Demarec DLP-18 roterende vergruizer voor Reko Raalte

Reko Raalte kiest voor DLP-18 roterende vergruizer uit de Demarec EcoLine

“De EcoLine producten combineren een competitieve prijsstelling met het bekende Demarec DNA en bijbehorende productkwaliteit. Tijdens de ontwikkeling heeft men geen concessies gedaan aan de kwaliteit, maar vooral gekeken naar mogelijkheden om een product te ontwikkelen met een voor de klant voordeligere eindprijs.”

Reko en Demarec op Bauma 2022

De relatie tussen Reko en Demarec is uitstekend, de bedrijven kennen elkaar vanaf het eerste uur. Zo is de eerste geproduceerde roteerbare Demarec vergruizer aan Reko Raalte geleverd en kreeg Demarec daarna regelmatig de gunning, voor levering van sorteergrijpers en vergruizers van Reko directeur Vincent Reinders. Zo ook tijdens de laatste Bauma die Oktober 2022 plaatsvond. Daar werd na goed overleg tussen Vincent Reinders, Marcel Vening (Managing Director Demarec) en Remon van Wolfswinkel (Vertegenwoordiger Demarec Noord-Nederland) de deal gedaan van de roteerbare vergruizer uit het EcoLine programma, met een eigen gewicht van circa 1.700 kg.

Inzet van de roterende vergruizer bij Reko

De EcoLine DLP-18 (in dit geval voorzien van CW40 ophanging) is geschikt voor machines van 15-22 ton gewicht. Vandaar dat de keuze op dit type is gevallen aangezien deze is voorzien voor gebruik aan een Cat M320F mobiele graafmachine. De vergruizer wordt bij Reko divers ingezet, Vincent Reinders van Reko Raalte licht dit verder toe: “met deze vergruizer kunnen wij ons flexibel aanpassen aan de omstandigheden op kleine klussen zonder gelijk te moeten wisselen naar een zwaardere rupskraan. Daarnaast bespaar je met een vergruizer de bakcilinders van de kraan doordat je het beton vergruist in plaats van breekt”.

EcoLine DLP roterende vergruizers

De DLP-18 zit boordevol Demarec DNA en kan worden ingezet voor primaire en secundaire sloop. De Demarec filosofie van volledig verwisselbare slijtdelen is ook doorgevoerd in de DLP-lijn. Ook de bekende features zoals; filters in het rotatiecircuit, snelheidsventiel en de omgekeerde cilinder om de cilinderstang volledig te beschermen, zijn in de EcoLine-vergruizers doorgevoerd. De DLP-18 heeft een sluitkracht van ruim 63 ton en een bekopening van 715 mm. De ontwikkeling van de lijn EcoLine DLP vergruizers is in volle gang. De range bestaat nu uit 8 types geschikt voor machines van 7- 55 ton gewicht.

Reko Raalte

REKO is een familiebedrijf. Al sinds de oprichting in 1969 door Hennie Reinders kent REKO Raalte een gezonde drang naar het leveren van kwaliteit en service in de infra- en bouwsector. Als geboren en getogen Raaltenaren zet men de schouders onder elke opdracht en houdt men de kernwaarden hoog. Klanten mogen dan ook rekenen op mensen die afspraken nakomen, goed werk leveren en zich betrokken voelen bij de klant. Reko Raalte is een veelzijdige organisatie. Vanuit passie voor wegenbouw heeft men in de loop der jaren de dienstverlening verder uitgebreid.

Inmiddels staat men ook klaar als het gaat om grondverzet, grondsanering, transport, sloopwerken, asbestsanering, zandwinning, mobiel zeven en puin breken. En bij het eigen afvalbrengstation kunnen eenvoudig puin, bouw- en sloopafval, bedrijfsafval, huishoudelijk afval en groenafval worden ingeleverd. Kortom: complete dienstverlening voor alle grote en kleine projecten.

Demarec

Demarec, opgericht in 2001 en sinds 2006 onderdeel van de internationale Kinshofer Groep, is wereldwijd één van de meest toonaangevende fabrikanten van materieel voor de sloop- en recyclingindustrie. Al 20 jaar bewijst Demarec groot te zijn in innovatie tot in de kleinste details. Dat komt tot uiting in het totale productaanbod. Van sloop- en sorteergrijpers, 2-cilinderscharen, betonvergruizers, Multi Quick Processors, schrootscharen, Demarec Multi-shears en poliepgrijpers tot aan het OilQuick volledig hydraulisch snelwisselsysteem of de in eigen beheer ontwikkelde gepatenteerde systemen DemaPower, DemaLink en Demarec Safety.

Naast de bekende PremiumLine is er nu ook een EcoLine leverbaar. Dit zijn producten vol met Demarec DNA met een competitieve prijsstelling gericht op het middensegment. De reeks bestaat nu uit de drie productlijnen roteerbare vergruizers, starre vergruizers en 2-cilinder betonscharen.

Informatie:

Demolition & Recycling Equipment B.V.
tel. +31 (0)485 44 23 00
http://www.demarec.com

Importeur België:

Tramac Benelux sa
tel. +32 (0) 4 263 99 84
http://www.tramac.be

Reko Raalte B.V.
tel. +31 (0)572 351 962
http://www.reko-raalte.nl