 nieuwe modellen minigravers op de markt waarvan 2 volledig elektrisch.

New Holland breidt haar aanbod lichte bouwmachines enorm uit met de introductie van een geheel nieuwe serie bestaande uit vijftien minigraafmachinemodellen die intern worden geproduceerd. De nieuwe serie blinkt uit op het gebied van breedte, ontwerp, veelzijdigheid, innovatie, comfort en prestaties. De nieuwe machines hebben compacte afmetingen met een superieur werkbereik, en ofwel volledige binnendraaier of een kleine draaistraal, waardoor ze ideaal zijn voor werkzaamheden in krappe ruimtes.

De nieuwe serie is de eerste introductie na de overname van Sampierana S.p.A., een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van grondverzetmachines dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatieve technologie, vooral in het segment van de mini- en midigraafmachines en voor speciale onderwagens.

Nicola D’Arpino, New Holland Light Equipment Manager, schreef: “Deze nieuwe serie is het resultaat van ons onophoudelijke werk om nieuwe en betere producten te creëren, met het grootste oog voor detail en waarneembare kwaliteit in elk model in een serie die de verwachtingen van de klanten overtreft. We hebben geweldige feedback van iedereen ontvangen die de machines heeft gezien en uitgeprobeerd; de reacties waren enthousiast en we zijn dus zeer tevreden met het werk dat het team heeft verricht.”

Modellen voor elke toepassing

De kleinste machines in de serie zijn de E12D Zero Tail-Swing en de E14D Short-Radius-modellen. Ze bieden het beste hydraulische vermogen in hun klasse en een uitstekende stabiliteit, en hebben een uitschuifbare onderwagen en een totale breedte van slechts 790 mm, waardoor ze door huiselijke doorgangen van 830 mm kunnen. Een aantal van de andere functies zijn een inklapbaar zonnedak waarmee ze eenvoudig in krappe ruimtes kunnen bewegen. Hydraulische leidingen lopen door de binnenkant van de giek, waar ze beschermd zijn en het zicht niet hinderen. De compacte afmetingen van de machine doen niets af aan hetbestuurderscomfort: de zitpositie is breed, eenvoudig toegankelijk, en het zicht is uitstekend dankzij het aan de achterzijde gemonteerd zonnedak.

De modellen van 1,5-2 t, die ongeveer 40% van de verkopen van minigraafmachines vertegenwoordigen, bevatten drie binnendraaiers (E17D, E18D en E19D) en één Short Radius-model (E20D), die allemaal minder dan een meter breed zijn dankzij het ontwerp met variabele breedtes. De E20D is ook het eerste model ter wereld met een tweedelige hydraulische verstelgiek in de 2 ton klasse en biedt enorme voordelen in het werkbereik in vergelijking met traditionele graafmachines met monogiek. Een mulcher optie omvat een extra tandwielpomp om het gebruik van hulpstukken te optimaliseren die een constant hoog debiet vereisen, zoals vooral mulchers. Dit laat toe het hulpstuk van een constante oliestroom te voorzien en ter zelfde tijd alle andere bewegingen van de machine ongehinderd te laten werken.

Het is meldenswaardig dat de hogere klasse modellen in de miniserie de compacte afmetingen behouden en toch uitblinken in hoog hydraulisch vermogen, losbreekkracht en werkbereik. De uitkiephoogte van het topmodel, de E65D met tweedelige giek, presteert bijvoorbeeld beter dan vergelijkbare modellen op de markt met een verschil van 1.0 m. De E60D en E65D bevatten een uniek hydraulisch systeem dat samen met Bosch Rexroth is ontwikkeld, namelijk het EOC (elektronisch open circuit), dat de doorstroming, de druk en het vermogen regelt, om de stilstandtijd van de machine te minimaliseren en de productiviteit te verhogen, terwijl de emissies en verbruik uitzonderlijk laag worden gehouden.

Modellen in de hogere klasse van de serie, vanaf E50D en groter, zijn standaard uitgerust met een omkeer ventilator om ervoor te zorgen dat de radiatoren altijd schoon zijn, de vloeistoftemperaturen onder controle zijn en hun eigenschappen ongewijzigd zijn, wat op de lange termijn betekent dat de onderdelen langer meegaan. Een kleurendisplay geleidt de bestuurder door meerdere instellingsopties, inclusief een reeks parameters met betrekking tot de bediening van verschillende hydraulische hulpstukken. Elk model in de serie is standaard voorzien van kantelbare cabines, voor een uitzonderlijke toegankelijkheid tot alle machineonderdelen.

Eerste volledig elektrische minigraafmachine van New Holland

De nieuwe serie is ook uitgerust met het allereerste, volledig elektrische model in de geschiedenis van minigraafmachines van New Holland, de E15X Electric Power, die onlangs werd erkend met een speciale vermelding tijdens de EIMA Technology Innovation Awards, dankzij zijn unieke logica voor de vermogensvraag. De gloednieuwe E15X wordt aangedreven door een lithium-ionbatterij van 21,5 kW en is het elektrische equivalent van het E14D-dieselmodel. Dankzij zijn bijzonder compacte afmetingen kan hij in de krapste ruimtes, waardoor hij ideaal is om binnen mee te werken. Autonomie is ook gegarandeerd voor een volledige 8-urige werkdag, met 1 uur snelladen.

Als emissievrij voertuig dat zeer weinig geluid maakt, is hij ideaal om in zones te werken met emissie- en geluidsbeperkingen. De machine is uitermate geschikt voor vele verschillende toepassingen, van landbouw en tuinbouw tot landschapsarchitectuur, algemene graaf- en sloopwerkzaamheden binnen of in krappe ruimtes. Nilieuprestaties zijn nog verder verbeterd, door gebruik van milieuvriendelijke, biologische, hydraulische olie, die ook de onderhoudsintervallen verlengt, en door gebruik van kobaltvrije lithiumbatterijen.

Informatie:

 

CNH Industrial Belgium NV
tel. +32 (0)496 90 18 57
http://www.newholland.com